Dagbok till psykologiprogrammet. Lång väg, men det ska gå!

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
robinh1
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 4
Blev medlem: tor 18 nov, 2021 17:31

Dagbok till psykologiprogrammet. Lång väg, men det ska gå!

Inlägg av robinh1 »

Så.

Nu har jag VIP och ett upplägg för studier ända fram till provdagen. Funderade på ifall en dagbok skulle vara bra, vet inte, men jag testar. Jag får inte låta det ta för mycket tid, men det kan vara väldigt spännande att se utvecklingen i slutet av perioden sen.

Nu går jag igenom ''all matte du behöver'' och jag tror att om jag ligger i med programmet jag fått så kommer både min kunskapsnivå bli högre, men också min förmåga att lösa uppgifter snabbt. Min bakgrund i matte är kass, men det går. Denna sektion har redan hjälpt mig extremt mycket, kombinerat men Danne Jaha's videos på YT samt andra hjälpmedel. Det finns gott om material att lära sig om man orkar sitta och nöta! :)

Jag kommer inte från någon bakgrund med högre studier, men någonting jag redan funnit väldigt effektivt är pomodoro-tekniken och klockan. 25 min, 5 min, 25 min osv. Fungerar utmärkt och tider bara flyger iväg verkar det som, väldigt fascinerande hur tiden flyger på det sättet.

Jag tog hjälp av de kategorier som finns till hjälp i VIP kring daglig läsning, för att läsa tidsskrifter jag ej är van vid. Har skrivit upp alla tips som stod där och jag funderade på hur jag skulle göra för att orka läsa, men till morgonkaffet läser jag två artiklar utav dagens ämne, idag var det arkitektur och hittade en tidskrift och läste några artiklar och svarade på frågor kring texterna. Lärorikt, intressant, personligen utmanande att läsa ledare då de ofta är kortare men innehåller mycket information. Kan vara till stor nytta kring LÄS tror jag.

Anledningarna till att jag vill studera psykologi är många, jag kommer förmodligen skriva lite om det senare.
bobath1337
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 44
Blev medlem: tis 11 maj, 2021 13:50

Re: Dagbok till psykologiprogrammet. Lång väg, men det ska gå!

Inlägg av bobath1337 »

Vad spännande det ska bli att följa dig! Ett tips är att köpa en "provperiod" hos SvD, det kostar 50:- och då får man hem tidningen varje dag i 5 veckor. Jag tror det vanligtvis kostar runt 500-600 annars per månad. Men tidningen varje dag i 5 veckor är jättemycket läsning. Det brukar ta mig flera timmar att läsa ut en. Sedan brukar jag skriva ner alla ord jag inte kan och öva på som glosor. Detta övade upp både min läshastighet och ordförståelse och jag lyckades höja mig från 0.6 till 1.4 på VERB under några månader ^^,

Detta tillsammans med min KVANT höjning gav ett resultat som säkrar en plats på psykologprogrammet i Växjö för mig. Jag kommer inte heller från en akademisk bakgrund, båda mina föräldrar är invandrare. Men "hard work beats talent when talent doesn't work hard" brukar man väl säga :lol:

Ju mer jag läste SvD, desto roligare tyckte jag att det var också. Det står så mycket intressant i tidningen som man aldrig tänker på. Jag läste artiklar om hur man kan förutspå mördare ut psykiatrins synvinkel, om bitcoins elektroniska avfall, om tiramisuns historia, om nya filmer och om att "kritik" inte är hugget i sten och varför man aldrig kan ta kritik på alvar. SvD är den roigaste tidning jag läst. Dessutom lärde jag mig massvis om aktier och ekonomi i deras ekonomi-blad!

Lycka till och kör hårt! :D
Skriv svar