Har man tagit bort kladdpapper på provet?

Diskussioner kring rättning, normering, svårighetsgrad mm
Skriv svar
Hideaki
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 15
Blev medlem: lör 13 jan, 2024 0:26

Har man tagit bort kladdpapper på provet?

Inlägg av Hideaki »

Ni som har gjort provet tidigare år, kommer ni ihåg om man fick ett eller ett par kladdpapper utdelat av provledaren eller dess assistenter?

Jag kan ge mig fan på att jag fick ett sånt när jag gjorde provet för första gången. Men det här var flera år sedan, och jag hittar ingen bra info om det. Däremot har jag i mitt sökande hittat info om att man har tagit bort något som hette "kontrollpapper". Det står på SVT, SR, och även på det här forumet. Och den kommer jag också ihåg! Den var orange och gjorde så man kunde luska fram i förtid vad man skulle få för resultat på provet, innan resultatet var färdigställt. Sedan 2019 är det borttaget på självinitiativ av UHR, och mot avrådan från bl.a. SACO.

Så jag menar, om de har tagit bort kontrollpappret... vad är det som säger att det inte har funnits ett kladdpapper som man blev tilldelad på provet tidigare år? Jag hittar bara inga belägg för det när jag frågar Google. Och jag frågade faktiskt provledaren när jag gjorde provet idag, men han minns inte att det har funnits, inte under de år han har varit provledare.

Jag är så renlig och proper att jag inte vill ha kladd på provhäftet. :wink: Det var också så mycket information de matade oss med idag, att jag inte hann registrera att man fick kladda i provhäftet (det var svarshäftet man inte fick kladda i). Jag missade också att ID behöver ligga framme på bordet. Jag har läst kallelsen från UHR och där stod det inget om det. Det var flera som hade missat att lägga fram ID på bordet, men jag såg att några hade det. Jag frågade provledaren efter sista provpasset! :lol: Han sa att han hade sagt det i inledningen. Men jag lyssnade väldigt noga och koncentrerat. Kan hända att jag har missat det. Eller så var det att han ständigt rensade halsen när han talade. Det var faktiskt distraherande. Och så hade vi ingen kontroll av legitimation efter sista passet så som det aviserades i kallelsen att vi skulle ha. Den första kontrollen i slutet föll bort per automatik när man inte har ID på bordet: "16.25 – 16.35 Legitimationskontroll". Den allra sista kontrollen var inte obligatorisk: "16.35 – 16.55 Information till provdeltagare. Utpasseringskontroll kan förekomma."
Skriv svar