Dröm till VERKLIGHET?? från 1.25--> KAOS

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
lindasplugg
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 4
Blev medlem: mån 30 okt, 2023 14:37

Dröm till VERKLIGHET?? från 1.25--> KAOS

Inlägg av lindasplugg »

Hej alla hp-krigare!!
Nu har jag bestämt mig för att också bli en av er!
Har läst så många trådar här och fått så mycket motivation! Vill själv testa på och se om detta är något för mig, tänker att det blir tydligare för mig själv att anteckna vad jag planerat att göra varje dag för att lättare hålla mig på rätt spår om det känns som att andra kan hålla mig "accountable", då ni ser detta. Skönt att skriva av sig lite ang hp som andra här också gör :) och kul om någon relaterar, får lite kämparglöd av detta eller tar inspiration av min resa så småning om! :D

Lite kortfattat om mig; Linda heter jag och är 19 år gammal, tog studenten sommar 2023 från naturvetenskapliga programmet och har alltid velat bli läkare. Men på grund av själen nedan har jag inte fokuserat eller presterat superbra i skolan, trots att jag tyckt att ämnena är roliga och lagom enkla (speciellt matte/no), så räcker gymnasiebetygen absolut inte.
Så nu är det dags att KÖTTA HP!!

Har gjort hp innan och aldrig pluggat inför det riktigt.
Fick då dessa resultat:
vt22 1.15 (1.3 kva & 1.0 verb)
ht22 1.10 (1.2 kva & 1.0 verb)
vt23 1.10 (1.3 kva & 0.9 verb)

ht23 1.25 (1.4 kva & 1.1 verb)
Här hade jag köpt VIP men bara kollat igenom halva AMDB. Hamnade på sidospår och tappade fokus, men detta gav mig hopp och motivation då jag ser att om jag bara pluggar och lägger i mer krut, kämpar hårdare och skaffar en struktur så kan jag definitivt höja mig!!

Har vanliga koncentrationssvårigheter och tappar lätt fokus/greppet när jag känner att något är hopplöst eller att det inte går framåt. Har även lätt att prokrastinera , men har insett att jag ofta gör det om jag är rädd över att jag inte kommer nå mina mål. Brukade ofta oavsiktligt "set myself up to failure"; genom att aldrig planera upp plugg, så brukade ofta bara skjuta upp och kanske plugga dagen innan ett prov och få ett medelbetyg kanske för att tänka att det var bra, även om jag i många fall bara hade behövt en till dag eller några utspridda timmar här och där för att få bättre betyg. Hur som helst, de vanorna och tankesätten är något som jag har LÄMNAT bakom mig nu.

Nu är det dags att bara blicka framåt, för det spelar ingen roll om vad vi alla kunde ha gjort, utan allt handlar om vad vi kan göra NU!

Detta är min Hp-resa! Och jag uppmanar er alla att ta tag i er egna nu nu nu!
Vi kommer alla nå våra mål, håll huvudet uppe och tappa inte motivationen. JAG TROR PÅ ER!
Senast redigerad av lindasplugg den lör 30 dec, 2023 10:52, redigerad totalt 2 gång.
läkartjejen
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 162
Blev medlem: sön 07 aug, 2022 13:08

Re: Dröm till VERKLIGHET! från 1.25--> läkare

Inlägg av läkartjejen »

Ska bli spännande att följa din resa! Känner igen mig i dina tankar om att skjuta upp plugget, gjorde det allt för ofta under gymnasiet tyvärr. Men nu är det nya tag, heja oss! :D
Följ med på resan från 0.85 till läkarstudent i Lund! https://hpguiden.se/forumet/topic/ingen ... 28#p230128
lindasplugg
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 4
Blev medlem: mån 30 okt, 2023 14:37

Re: Dröm till VERKLIGHET! från 1.25--> läkare

Inlägg av lindasplugg »

Slutet av 2023

Hej andra hp-krigare!
De här dagarna har jag gjort 2-3 pomodoros AMDB per dag och lite ord, inte så mycket helt enkelt.

Här är min planering för resterande dagarna 2023, då jag är på semester just nu så lite svårt att ha en bra struktur varje dag men:
- Ska göra klart AMDB
- Lära mig ord på memrise med HP-ultimat 8500 som jag har sett många andra använda
- Läsa lite artiklar när jag har tid

Så kan jag börja med vanliga misstag, konventioner, strategier och uppgifter efter nyår!

Om någon läser detta och har bra tips så är jag öppen för all pepp och kritik!
lindasplugg
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 4
Blev medlem: mån 30 okt, 2023 14:37

Re: Dröm till VERKLIGHET! från 1.25--> läkare

Inlägg av lindasplugg »

ingenjorstjejen skrev: mån 18 dec, 2023 9:08 Ska bli spännande att följa din resa! Känner igen mig i dina tankar om att skjuta upp plugget, gjorde det allt för ofta under gymnasiet tyvärr. Men nu är det nya tag, heja oss! :D
Hej! Så kul att du skrev här, vi får peppa varandra så att vi håller uppe fokuset!
ItsLilly
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 80
Blev medlem: sön 14 jun, 2020 20:02

Re: Dröm till VERKLIGHET?? från 1.25--> läkare

Inlägg av ItsLilly »

Så roligt med ännu en pluggdagbok!
Kommer följa din resa via tråden, lycka till!
lindasplugg
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 4
Blev medlem: mån 30 okt, 2023 14:37

Re: Dröm till VERKLIGHET?? från 1.25--> läkare

Inlägg av lindasplugg »

Hej alla HP-krigare! Uppdatering på livet och plugget! HJÄLP MIG

Snart klar med AMDB vilket känns extremt skönt, har bara mängder, sannolikhet och olika talsystem kvar. Har även gjort lite enklare anteckningar och markeringar på det viktigaste och ska föra över de i ett större HP-block som jag har hemma när jag kommer hem, så att jag kan sätta mig vissa kvällar när jag orkar och repetera allt klurigt med det.

Såg nu att jag inte delat med mig av mitt dilemma med er, även fast jag trodde att jag hade det??
Sååå, jag har alltså kommit in på vt24 SU JURISTPROGRAMMET.

För de som kanske är intresserade av att veta (inför framtida antagningar osv) blev jag reserv 22 efter första antagningen med HP 1,25. Trodde av någon anledning att jag inte skulle komma in pga överantagningen på 100 pers som de börjat med det senaste året (tror jag?), vilket känns dumt nu med tanke på att väldigt många reserver faktiskt kommer in. Hur som helst så kom jag in under andra antagningen och nu vet jag verkligen inte vad jag ska göra. Har läst i alla möjliga forum här och läst på om linjen osv, och juristlinjen verkar intressant och jag känner att jag skulle kunna göra ett extremt bra jobb ifrån mig i uni för jag gillar många av kurserna samt hur man så småningom i arbetslivet kommer jobba för rättvisa och förhandla/förmedla fram ett resultat. Sedan tycker jag ju också att det är viktigt för oss alla att lära oss om lagarna (iaf de viktigaste) då det handlar om våra rättigheter och lagar som finns runtomkring oss. etc

Iaf, lite bakgrund om hur jag hamnade här, såg en annan person skriva såhär för flera månader sedan vilket ledde mig till att också själv nu "testa lägga till" andra linjer som jag känner en del intresse och koppling till. Nu inför antagningen så satte jag läkarlinjen högst upp men vet att jag är långt ifrån att komma in med ville se att jag inte kom in för att kunna motivera mig själv till att bli bättre, målet var liksom bara några tusentals människor bort ://. Sedan bara för att kolla om jag kunde komma in tänkte jag lägga tandläkarprogrammet KI (men alternativet för vt fanns ej för mig?? så det vart lite oklart) så då satte jag Umeås för att se om jag skulle kommit in (men hade inte velat flytta så långt, så mer bara för att se meriten) och så la jag juristprogrammen för SU och UU under (bor i Stockholm så satte SU högre upp). Sist satte jag sjuksköterskeprogrammet KI, för var osäker på om jag kanske ville börja plugga lite parallellt med HP inför läkarlinjen och då skulle mycket i början ändå vara till nytta.

1 Läkarp KI, 2 Tandis Umeå, 3 Jurist SU, 4 Jurist Uppsala, 5 Sjuksköterskeprogrammet KI

Under första urvalet kom jag in på Sjuksköterske- men var fortfarande osäker på om jag skulle vilja börja, för samtidigt som infon är nyttig inför framtiden som läkare så hade det varit bättre att bara forts kötta HP inför nästa, och möjligtvis komma in/ vara flera steg närmre läkarlinjen. Kortfattat så va mina tankar huller om buller i några dagar, sedan valde jag att tacka ja till sjukis och att stå i reserv till jurist SU (reserv 22), nej till allt annat även om jag hade kommit in i umeå tandl med min reservplats. Anledningen till att forts stå i reserv till jurist är att det i sådana fall skulle vara en ny väg som kanske kan passa mig minst lika bra som läkare?. Att gå t.ex sjuksköterske för att ändå vilja satsa HP för läkarlinjen kändes inte värt det för mig då jag vet att jag ändå skulle vilja bli läkare i sådana fall, medan juristprogrammet är en helt annan ny väg som kan innebära att jag blir jurist eller advokat etc i slutändan. Har tänkt ett tag på om läkare är rätt för mig, men läste också här någonstans att en tjej kände av att flera grejer kunde vara rätt, men att hon aldrig gett sig själv chansen för att hon inte ens tänkt på något annat, då allt hon vill göra stämmer in på läkare. Och det är ju lite utav min sits också, allt har alltid stämt in perfekt, men jurist verkar inte så far off heller nu när jag börjat tänka. Känns däremot som att man failat eller gett upp, när man varit så inställd på något helt annat.

Sååå, problemet lyder nu, är det kanske värt att börja juristprogrammet för att se om det passar mig även om läkare alltid varit mitt mål? Vet ju att jag alltid har möjlighet att hoppa av om det skulle vara en total missfit, men vet egentligen inte om jag bara ska satsa HP helt och hållet nu då? För annars om det inte passar mig så har jag förlorat ett halvårs riktigt HP plugg?? Vet inte riktigt om tanken makes sense för er andra, men skönt att skriva av sig. Har inte riktigt tid för att redigera mer tyvärr så bortse från alla dåliga känsloförklaringar osv hahah :D

Det här inlägget blev kanske lite flummigt och dåligt formulerat, men ville skriva av mig lite, och hade varit kul om någon svarade:) Eller om någon annan kanske varit i liknande sits och har tips/ vill berätta vad ni bestämde er för.
Justme
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 220
Blev medlem: fre 21 jun, 2019 20:29

Re: Dröm till VERKLIGHET?? från 1.25--> läkare

Inlägg av Justme »

lindasplugg skrev: lör 30 dec, 2023 10:42 Hej alla HP-krigare! Uppdatering på livet och plugget! HJÄLP MIG

Snart klar med AMDB vilket känns extremt skönt, har bara mängder, sannolikhet och olika talsystem kvar. Har även gjort lite enklare anteckningar och markeringar på det viktigaste och ska föra över de i ett större HP-block som jag har hemma när jag kommer hem, så att jag kan sätta mig vissa kvällar när jag orkar och repetera allt klurigt med det.

Såg nu att jag inte delat med mig av mitt dilemma med er, även fast jag trodde att jag hade det??
Sååå, jag har alltså kommit in på vt24 SU JURISTPROGRAMMET.

För de som kanske är intresserade av att veta (inför framtida antagningar osv) blev jag reserv 22 efter första antagningen med HP 1,25. Trodde av någon anledning att jag inte skulle komma in pga överantagningen på 100 pers som de börjat med det senaste året (tror jag?), vilket känns dumt nu med tanke på att väldigt många reserver faktiskt kommer in. Hur som helst så kom jag in under andra antagningen och nu vet jag verkligen inte vad jag ska göra. Har läst i alla möjliga forum här och läst på om linjen osv, och juristlinjen verkar intressant och jag känner att jag skulle kunna göra ett extremt bra jobb ifrån mig i uni för jag gillar många av kurserna samt hur man så småningom i arbetslivet kommer jobba för rättvisa och förhandla/förmedla fram ett resultat. Sedan tycker jag ju också att det är viktigt för oss alla att lära oss om lagarna (iaf de viktigaste) då det handlar om våra rättigheter och lagar som finns runtomkring oss. etc

Iaf, lite bakgrund om hur jag hamnade här, såg en annan person skriva såhär för flera månader sedan vilket ledde mig till att också själv nu "testa lägga till" andra linjer som jag känner en del intresse och koppling till. Nu inför antagningen så satte jag läkarlinjen högst upp men vet att jag är långt ifrån att komma in med ville se att jag inte kom in för att kunna motivera mig själv till att bli bättre, målet var liksom bara några tusentals människor bort ://. Sedan bara för att kolla om jag kunde komma in tänkte jag lägga tandläkarprogrammet KI (men alternativet för vt fanns ej för mig?? så det vart lite oklart) så då satte jag Umeås för att se om jag skulle kommit in (men hade inte velat flytta så långt, så mer bara för att se meriten) och så la jag juristprogrammen för SU och UU under (bor i Stockholm så satte SU högre upp). Sist satte jag sjuksköterskeprogrammet KI, för var osäker på om jag kanske ville börja plugga lite parallellt med HP inför läkarlinjen och då skulle mycket i början ändå vara till nytta.

1 Läkarp KI, 2 Tandis Umeå, 3 Jurist SU, 4 Jurist Uppsala, 5 Sjuksköterskeprogrammet KI

Under första urvalet kom jag in på Sjuksköterske- men var fortfarande osäker på om jag skulle vilja börja, för samtidigt som infon är nyttig inför framtiden som läkare så hade det varit bättre att bara forts kötta HP inför nästa, och möjligtvis komma in/ vara flera steg närmre läkarlinjen. Kortfattat så va mina tankar huller om buller i några dagar, sedan valde jag att tacka ja till sjukis och att stå i reserv till jurist SU (reserv 22), nej till allt annat även om jag hade kommit in i umeå tandl med min reservplats. Anledningen till att forts stå i reserv till jurist är att det i sådana fall skulle vara en ny väg som kanske kan passa mig minst lika bra som läkare?. Att gå t.ex sjuksköterske för att ändå vilja satsa HP för läkarlinjen kändes inte värt det för mig då jag vet att jag ändå skulle vilja bli läkare i sådana fall, medan juristprogrammet är en helt annan ny väg som kan innebära att jag blir jurist eller advokat etc i slutändan. Har tänkt ett tag på om läkare är rätt för mig, men läste också här någonstans att en tjej kände av att flera grejer kunde vara rätt, men att hon aldrig gett sig själv chansen för att hon inte ens tänkt på något annat, då allt hon vill göra stämmer in på läkare. Och det är ju lite utav min sits också, allt har alltid stämt in perfekt, men jurist verkar inte så far off heller nu när jag börjat tänka. Känns däremot som att man failat eller gett upp, när man varit så inställd på något helt annat.

Sååå, problemet lyder nu, är det kanske värt att börja juristprogrammet för att se om det passar mig även om läkare alltid varit mitt mål? Vet ju att jag alltid har möjlighet att hoppa av om det skulle vara en total missfit, men vet egentligen inte om jag bara ska satsa HP helt och hållet nu då? För annars om det inte passar mig så har jag förlorat ett halvårs riktigt HP plugg?? Vet inte riktigt om tanken makes sense för er andra, men skönt att skriva av sig. Har inte riktigt tid för att redigera mer tyvärr så bortse från alla dåliga känsloförklaringar osv hahah :D

Det här inlägget blev kanske lite flummigt och dåligt formulerat, men ville skriva av mig lite, och hade varit kul om någon svarade:) Eller om någon annan kanske varit i liknande sits och har tips/ vill berätta vad ni bestämde er för.
Hej!

Jag releterar till det mesta du skrivit och tänkte skriva lite om mina erfarenheter för att jag var precis i din plats för nåt år sen. Jag hade oxå läkarlinjen som mål men testade tandläkarprogrammet för att se om det skulle passa mig. Jag gar gått ett år på tandläkarprogrammet innan jag bestämmese mig för att hoppa av och satsa fullt på läkarlinjen och har kommit in i Örebro. Vad har jag lärt mig? Jag ångrar mig lite för att jag inte gav mig själv chansen för att trivas på tdl-programmet och tänkte hela tiden på läkarlinjen. Nu efter att jag kommit in känns det ärligt talat lite sådär, vet inte. Var det värt det? Oklart just nu. Jag hoppas att jag kmr tycka att det var värt all slit och tid. Känns ärligt talat som att man kan passa i vilken program som helst bara man ger sig själv chansen. Kan säga att det e aldrig fel att tetsa på nåt helt annat, men ge dig chansen att trivas. Ibland är man så fokuserad på nåt annat , och man glömmer att njuta av det man har. Testa och se, och var objektiv i din bedömning av programmet😄

Grattis till antagningen på juristprogrammet och önskar dig all lycka till!!
läkartjejen
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 162
Blev medlem: sön 07 aug, 2022 13:08

Re: Dröm till VERKLIGHET?? från 1.25--> KAOS

Inlägg av läkartjejen »

Egentligen är det bara du som kan avgöra "vad som är rätt"! Men jag tänkte ändå dela med mig av mina åsikter.

KÖR! Jag tror faktiskt att detta kan gynna dig. Dels får du känna av om programmet är något för dig, men det kommer även gynna dig på den verbala delen. Det är en hel del läsning på juristprogrammet och jag tror verkligen att det kan förbättra dina VERB-resultat. Ifall du bestämmer dig för att hoppa av har du inte förlorat något! Kvant är dessutom lättare att lära sig .

Önskar dig all lycka till, och kom ihåg: detta är inte ditt viktigaste beslut (även om det känns så). Du kan alltid hoppa av, söka igen eller söka något helt annat! Möjligheten är oändliga.
Följ med på resan från 0.85 till läkarstudent i Lund! https://hpguiden.se/forumet/topic/ingen ... 28#p230128
Mr. Y
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 30
Blev medlem: mån 22 okt, 2018 13:28

Re: Dröm till VERKLIGHET?? från 1.25--> KAOS

Inlägg av Mr. Y »

Det jag anar när jag läser i ditt inlägg är nog egentligen att du vill bli läkare. Jag tror precis som du själv skriver att du kan passa som mycket annat men ditt hjärta verkar ligga inom läkaryrket. Fortsätt plugga till HP och lägg all ditt krut på HP istället för att jonglera flera bollar och samtidigt dra på dig csn lån (vilket är begränsat). Du är på god väg min vän!!
Skriv svar