http://www.studera.nu/download/18.3df34 ... bejelf.pdf
Sida 6 och 7
Jag minns att jag hade väldigt svårt att koncentrera mig på den här texten under provet och kunde därför skylla mina 1/4 rätt på detta, men nu när texten är fullständigt eroderad från mitt huvud så tänkte jag att det var dags att göra ett nytt försök.
Återigen fick jag 1/4 och då svarade jag ändå olika från vartenda svar jag hade på HP. Jag förstår uppenbarligen inte texten.
Det är en avhandling där författaren förklarar hur "svenska" mattraditioner egentligen är influerade av flera andra länders kokböcker och därför kan slutsatsen dras att dom är just "svenska" med så kallade kaninöron. Jag tycker att jag har greppat texten fullständigt, men frågorna och svarsalternativen är jag oförmögen att tyda. Är det någon som vill försöka förklara motivationen till facit?
Fråga 17; Det skulle kunna lika gärna kunna vara A som C?
Fråga 18; Jag kan direkt utesluta A och C, men vad gör D mer rätt än B? Det är ju just för att förklara som han använder "svensk" och "icke-svensk"?
Fråga 19; Här tycker jag att A, B och C är lika rätt, men D går att utesluta.
Fråga 20; Han nämner A i prologen som en parantes, men B verkar ändå mest trolig och trots detta är A det riktiga svaret.
Hjälp mig att förstå hur dom har tänkt när dom gjorde frågorna till den här texten!
Edit:
Här är facit
http://www.edusci.umu.se/digitalAssets/ ... _facit.pdf