En dagbok som börjar och slutar här. Tack HP-guiden!

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
grillkotte
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 10
Blev medlem: ons 11 aug, 2021 10:43

En dagbok som börjar och slutar här. Tack HP-guiden!

Inlägg av grillkotte »

Jag vill skriva en dagbok, mest för att jag ska kunna gå tillbaka och läsa om några år, samt att tacka HP-guiden för att ni gett mig möjligheten att träna upp min grundskola och öva på gamla högskoleprov inför söndagens prov.

Jag är 35 år och har tre barn, 5-7 år, ett hus, sambo och ett heltidsjobb som VVS-konsult. Jag brinner inte för mitt jobb för det är för mycket teknik och för lite av det jag är intresserad av, dvs människor.

Jag var 20 år när jag gjorde högskoleprovet sist med ett resultat på 0,4. I somras så hittade jag en utbildning inom beteendevetenskap med inriktning kriminologi och jag funderar på att börja läsa HT-22. Jag insåg dock att mina gymnasiebetyg inte skulle hålla och mitt gamla högskoleprov hade gått ut för länge sen så min enda chans var att göra ett nytt högskoleprov. Utbildningen jag vill gå hade, HT-21, ~1,05 på högskoleprovsurvalet så målet är att hamna högre än detta.

Så jag skapade ett inlogg till denna sida och började om med 7*8, en cirkels omkrets, xyz, potenser, konjungatregeln, räta linjens ekvation, ord, läs, elf, mek, ja allt. Det har varit väldigt svårt att varva med heltidsarbete, barn vv och livet men ändå lyckats plugga 2-3 timmar/v.

I söndags var jag jättespänd men supertaggad inför provet och hade lusläst alla regler men fick ändå fråga om hur jag skulle fylla i svarshäftet flera gånger med rädsla att göra fel. Det var 15 år sen jag satt i ett klassrum så det kändes superlustigt, och jag var nog äldst i det klassrummet, ev att provledaren var äldre ;)
Pass 1 flöt på men det var flera frågor som jag inte kunde, potenser är svårt. DTK och NOG är lättare än dom andra två. Pass 2 flöt också på men fastnade och läste om meningar flera gånger. Pass 3 gjorde absolut inget att det var utprövningspasset för det gick sämre än de tidigare två passen. Pass 4 var svår, jag fastnade i början och fick ge upp och gissa, och jag började släpa och det satte sig på psyket resten av provet. Pass 5 flöt på men det var svåra frågor och jag kan ha fattat helt fel.

Jag minns inte mina svar på alla frågorna så mina rättningar är förhoppningsvis en underdrift men jag fick runt 57/80 på kvant och 65/80 på verb. Jag kanske ligger runt 1,25 beroende på hur dom sätter normeringen så jag hoppas att jag kan komma in på min utbildning nästa år.

Stort tack till HP-guiden för att ni finns och att ni ger oss gamlingar som vill börja om med ny karriär möjlighet till det :)

Mvh Louise
grillkotte
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 10
Blev medlem: ons 11 aug, 2021 10:43

Re: En dagbok som börjar och slutar här. Tack HP-guiden!

Inlägg av grillkotte »

Jag kan se resultat från HT 2022 på högskoleprov.nu och har höjt mig från 0,4 till 1,45! 😁
MathildaR
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 26
Blev medlem: tis 17 aug, 2021 13:37

Re: En dagbok som börjar och slutar här. Tack HP-guiden!

Inlägg av MathildaR »

Stort grattis till ditt fina resultat!
Skriv svar