Läkardrömmen, från ingenjör till läkare

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
dr2022
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 2
Blev medlem: lör 22 maj, 2021 11:17

Läkardrömmen, från ingenjör till läkare

Inlägg av dr2022 »

Hej, Jag tänkte att det är dags att skaffa en egen pluggdagbok för att hålla motivationen uppe. :D Det är super inspirerande att läsa andras pluggdagböcker. Jag är en högskoleingenjör i grunden som vill satsa på högskoleprovet för att äntligen uppfylla en lång dröm som jag eng gång förträngt.

Lite bakgrund: Jag gick i natur på gymnasiet och gick ut med medelmåttiga betyg, testade då att skriva högskoleprovet med urusla poäng 0,55. När jag insåg att mina betyg och hp inte skulle räcka för läkarprogrammet släppte jag på min dröm och valde att plugga till ingenjör. Något som jag egentligen inte var intresserad av. Under mitt första år som ingenjörsstudent bestämde jag mig för att testa skriva högskoleprovet igen då jag inte tycket om programmet. Fick då 0,6. Viktigt att benämna att jag inte riktigt pluggat inför någon av högskoleproven. Återigen så släppte jag drömmen och hade intalat mig själv att jag helt enkelt i inte är menad att bli läkare och fortsatte med utbildning. Jag har jobbat i ingenjörsbranchen i 3 år och känner fortfarande att jag inte brinner för det. Med ett ex antal tankar om att hitta andra saker att göra, kanske starta eget företag, ta uppehåll och resa och hitta mig själv så dök läkarprogrammet upp igen. En dröm som jag inte verkar kunna släppa. Därför har jag valt att satsa på att faktiskt plugga till högskoleprovet som är nu i höst.

Jag är för tillfället 26 år vilket känns lite jobbigt, dock så vet jag att det finns många som söker med högre ålder så jag försöker att inte tänka på det. Jag har alltid fått bättre på kvant än verbala delen. Men jag märker att nu när jag testar att skriva gamla prov så får jag väldigt höga poäng på matten vilket känns bra. Så något positivt har mina ingenjörsstudier gett mig ;). Den verbala delen är dock fortsatt väldigt svår. Egentligen alla delar, men läs är verkligen min svagaste sida, samt ord.

Jag hoppas denna pluggdagbok kan hjälpa mig hålla motivationen uppe. Just nu måste vakna väldigt tidigt på morgonen för att plugga. Det är super svårt att planera sin tid när man har ett heltidsjobb som är väldigt energikrävande. Just nu så vaknar jag 04:00 varje morgon för att plugga så jag har 3h effektiv tid att plugga. Detta innebär att jag inte har så mycket tid att plugga på kvällarna då jag slutar sent, tränar på gym, vilar och sen går och lägger mig 21:00. Det är tufft men jag måste ha disciplin för att kunna höja mig på detta prov.

Hoppas denna pluggdagbok kan inspirera andra samt hjälpa mig att fokusera på mitt mål.

ha en fin dag!
blueberry
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 77
Blev medlem: ons 17 jun, 2020 23:04

Re: Läkardrömmen, från ingenjör till läkare

Inlägg av blueberry »

Wow duktig du är som vaknar så tidigt för att plugga! Lycka till håller tummarna för dig!
dr2022
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 2
Blev medlem: lör 22 maj, 2021 11:17

Re: Läkardrömmen, från ingenjör till läkare

Inlägg av dr2022 »

blueberry skrev: lör 22 maj, 2021 14:38 Wow duktig du är som vaknar så tidigt för att plugga! Lycka till håller tummarna för dig!
Tack. 🤩Får se hur länge den strategin kommer funka eller om jag måste planera om. Lycka till du med. Jag följer din pluggdagbok. :)
deysiii
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 70
Blev medlem: mån 22 sep, 2014 22:40

Re: Läkardrömmen, från ingenjör till läkare

Inlägg av deysiii »

Hej.Super bra du vaknar tidigt och så duktig.Jag hoppas att du kan nå ditt mål...Lycka tilm
Skriv svar