Krossa HP!

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
forskaren123
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 12
Blev medlem: fre 15 jan, 2021 16:55

Krossa HP!

Inlägg av forskaren123 »

Hej!
Sedan länge har jag läst andras pluggdagböcker, men aldrig riktigt vågat att starta min egen förrän nu . Jag tänker att dela med mig av min resa och förhoppningsvis uppdatera varje vecka, troligtvis fredagar.

Syftet med denna dagbok är förhoppningsvis kunna inspirera andra på samma sätt som jag blivit från dagböcker som jag läst här. Jag vill även dela med mig att resan till målet inte är en dans på rosor och att det är okej att det inte är så. Jag tror starkt på att inget som är värt att behålla kommer gratis i livet. Om man vill något och lägger ner arbete för att klara av det kommer det, förr eller senare, att gå.

Jag är 19 år och har för tillfället ett sabbatsår där jag tänkt att satsa helhjärtat på HP. Första gången jag skrev var hösten 2022 och resultatet blev 1,35. Därefter har jag skrivit varje provtillfälle och fått resultaten 1,1 och 1,3.

När jag pluggade för tidigare provtillfällen gjorde jag inget som tillförde ny kunskap, t ex gå igenom AMDB. Jag gjorde bara gamla HP, bokstavligen. Jag felanalyserade inte proven och med största sannolikhet är det därför jag inte höjde mig.

Som det ser ut nu har jag gått igenom AMDB och parat ihop de åtta provdelarna så att jag har en del som jag tycker är lätt med en del som jag tycker är svår, t ex XYZ och LÄS. Jag planerar att lägga ner ungefär 2h på vardera del varje dag. Utöver vill jag gärna få med 100 nya och samt repetion av gamla ord.

Baserat på mina resultat och vad jag har lättast respektive svårast för har jag enligt ovanstående modell parat ihop DTK (svår) med ELF (Lätt), MEK (svår) med KVA (lätt), ORD (svår) med NOG (lätt) och LÄS (svår) med XYZ (lätt). Resonerar att det kan vara bra att plugga en "bra" del och en "dålig" del under samma dag då man har möjligheten att skifta när självförtroendet börjar svaja så att säga.

Tack för mig! Vi hörs! :)
Användarens profilbild
somekindofscientist
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 169
Blev medlem: sön 13 mar, 2022 18:36

Re: Krossa HP!

Inlägg av somekindofscientist »

Kul att du har hittat hit! Starkt utgångsläge också!
En ”bonne”s väg mot läkarprogrammet! (Läses på skånsk småländska)
1,25 vt22 < 1,3 vt23 < 1,55 ht23

ps jag saknar talang så ingen bra person att ge tips
futuredoctor
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 18
Blev medlem: tor 08 jun, 2023 22:21

Re: Krossa HP!

Inlägg av futuredoctor »

Lycka till med plugget! Det ska bli spännande att följa din resa, eftersom den är väldigt lik min egen (jag är också 19 år, har tagit sabbatsår och fick som högst 1.35 på hp). :D
Skriv svar