Hur stor är chansen?

För dig som är eller är på väg att bli medicinstuderande
Skriv svar
Edvin03
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 2
Blev medlem: lör 11 apr, 2020 18:52

Hur stor är chansen?

Inlägg av Edvin03 »

Hej!

Jag står just nu som reserv 8 (HP-kvoten) till Örebro universitet och funderar på hur stor chansen faktiskt är att jag blir antagen. Förra antagningen (VT 2023) gick jag från reservplats 36 till 9 i Göteborgs universitet.

Med tanke på hur många reservplatser jag klättrade förra antagningen känns det ju som att det borde vara hur lätt som helst för mig att komma in efter urval 2. Men samtidigt fungerar det kanske annorlunda på Örebro universitet? Jag tänker på överintaget kanske är annorlunda m.m?

Har någon erfarenhet från tidigare antagningar? Vilken reservplats hade ni i så fall och kom ni in?

Jag uppskattar alla tankar och svar :)
HanNil0
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 31
Blev medlem: ons 07 dec, 2022 21:39

Re: Hur stor är chansen?

Inlägg av HanNil0 »

Hej!
Tyvärr är jag inte superinsatt i just detta men det låter som att du har goda chanser att komma in med tanke på din tidigare upplevelse. Grejen är ju att det är svårt att säga eftersom det är olika varje år osv så vi vet först när antagningen till urval 2 kommer, men det är klart man blir nervös oavsett. Är osäker på hur det funkar just i Örebro men vet att man ibland ringer upp reserver i början av terminen när folk hoppar av också, så det behöver inte vara helt kört även om du fortfarande har en reservplats den 27 juli.
Lycka till!
MangoSalsa82
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 42
Blev medlem: tis 03 dec, 2019 17:15

Re: Hur stor är chansen?

Inlägg av MangoSalsa82 »

Reserv 8 kommer du definitivt in på! Jag kom in i Örebro på 1.65, och ska tacka nej (kan ej flytta och kan ej pendla) så då är de en mindre där.
Förhoppningsvis kommer jag in i Gbg men är reserv 47
Skriv svar