Min resa

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
Ross
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 4
Blev medlem: mån 20 jun, 2016 12:31

Min resa

Inlägg av Ross »

Välkommen till min pluggdagbok!

Jag har kommit fram till att skriva en pluggdagbok kommer hjälpa mig att nå mitt mål att komma in på universitet. Jag gör det i ett helt egoistiskt syfte.

Enligt en av Jordan Peterson livsregler: "Var exakt i ditt tal". Att skriva en dagbok kommer dels hjälpa mig att hålla disciplin i mina studier och för att motverka oro att jag inte studerar. Leder mitt skrivande även till att bolla ideér med andra eller inspirera andra är det ingen som blir mer gladare än mig över det.

Mitt mål är att skriva ett resultat som är bättre än 1,5. Jag vill komma in på ekonomiutbildningen i Lund men skulle jag få ett högre resultat kan de till och med bli aktuellt med Handelshögskolan i Stockholm. För de krävs de dock ett högre resultat.

Jag skrev 1,2 i våras och när beskedet från höstens prov kom i förra veckan visade de sig att jag hade skrivit ett sämre resultat, 1,15. Visst är de surt men jag gjorde en simulering av samma prov och när jag skrev provet hemma fick jag 1,7. Jag gick igenom mina svar som jag gjorde den 22:a oktober och de visade sig att jag gjorde en del slarvfel samt svarade på andra frågor än just den ställda frågan. Resultatet från "hemmaprovet" gör att jag känner att de är klart gör bart att skriva ett resultat över 1,5 vid ett riktigt provtillfälle.

Efter provet den 22:a oktober tog jag några dagar ledigt för att börja om med att läsa "All matte du behöver" samt gå igenom strategi genomgångarna. Med knappt fyra månader kvar till nästa prov är dessa bitar avklarade och jag ska ta mig an uppgifter i de olika programmen som finns på HP Guiden.

Välkommen på min resa mot vårens prov i april!

Andas och njut
Ross
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 4
Blev medlem: mån 20 jun, 2016 12:31

Re: Min resa

Inlägg av Ross »

Tjena tjena

Idag har jag hunnit med att göra fem stycken pomodoros á 25 minuter vardera.

Tre stycken ägnades åt felanalys av Kvant provpassen från högskoleprovet hösten 2023 som jag gjorde hemifrån medans jag väntade på provresultatet. Har kommit framtill att jag behöver bli bättre i att omvandla text till ekvationer vilket jag har fördjupat mig i.

De två andra ägnades åt Läs texter i programmet där jag fick 7/8 i resultat :) samt ordprogrammet.

Andas och njut
Senast redigerad av Ross den lör 09 dec, 2023 10:56, redigerad totalt 1 gånger.
Dutw
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 548
Blev medlem: sön 14 feb, 2021 23:53

Re: Min resa

Inlägg av Dutw »

Gött, bra jobbat!
Har också börjat öva på att omvandla till ekvationer då det ser smidigt ut när man ser hpguidens genomgångar.
Kul med bra på läs :)
37 åring som siktar på läkarprogrammet i Lund!
Hp resultat: 1.45 --> 1.65 --> 1.55 --> ?
Ross
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 4
Blev medlem: mån 20 jun, 2016 12:31

Re: Min resa

Inlägg av Ross »

Tjena tjena och gott nytt år alla HP-kämpar några dagar försent ;)

Dags att väcka liv i pluggdagboken på nytt. Det har gått fyra veckor sen jag senast skrev ett inlägg i min dagbok. Som tur är motsvarar inte mitt uppehåll i dagboken uppehåll i mina studier. Utan jag har kört på!

Jag har gnetat på riktigt bra med studierna sen senast. Jag har gjort en djupare felanalys av höstens prov och förkovrat mig i teorin kopplat till de frågor jag svarade fel på. Sedan tre veckor har jag fått ett studieupplägg med fokus på att göra uppgifter på de olika delområdena. Känslan är riktigt bra och jag upplever att den grund jag lade direkt efter höstens prov till december månad kommer vara värdefull. Likt en pyramids bas som är de stabilaste vi känner till hoppas jag att mina förberedelser kommer vara inför vårens prov.

Jag har som mål att studera 4 timmar per dag sex dagar i veckan. De dagar jag har möjlighet att studera mer gör jag mer uppgifter eller fördjupar mig inom de teoretiska områdena , läser intressanta artiklar eller tittar på Jon´s fantastiska youtube filmer. Jag tycker att jag ligger bra till i fas inför vårens prov . Nu är det 14 veckor kvar till provet. Let´s rock.

Ett tips jag vill skicka med till alla som studerar både för HP och rent generellt är att varva studierna med att ge er tid att hitta på roliga saker med familj och vänner men även att träna. Man kan känna sig trött inför ett träningspass men de känns så bra efter. Jag märker även en tydlig skillnad att jag är mycket piggare i huvudet till en kommande dags studier om jag har tränat kvällen före kontra om jag inte gjort det. Det ger energi till hjärnan och rensar ut ens trötthet.

Jag vill passa på att önska er HP-kämpar en god helg
Skriv svar