PLUGGDAGBOK MOT 1.7+, GE ALDRIG UPP

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
carro97
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 5
Blev medlem: tis 29 aug, 2017 20:02

PLUGGDAGBOK MOT 1.7+, GE ALDRIG UPP

Inlägg av carro97 »

Hejsan!
Min namn är Caroline och jag fyllde i somras 24 år.

Detta är mitt första inlägg någonsin i HP guiden, trots att jag varit VIP medlem i nästan 4 år, och idag köpte jag medlemskapet igen.

Jag måste få minst 1.7 på HP för att komma in på min drömutbildning, läkarprogrammet helst Ki/Uppsala/Liu. Har gjort HP totalt 3 gånger och senaste provet 24 oktober fick jag ca 100/160 poäng. Ingen aning dock om vad det resultatet kan leda till. Burkar få runt 1.3-1.4 på HP guidens provpass.


Men en sak i taget.
Det har varit för mycket på sistone.

Igårkväll gjorde jag och min pojkvän slut, eller rättare sagt han gjorde slut med mig då jag ändå ville försöka igen. Men kärlek för honom tog slut pga många omständigheter, och jag känner mig just nu helt tom. Det kändes som att han var the one iom att jag aldrig tidigare känt såhär innan. Men nu är det var det är. Det gör jävulskt ont i hjärtat men jag kan inte annat än att fortsätta jobba med mig själv.

Jag är dessutom mitt uppe i att byta jobb. Från att jobba 40-45h i veckan som avdelningschef i en "fast fashion butik" till att söka som säljare på 30h ish. Jag kommer med detta förlora flera tusenlappar i månaden men förhoppningsvis må bättre = mer enegeri = mer livsglädje = mer tid att plugga = närmre mitt mål och känna att jag faktiskt jobbar mot mina drömmar.

Har haft sjukt mycket åldersångest då jag efter gymnasiet inte hade betygen eller orken nog att studera direkt efter. Nu känner jag foto att jag som 19 åring missat studentlivet på riktigt, inte har ett förhållande och inte rest/sett tillräckligt av världen. Istället bara jobbade jag på, på ett jobb som jag mått extremt dåligt av. Jag är väl en late bloomer på ett sätt, och det är väl lätt att vara efterklok.

Jag har ännu inte gjort ett specifikt schema för mitt studieupplägg men jag tänker ungefär såhär:

- Gör minst 1 delprov varje dag inklusive felanalys.
- När jag är ledig ska jag försöka göra 2 prov/dag.
- Har lättare för Kvant än Verbal, därav försöker jag börja med att lära mig ca 100 ord i veckan eller ca 15 ord per dag. Bör vara rimligt...


Idag är det förstås dåligt väder, jag känner mig otillräcklig och fylld av ånger och ångest. Men i detta elände så finns det mycket gott också. Jag har världens finaste mamma och pappa som stöttar mig, och en sann bästa bästa vän som alltid kommer vara vid min sida. Jag har en fin lägenhet mitt i stan och tekniskt sett alla möjligheter att nå mina drömmar.

Dagens ord är "Itänd" vilket betyder "hänförd, uppvänd, ivrig" - något jag ska försöka vara. 122 dagar kvar till nästa prov, let's do this!
Användarens profilbild
ananazen
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 220
Blev medlem: fre 02 mar, 2018 10:50

Re: PLUGGDAGBOK MOT 1.7+, GE ALDRIG UPP

Inlägg av ananazen »

Hej vännen!!

Aj vad ont det gjorde att läsa ditt inlägg... Själv är jag 23 år, (lyckligtvis) en kille vid min sida och har också läkardrömmen som mål. Breakups är aldrig lätt.

Vill ge dig all lycka och kärlek! Det är bara att skriva om det skulle vara något!
neutrino
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 1
Blev medlem: mån 10 maj, 2021 19:43

Re: PLUGGDAGBOK MOT 1.7+, GE ALDRIG UPP

Inlägg av neutrino »

Hej Caroline,
Vad starkt av dig att dela allt det tunga du just nu går igenom. Det kan inte vara lätt. Jag vill bara ge dig massor med kärlek och pepp. Det kommer bli bra! Och bara en påminnelse, om det tog slut med din kille så var det förmodligen inte rätt kille för dig. Men det suger ju ändå.

Det låter också som att du verkligen kommer blomstra inom en snar framtid. Alla behöver inte blomma tidigt, livet är ju trots allt ingen tävling där vi ska hinna fram först. Att du redan har en analys av att du inte mådde bra av ditt förra jobb tycker jag visar på så mycket klokhet och ett tecken på hur vackert du snart kommer blomma. Du kan också vila i att hädanefter kommer du säkert göra val som känns bra ända in i själen och det tycker jag, från egna erfarenheter, är en ovärderlig styrka. Det ska bli kul att få följa din resa. Heja dig!

Själv är jag 25 år (haha en glad singel om det skulle kännas bättre) och vill också komma in på läkarprogrammet. Mitt första resultat gjorde jag på gymnasiet och då fick jag 0,75. Nu har det gått några år och i våras gjorde jag det igen med hpguidens hjälp och höjde mig till 1,35. Helt ärligt är det så kämpigt och tungt ibland men jag blir så inspirerad av andras erfarenheter och berättelser att jag bara inte kan släppa det här. Det är ju det här jag vill.
Vi kanske kan peppa varann. Vi ska fasen klara det här provet!
Kram
Skumtomte05
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 10
Blev medlem: tis 31 aug, 2021 18:25

Re: PLUGGDAGBOK MOT 1.7+, GE ALDRIG UPP

Inlägg av Skumtomte05 »

Caroline! Vi är många i samma sits. Jag är också 24 och skrev nyss mitt tredje högskoleprov. Fick 1.4 (1.6 kvant och 1.2 verb), exakt samma som jag skrev förra provet. Åldersnojjan finns verkligen där men jag håller med alla andra här, det är läkarprogrammet vi alla vill och då får det ta den tid det tar. Något år hit eller dit spelar ingen roll i det långa hela.❤️ Tänk vad hemskt att sitta där när man är äldre och tänka att man inte gav allt!

Om ni skulle vilja starta någon studiegrupp eller något ihop för att inspirera varandra hade jag tyckt det vore väldigt roligt! Vi satsar nu så att vi kan lägga HP bakom oss. Hejja er!!
vertebralis
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 6
Blev medlem: tor 04 nov, 2021 14:35

Re: PLUGGDAGBOK MOT 1.7+, GE ALDRIG UPP

Inlägg av vertebralis »

Hej!
Det låter verkligen jättetufft, men å andra sidan, om han drar nu så var det inte menat ändå. Är det rätt så är det lätt! Och om det är till någon tröst så är jag 28 år, nybliven singel, och kommer nog börja läkarprogrammet först VT 2023 pga går just nu basåret och måste efter det jobba ihop lite pengar. Så räknar med att börja när jag är 29 år. Skit i åldersnojan, vill du så går det! Jag tror dessutom att det är en stor fördel när man utbildar sig till läkare (eller vilket vårdyrke som helst) om man har annan (arbets)livserfarenhet sen innan! Så dina tidigare erfarenheter kommer vara en tillgång för dig!
Skriv svar