Hur ska man övervinna den verbala provdelen?

Övriga högskoleprovrelaterade diskussioner
Skriv svar
MatFer0
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 163
Blev medlem: ons 30 maj, 2018 22:04

Hur ska man övervinna den verbala provdelen?

Inlägg av MatFer0 »

Hej!

Jag har ett ganska påfrestande problem när det kommer till den verbala provdelen. Det känns som jag ej kan lyckas öka mig, oavsett vilka olika strategier jag tillämpar.

I genomsnitt ligger jag på 1.1 på den verbala men har inte lyckats öka mig sedan vårprovet. Jag känner hur läsförståelsen fallerar totalt. brukar få i snitt 10/20 - 12/20. Problemet är att jag inte riktigt förstår vad jag läser ibland, och kravet på läshastigheten gör det bara värre. Sen när man kommer till frågor känner man ibland inte igen någonting. Hur har ni tacklat detta problem?

Jag försöker läsa artiklar så ofta jag kan. Har gjort massvis med gamla LÄS och läser böcker jag känner är intressanta. Vissa texter kan man få alla rätt på samtidigt som andra resulterar i total katastrof. Vilka kontraster :(

Samma sak händer med ELF men det brukar gå snäppet bättre då jag känner att engelskan är mycket lättare att begripa sig på.

ORD och MEK är det samma där. Brukar landa på 10/20 respektive 12/20. Lönar det sig att gå igenom varenda uppgift här på HP-guiden?

Jag är enormt tacksam för minsta lilla svar.
Trevlig helg på er alla!
Jonathanberhane
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 234
Blev medlem: ons 23 nov, 2016 20:51

Re: Hur ska man övervinna den verbala provdelen?

Inlägg av Jonathanberhane »

Skulle rekommendera dig att gå igenom Hp-guidens uppgiftsgrupper.
Skriv svar