Normering och resultat snack

Diskussioner kring rättning, normering, svårighetsgrad mm
Skriv svar
HampeeA
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 1
Blev medlem: mån 18 jul, 2022 14:01

Normering och resultat snack

Inlägg av HampeeA »

Fick 76/80 på KVANT och 62/80 på VERB. Ser ut att bli 1.6 men hoppas verkligen på 1.65. Målet var egentligt 1.75 för att säkra en plats på Läkarprogrammet i Lund men får bli till nästa högskoleprov.

Tyckte dock att första VERB-delen och andra KVANT-delen var riktigt tuffa eller iallafall svårare än föregående prov. Vad tyckte ni andra?
Philip.bjornberg
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 17
Blev medlem: fre 03 feb, 2017 15:50

Re: Normering och resultat snack

Inlägg av Philip.bjornberg »

Fick förmodligen 73 kvant och 64 verb, hoppas på 1.6 men känns väldigt på gränsen. Tyckte verbala delarna var riktigt kluriga i år faktiskt.. vill åtminstone få 1.6 för att ha en chans på läkarprogrammet i Örebro eller Umeå
R2001
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 41
Blev medlem: lör 09 jan, 2021 6:58

Re: Normering och resultat snack

Inlägg av R2001 »

Jag har också som mål1,7 för läkarprogrammet i Lund.
Enligt Allakandos facit får jag 75-76 i kvant och 64-65 i VERB, om jag kommer ihåg rätt. Det ser ut och vara 1,65-1,7, beroende på normering men hoppas verkligen på snällare normering i verbala. 1 poäng kommer spela en jättestor roll 😭 och jag får så mycket ångest av att jag var dum i huvudet och suddade ett rätt svar och valde ett fel svar i sista sekunden.

Vad tror ni om verbala normeringen? Hur känns det jämfört med Ht2022?
Ht2022 fick jag 72 i KVANT (1,7) och 69 i verb (1,6) och då blev det 1,65.
SKRarp
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 50
Blev medlem: mån 21 okt, 2019 18:30

Re: Normering och resultat snack

Inlägg av SKRarp »

Vi sitter i samma båt haha, väldigt snarlika resultat. Satsar också på läkare i Lund - tills nästa höst, och ser ut att landa på 1.6-1.65 (73 på KVA respektive 68 på VERB).

Misstänker att det blir tuff normering i matten, tycker dock själv inte som en del gör att det var enkelt jämfört med tidigare provtillfällen. Flera halvkluriga, speciellt på andra delen i matten.

Verbala normeringen blir förhoppningsvis något snällare. Jag tyckte framförallt engelskan var lurig och fick inget grepp om "fill the gaps". Fick hela 6 fel på engelskan vilket är en katastrof för egen del. Brukar historiskt sett inte ha några större svårigheter med den biten.

Känns ju för övrigt som att folk får högre på matten kontra verbala generellt sett.
Vildathebox
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 19
Blev medlem: tis 06 sep, 2022 15:58

Re: Normering och resultat snack

Inlägg av Vildathebox »

Jag är så irriterad på mig själv, hela provet gick väldigt bra för mig förutom just första kvant, alltså andra provpasset, den gick åt helvete. Tror det berodde på att jag var supernervös och det första provpasset som var utprovningspass var ett verbprov som jag tyckte var jättesvårt så blev helt förstörd efter det. Det påverkade mig på andra provpasset som var kvant, jag ifrågasatte mig själv jättemycket, räknade för långsamt och hann inte klart med DTK utan fick gissa massa på slutet, vilket jag inte brukar behöva. När jag sen gick in här i forumet och fick veta att första provpasset troligen var utprovningspasset blev jag lugnare och resten av passen gick mycket bättre. Har kollat med allakandos facit och enligt det är min totala poäng på verb 75/80, andra kvantpasset fick jag 35/40 men fösta på kvantpasset blev det bara 26/40, jättemycket sämre än det brukar gå. Mitt mål är läkarprogrammet men allra helst vill jag till Uppsala, känner mig väldigt delad om jag ska fortsätta kämpa för Uppsala eller om jag tacka ja om jag kommer in någon annanstans. Känns så himla surt för jag tror verkligen att om jag inte hade stressat upp mig själv så att jag fuckade upp första kvantpasset så mycket hade jag haft goda chanser att komma in på Uppsala redan nu till våren. :(
dannem
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 37
Blev medlem: sön 24 okt, 2021 19:28

Re: Normering och resultat snack

Inlägg av dannem »

Vildathebox skrev: tis 24 okt, 2023 14:12 Jag är så irriterad på mig själv, hela provet gick väldigt bra för mig förutom just första kvant, alltså andra provpasset, den gick åt helvete. Tror det berodde på att jag var supernervös och det första provpasset som var utprovningspass var ett verbprov som jag tyckte var jättesvårt så blev helt förstörd efter det. Det påverkade mig på andra provpasset som var kvant, jag ifrågasatte mig själv jättemycket, räknade för långsamt och hann inte klart med DTK utan fick gissa massa på slutet, vilket jag inte brukar behöva. När jag sen gick in här i forumet och fick veta att första provpasset troligen var utprovningspasset blev jag lugnare och resten av passen gick mycket bättre. Har kollat med allakandos facit och enligt det är min totala poäng på verb 75/80, andra kvantpasset fick jag 35/40 men fösta på kvantpasset blev det bara 26/40, jättemycket sämre än det brukar gå. Mitt mål är läkarprogrammet men allra helst vill jag till Uppsala, känner mig väldigt delad om jag ska fortsätta kämpa för Uppsala eller om jag tacka ja om jag kommer in någon annanstans. Känns så himla surt för jag tror verkligen att om jag inte hade stressat upp mig själv så att jag fuckade upp första kvantpasset så mycket hade jag haft goda chanser att komma in på Uppsala redan nu till våren. :(
Precis så gick det för mig! Jag brukar vara riktigt stark på verbala delen men första provpasset totalt slaktade mitt självförtroende. När jag kom till engelska delen så ropade dom att det var 5 minuter kvar och jag brukar ha runt 10 minuter över när jag är färdig. Inför provpass två så märkte jag redan efter xyz att jag låg efter och fick stressa mig igenom resten av provet. Jag hann svara på allt men det verkar som att jag har flera slarvfel. Jag tror jag fick mellan 73-75 på verbala och har jag tur så ligger jag runt 64 på kvant. Har läst att flera skriver att de tycker att kvantdelen dessutom var enkel i år vilket inte jag upplevde. Hoppas att det inte stämmer så att normeringen iallafall blir hyffsat snäll:(
Användarens profilbild
moaxlim
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 25
Blev medlem: tis 09 jan, 2018 13:20
Ort: Stockholm

Re: Normering och resultat snack

Inlägg av moaxlim »

Vart hittar jag Allakandos facit? :)
يا ربي بالمصطفى بلغ مقاصدنا
Leovin
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 13
Blev medlem: mån 28 aug, 2023 22:29

Re: Normering och resultat snack

Inlägg av Leovin »

69/80 KVANT och 68/80 VERBAL - vad tror ni?
Skriv svar