Hantera tidspressen

Övriga utbildningsrelaterade diskussioner
Skriv svar
Lilo98
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 21
Blev medlem: lör 18 jul, 2020 12:57

Hantera tidspressen

Inlägg av Lilo98 »

Jag vet att det finns 1231239012 trådar om detta. Men hur gör ni för att hantera tidspressen? Utan tid så har jag de senaste dagarna snittat mellan 27-34 på kvant och 25-27 på verb.

Men alltså. När det kommer till att göra på tid så låser sig allt, jag fastnar, är för envis för att gå vidare, glömmer allt jag någonsin kan. Jag klarar verkligen inte av tidspressen.

Hur gör ni för att hantera tidspressen?
romanreigns33
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 28
Blev medlem: ons 29 mar, 2023 15:23

Re: Hantera tidspressen

Inlägg av romanreigns33 »

För att hantera tidspressen för kvant gäller det att ha erfarenhet av många av dom vanliga uppgifterna som förekommer på kvant delarna. Och en annan sak är att man måste vara säker i sina uträkningar vilket man t.ex. kan träna på uppställningar eller liggande stolen och sådant lite varje dag. Och såklart ska man fortsättningsvis träna med dom gamla proven på tid så kommer man naturligt bli snabbare för om man medvetet försöker öka hastigheten så kommer det sannolikt leda till slarvfel.

På verb gäller det att ha ett stort ordförrådd samt att göra ord delen snabbt, helst på direkten och använda uteslutningsmetoden på mek delen, dessa delar ska gå snabbt. Och man ska ha erfarenhet av att övat på mycket texter för läs och elf delarna och inte fastna mellan två svarsalternativ utan välja något på direkten.
Skriv svar