Irritationsmoment

Diskussioner kring rättning, normering, svårighetsgrad mm
Natlon
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 1
Blev medlem: lör 03 sep, 2022 21:42

Irritationsmoment

Inlägg av Natlon »

Idag när jag skrev provet så gick provledaren (under provets gång) och signerade allas provhäften. Detta var i sig irriterande, men en av gångerna så bad hon mig (återigen under provets gång) att signera pappret, vilket gjorde att jag tappade koncentrationen.
En annan gång så skulle hon skriva på pappret då jag höll på att skriva in mina resultat (fortfarande under provets gång) vilket gjorde att jag fick i princip sitta och vänta tills hon kollat mitt Legg samt skrivit under pappret. Detta både stressade upp mig, för att försöka hinna klart, samt tappade fokus återigen.

Är det värt att överklaga ? Eller är det bara acceptera situationen
Vad tycker ni? Och vilka irritationsmoment har ni haft under dagen?
nurse_emilia
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 4
Blev medlem: tor 13 okt, 2016 22:22

Re: Irritationsmoment

Inlägg av nurse_emilia »

Skulle absolut överklaga! Det känns som att varje vakt har sina egna hittepå rutiner som stör deltagarna. Det är bra om det går vidare till UHR då de borde skapa något rutin kring hur och när signerar borde dessa signeras.
Så sjukt irriterande! Hoppas att det gick ändå bra för dig!
SillyCrazy
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 7
Blev medlem: mån 27 mar, 2023 13:37

Re: Irritationsmoment

Inlägg av SillyCrazy »

Tycker definitivt att du borde överklaga detta. Det borde vara oacceptabelt att störa någon mitt under provet så länge man inte blivit påkommen med fusk. Hade också en väldigt irriterande provledare i dag så förstår verkligen din frustration. UHR's direktiv till provledarna måste vara tydligare. Tex så sa min provledare först att jag inte fick ha en analog klocka på mig (klockan i salen fungerade ej) men sen var det tydligen okej sista provet... Hon gick också runt salen hela tiden och kollade på en som att man gjorde något fel.

Överklaga så får du förhoppningsvis en ny chans!
Lilo98
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 21
Blev medlem: lör 18 jul, 2020 12:57

Re: Irritationsmoment

Inlägg av Lilo98 »

Vår provledare sa till alla att vi inte fick skriva på provet under mattedelen utan enbart på det lilla häftet. 5 min senare stör hon alla och säger att ci visst får skriva på provet.

Blev så otroligt störd av detta och hela min koncentration försvann på resten av provet. Känner mig helt förstörd…..
Hpov
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 5
Blev medlem: ons 02 sep, 2020 22:04

Re: Irritationsmoment

Inlägg av Hpov »

Herregud vilken otur ni har!
Jag är också lättstörd men såg i utskicket från UHR att öronproppar var tillåtna vilket jag tog med mig för säkerhets skull. Dem åkte inte på först jag märkte att tjejen som sitter bakom mig är flitig med sina överstrykningspennor. Fattar inte hennes strategi men hon måste ha markerat hela jäkla texterna. Fan va irriterande, lät fruktansvärt
Hideaki
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 15
Blev medlem: lör 13 jan, 2024 0:26

Re: Irritationsmoment

Inlägg av Hideaki »

Men fy fan vilken Hitler! Hoppas det gick bra för dig ändå!

Men vad får man om man överklagar tro? Biobiljett? :D Jag skulle vilja få en slickepinne av UHR, så jag kan nanna och reta provledaren med "naa na na naa naa" och så offentlig utskällning av provledaren från UHR ministeriet. :lol:
Slutpåtiden
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 3
Blev medlem: lör 13 apr, 2024 20:28

Re: Irritationsmoment

Inlägg av Slutpåtiden »

Hade tur med både rummet (ljuddämpande matta) och deltagarna. Men provledaren…. Jag satt ju längst fram så kunde se exakt hur hon tog tiden, och blev oerhört irriterad när jag insåg att hon enbart gick utifrån sin klocka som hon kollade kanske var 20nde sekund och som jag därför såg slå om till hel/halv flera gånger utan att hon startade provet. Kan tycka att det där undermåligt att det inte finns tydligare riktlinjer kring hur tiden ska tas, en kompis provledare använde till exempel timer vilket ju verkar tusen gånger säkrare och bättre.
Hideaki
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 15
Blev medlem: lör 13 jan, 2024 0:26

Re: Irritationsmoment

Inlägg av Hideaki »

Slutpåtiden skrev: lör 13 apr, 2024 20:38 Hade tur med både rummet (ljuddämpande matta) och deltagarna. Men provledaren…. Jag satt ju längst fram så kunde se exakt hur hon tog tiden, och blev oerhört irriterad när jag insåg att hon enbart gick utifrån sin klocka som hon kollade kanske var 20nde sekund och som jag därför såg slå om till hel/halv flera gånger utan att hon startade provet. Kan tycka att det där undermåligt att det inte finns tydligare riktlinjer kring hur tiden ska tas, en kompis provledare använde till exempel timer vilket ju verkar tusen gånger säkrare och bättre.
Det här känner jag att vi måste packa upp. Hur menar du att hon tog tiden om inte med en klocka? En timer? Hade hon två klockor? En på bordet och en på handleden? Menar du att du visste vad klockan var genom att hon tittade på klockan vid varje halv- och heltimme? Det där med 20 sekunder är också en gåta för mig. Vänligen förklara på annat sätt, jag vill förstå vad som hände därinne hos er.

Det är förstås viktigt att alla håller sig till de 55 minuter man har på sig. Men jag vet inte om man behöver ännu fler riktlinjer från UHR. Att mäta tid är en hel vetenskap, men för gemene man är det ganska enkelt att mäta tid. Antingen tittar man på en vanlig klocka och noterar klockslaget när provet startar, och tittar på klockan tills 55 minuter har förflutet och stoppar provet. Man kan underlätta för sig själv genom att använda ett stoppur. Eller så använder man en timer som räknar ner från 55 minuter. Vår provledare hade också en sådan! Han sa det med stor stolthet, "det är min klocka som gäller!" :lol: Har inte alla en sådan? Det borde det vara krav på! Jag skulle dessutom dela ut en likadan till alla provledare i hela landet, med "UHR" logga på! 8-)

Vi hade en kille som hade analog klocka på handleden. Han blev lite påhoppad först för att han hade klockan på sig, för klocka fick man inte ha på sig minsann. Men när det konstaterades att den var analog så fick han ha den kvar. Jag ville själv ta med mig min Casio klocka som är digital. Den är inte "smart", men den är från slutet på 1990 talet och har inspelningsfunktion. Så jag visste att den inte uppfyllde villkoret: "Inget hjälpmedel får vara sådant att det kan lagra, innehålla eller inhämta information." Så jag lämnade den hemma.

Jag ångrade lite att jag inte tog med mig någon klocka. Jag räknade med att det skulle finnas en väggklocka. Och det fanns det! Men den hängde typ 15 meter bort på motstående vägg, i en 45 graders riktning från där jag satt. Det gick knappt läsa av den från där jag satt, längst ut till vänster i rummet mot fönstren, och nästan längst bak i rummet. Men nästa gång tänker jag ta med mig min analog Certina kronograf. Jag vet inte om det är standard, men jag tycker inte det hjälper att provledaren sa till när det var 5 minuter kvar av provpasset. Jag vill hellre bli varnade när det är 20 minuter kvar och 10 minuter kvar. Det får man bara med egen klocka.

Så det är A och O det där med klocka och tid. Ta med er en analog klocka om ni gör provet igen, det är mitt tips. Även ett gammaldags fickur är bättre än ingen klocka alls (eller en som sitter 15 meter bort på en vägg).
Senast redigerad av Hideaki den sön 14 apr, 2024 0:24, redigerad totalt 1 gånger.
Hideaki
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 15
Blev medlem: lör 13 jan, 2024 0:26

Re: Irritationsmoment

Inlägg av Hideaki »

Angående underskrifter! Är det någon här som fattar varför man måste skriva under på svarspappret (från svarshäftet) med assistenten (eller provledaren?) vid sitt bort?

Vi hade en assistent som gick runt och samlade in svarspapper och provhäften efter varje provpass. Instruktionerna var att vi skulle vänta tills hon kommer fram till var och ens bord innan man undertecknar/signerar. Vad är det för konstigheter? Kan man fuska med underskrifter också eller vad är det frågan om? :o

Jag gillar inte att ha någon som står över mig när jag undertecknar saker. Man har det redan stressigt som det är, jag behöver inte ha ännu mer stress en sån här dag av helt onödiga orsaker. Jag vill kunna underteckna i lugn och ro innan hon kommer fram, och så gjorde jag flera gånger utan att hon eller provledaren protesterade. Om något är oklart så står ju samma underteckning på mitt körkort. Vad är problemet liksom? Jag bara undrar.

På tal om irritationsproblem... jag klagade på solen! :lol: Stackaren hade precis börjat titta fram runt 11:00 tiden efter gråmulet och blåsigt väder. Istället för att glädjas åt den så klagade jag på den. Men jag satt precis vid ett fönster och ett värmeelement! Elementet var avstängd som tur var, annars skulle jag klä av mig naken därinne, det var så varmt. Solen lekte peekaboo med mig! :D Nog för att irritera mig. Kontrasten förstördes med blänk på pappret så jag fick ont i ögonen. Jag var tvungen att säga till, så de drog ner persiennerna. Det var bara jag som stördes av det. Vi var tre som satt direkt vid fönstren, men de andra två satt invid mellanväggar.
HHS2023
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 28
Blev medlem: tis 19 dec, 2023 23:31

Re: Irritationsmoment

Inlägg av HHS2023 »

Hände mig i höstas. Provledaren, en gammal sur tant, glömde gå igenom rutinen på första provpasset och tvingade mig samt ett par andra fylla in underskrift, svarshäftesnummer och andra dumheter mitt i provet.
fkusibojovska
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 7
Blev medlem: mån 04 sep, 2023 10:54

Re: Irritationsmoment

Inlägg av fkusibojovska »

Apropå något annat, men ändå inom ramarna av denna diskussion:
1. Blev avbruten under provet och ombads lägga ned en av mina pennor på golvet. Det var en rosa felt-tip penna. Förstår att det enda som, i anvisningarna och reglerna, är konstaterat tillåtet är överstrykningspenna och blyertspennor (utöver sudd osv), men hade även en svart gel-penna som inte verkade vara några problem. Vilken typ av ”fusk” skulle jag kunna lagra i en rosa penna, som jag inte kan lagra i en svart eller en överstrykningspenna, haha? Förstår provledaren, som dessutom verkade hålla i sitt första prov, men kändes lite fånigt.
2. En bekant fick tydligen en anmärkning p.g.a. att hon hade hörapparat. Tyckte det var lite kul.

Vill tillägga att jag inte är irriterad över något av detta, så hör väl egentligen inte hemma i denna tråd, men tyckte båda grejer var ganska roliga, och visar ju på vad ANDRA människor verkar irriterat sig på, haha.
chribbatt
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 5
Blev medlem: ons 07 sep, 2022 20:34

Re: Irritationsmoment

Inlägg av chribbatt »

Hideaki skrev: lör 13 apr, 2024 22:31 Angående underskrifter! Är det någon här som fattar varför man måste skriva under på svarspappret (från svarshäftet) med assistenten (eller provledaren?) vid sitt bort?
Jag tror det har med att rent juridiskt så måste en signatur "på heder och samvete" ha ett vittne, alltså provledaren. Att fuska/vilseleda trots att man signerar provet på heder och samvete med ett vittne räknas som "osann försäkran".
miniponny
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 4
Blev medlem: mån 17 okt, 2022 19:45

Re: Irritationsmoment

Inlägg av miniponny »

Jag satt längst fram på en rad och under första delen gick ledaren runt hela tiden med skor som lät klack klack klack klack samt att han viskade med de andra precis framför mig när jag skulle klara läsförståelse. Blev så arg att jag demonstrativt höll för öronen. Efter det slutade de viska och klacka runt. Kunde inte tänka, bara hörde vad de viskade om.
Slutpåtiden
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 3
Blev medlem: lör 13 apr, 2024 20:28

Re: Irritationsmoment

Inlägg av Slutpåtiden »

Hideaki skrev: lör 13 apr, 2024 22:08
Slutpåtiden skrev: lör 13 apr, 2024 20:38 Hade tur med både rummet (ljuddämpande matta) och deltagarna. Men provledaren…. Jag satt ju längst fram så kunde se exakt hur hon tog tiden, och blev oerhört irriterad när jag insåg att hon enbart gick utifrån sin klocka som hon kollade kanske var 20nde sekund och som jag därför såg slå om till hel/halv flera gånger utan att hon startade provet. Kan tycka att det där undermåligt att det inte finns tydligare riktlinjer kring hur tiden ska tas, en kompis provledare använde till exempel timer vilket ju verkar tusen gånger säkrare och bättre.
Det här känner jag att vi måste packa upp. Hur menar du att hon tog tiden om inte med en klocka? En timer? Hade hon två klockor? En på bordet och en på handleden? Menar du att du visste vad klockan var genom att hon tittade på klockan vid varje halv- och heltimme? Det där med 20 sekunder är också en gåta för mig. Vänligen förklara på annat sätt, jag vill förstå vad som hände därinne hos er.

Det är förstås viktigt att alla håller sig till de 55 minuter man har på sig. Men jag vet inte om man behöver ännu fler riktlinjer från UHR. Att mäta tid är en hel vetenskap, men för gemene man är det ganska enkelt att mäta tid. Antingen tittar man på en vanlig klocka och noterar klockslaget när provet startar, och tittar på klockan tills 55 minuter har förflutet och stoppar provet. Man kan underlätta för sig själv genom att använda ett stoppur. Eller så använder man en timer som räknar ner från 55 minuter. Vår provledare hade också en sådan! Han sa det med stor stolthet, "det är min klocka som gäller!" :lol: Har inte alla en sådan? Det borde det vara krav på! Jag skulle dessutom dela ut en likadan till alla provledare i hela landet, med "UHR" logga på! 8-)

Vi hade en kille som hade analog klocka på handleden. Han blev lite påhoppad först för att han hade klockan på sig, för klocka fick man inte ha på sig minsann. Men när det konstaterades att den var analog så fick han ha den kvar. Jag ville själv ta med mig min Casio klocka som är digital. Den är inte "smart", men den är från slutet på 1990 talet och har inspelningsfunktion. Så jag visste att den inte uppfyllde villkoret: "Inget hjälpmedel får vara sådant att det kan lagra, innehålla eller inhämta information." Så jag lämnade den hemma.

Jag ångrade lite att jag inte tog med mig någon klocka. Jag räknade med att det skulle finnas en väggklocka. Och det fanns det! Men den hängde typ 15 meter bort på motstående vägg, i en 45 graders riktning från där jag satt. Det gick knappt läsa av den från där jag satt, längst ut till vänster i rummet mot fönstren, och nästan längst bak i rummet. Men nästa gång tänker jag ta med mig min analog Certina kronograf. Jag vet inte om det är standard, men jag tycker inte det hjälper att provledaren sa till när det var 5 minuter kvar av provpasset. Jag vill hellre bli varnade när det är 20 minuter kvar och 10 minuter kvar. Det får man bara med egen klocka.

Så det är A och O det där med klocka och tid. Ta med er en analog klocka om ni gör provet igen, det är mitt tips. Även ett gammaldags fickur är bättre än ingen klocka alls (eller en som sitter 15 meter bort på en vägg).

Så här, hon gick fullständigt på hur mycket sitt armbandsur var (vilket kanske inte är ett problem i sig) dvs så fort den slog 00 eller 30 så skulle hon säga till. Men problemet var att hon själv inte höll koll på när den slog om eftersom hon hade klockan på sin handled och bara tittade på den då och då.

Jag satt längst fram och höll själv koll på hennes klocka och såg då hur den slog om medans hon stod och tittade åt ett annat håll. Sedan så fort hon såg det (vilket var ca 20 sekunder efter att tiden skulle ha börjat) så säger hon direkt att man kan börja. Sedan när tiden tog slut var det på pricken när tiden slog om vilket ju resulterade i en kortare skrivtid.
Slutpåtiden
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 3
Blev medlem: lör 13 apr, 2024 20:28

Re: Irritationsmoment

Inlägg av Slutpåtiden »

Hideaki skrev: lör 13 apr, 2024 22:08
Slutpåtiden skrev: lör 13 apr, 2024 20:38 Hade tur med både rummet (ljuddämpande matta) och deltagarna. Men provledaren…. Jag satt ju längst fram så kunde se exakt hur hon tog tiden, och blev oerhört irriterad när jag insåg att hon enbart gick utifrån sin klocka som hon kollade kanske var 20nde sekund och som jag därför såg slå om till hel/halv flera gånger utan att hon startade provet. Kan tycka att det där undermåligt att det inte finns tydligare riktlinjer kring hur tiden ska tas, en kompis provledare använde till exempel timer vilket ju verkar tusen gånger säkrare och bättre.
Det här känner jag att vi måste packa upp. Hur menar du att hon tog tiden om inte med en klocka? En timer? Hade hon två klockor? En på bordet och en på handleden? Menar du att du visste vad klockan var genom att hon tittade på klockan vid varje halv- och heltimme? Det där med 20 sekunder är också en gåta för mig. Vänligen förklara på annat sätt, jag vill förstå vad som hände därinne hos er.

Det är förstås viktigt att alla håller sig till de 55 minuter man har på sig. Men jag vet inte om man behöver ännu fler riktlinjer från UHR. Att mäta tid är en hel vetenskap, men för gemene man är det ganska enkelt att mäta tid. Antingen tittar man på en vanlig klocka och noterar klockslaget när provet startar, och tittar på klockan tills 55 minuter har förflutet och stoppar provet. Man kan underlätta för sig själv genom att använda ett stoppur. Eller så använder man en timer som räknar ner från 55 minuter. Vår provledare hade också en sådan! Han sa det med stor stolthet, "det är min klocka som gäller!" :lol: Har inte alla en sådan? Det borde det vara krav på! Jag skulle dessutom dela ut en likadan till alla provledare i hela landet, med "UHR" logga på! 8-)

Vi hade en kille som hade analog klocka på handleden. Han blev lite påhoppad först för att han hade klockan på sig, för klocka fick man inte ha på sig minsann. Men när det konstaterades att den var analog så fick han ha den kvar. Jag ville själv ta med mig min Casio klocka som är digital. Den är inte "smart", men den är från slutet på 1990 talet och har inspelningsfunktion. Så jag visste att den inte uppfyllde villkoret: "Inget hjälpmedel får vara sådant att det kan lagra, innehålla eller inhämta information." Så jag lämnade den hemma.

Jag ångrade lite att jag inte tog med mig någon klocka. Jag räknade med att det skulle finnas en väggklocka. Och det fanns det! Men den hängde typ 15 meter bort på motstående vägg, i en 45 graders riktning från där jag satt. Det gick knappt läsa av den från där jag satt, längst ut till vänster i rummet mot fönstren, och nästan längst bak i rummet. Men nästa gång tänker jag ta med mig min analog Certina kronograf. Jag vet inte om det är standard, men jag tycker inte det hjälper att provledaren sa till när det var 5 minuter kvar av provpasset. Jag vill hellre bli varnade när det är 20 minuter kvar och 10 minuter kvar. Det får man bara med egen klocka.

Så det är A och O det där med klocka och tid. Ta med er en analog klocka om ni gör provet igen, det är mitt tips. Även ett gammaldags fickur är bättre än ingen klocka alls (eller en som sitter 15 meter bort på en vägg).

Så här, hon gick fullständigt på hur mycket sitt armbandsur var (vilket kanske inte är ett problem i sig) dvs så fort den slog 00 eller 30 så skulle hon säga till. Men problemet var att hon själv inte höll koll på när den slog om eftersom hon hade klockan på sin handled och bara tittade på den då och då.

Jag satt längst fram och höll själv koll på hennes klocka och såg då hur den slog om medans hon stod och tittade åt ett annat håll. Sedan så fort hon såg det (vilket var ca 20 sekunder efter att tiden skulle ha börjat) så säger hon direkt att man kan börja. Sedan när tiden tog slut var det på pricken när tiden slog om vilket ju resulterade i en kortare skrivtid.
Skriv svar