Provresultat (hur når jag 1.5)

Diskussioner kring rättning, normering, svårighetsgrad mm
Skriv svar
Alma.HH
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 2
Blev medlem: tor 05 jan, 2023 21:35

Provresultat (hur når jag 1.5)

Inlägg av Alma.HH »

Ni som fått 1.5 på den kvantitativa delen hur många poäng motsvarar det?

Fick 1.3 i slutresultat på hela provet och försöker nå 1.5 men vill veta mer konkret hur mycket jag behöver höja mig i poäng. Fick 1.5 på den verbala delen men bara 1.1 på kvant 😩 och jag känner att jag verkligen måste klara det inför vårens prov orkar inte vänta mer. Ser mitt liv rinna förbi typ..
Zain01
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 1
Blev medlem: ons 29 nov, 2023 9:58

Re: Provresultat (hur når jag 1.5)

Inlägg av Zain01 »

Hej!
:) Samma resultat här...fast jag fick 1.5 på Kvant o 1.1 på Verb, 65/80 för Kvant.
Har för övrigt faktiskt sjunkit med jämförelse med förra provet där jag fick 1.5 totalt, 1.8 på Kvant med 73/80. Dock var det förväntat, har haft dålig disciplin och distraherat mig med jobb och mycket annat...men det ska fixas inför nästa prov!
Hpguiden har ett bra verktyg som heter "Normeringskalkylatorn", där du kan sätta in olika värden för Verb och Kvant och se vad resultat blir över åren och medelvärdet. Det går tillbaka till 2011 o ger en bättre ide på vad som krävs för olika resultat.

Lycka till inför nästa prov!
patbec
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 21
Blev medlem: fre 23 aug, 2013 13:44

Re: Provresultat (hur når jag 1.5)

Inlägg av patbec »

Hej,

För att höja sig på den verbala delen hade jag börjat plugga ord via någon app/hemsida. Läsa mycket böcker både på svenska och engelska. Exempelvis någon bok av Yuval Noah Harari eller Nassim taleb. Gärna också svåra texter och fundera på vad författaren vill säga (kommer ej på något konkret, men typ någon artikel på under strecketl.

För att höja sig på den kvantitativa delen hade jag pluggat matte 1 och 2 men gärna också högre matematik för att skapa sig en fördjupad förståelse. Desto svårare uppgiter desto mer tränar du hjärnan. Sedan nöta gamla HP.

Jag hade också undersökt vad det är som gör att du får ett "lägre" resultat. Min erfarenhet är att det är massor av olika faktorer som gör att man inte kan prestera på topp. Det kan såklart var kunskapsbrist men även motivationsbrist eller att man är nervös. Skrev 1,4 i våras och nu 1,7. Hade inte pluggat något mellan tillfällena men var så otroligt omotiverad i våras. Kolla vilka rutiner man har på morgonen osv
BarShe
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 1
Blev medlem: sön 27 aug, 2023 16:02

Re: Provresultat (hur når jag 1.5)

Inlägg av BarShe »

Vad e en rimlig höjning om jag skulle vilja göra en höjning på 0.5 på 4-5 månader med disciplinerad plugg skulle det kunna vara möjligt ?
Användarens profilbild
aristofanes
Bronspostare
Bronspostare
Inlägg: 712
Blev medlem: tor 15 nov, 2018 16:27

Re: Provresultat (hur når jag 1.5)

Inlägg av aristofanes »

Det finns nog många upplägg. Viktigast är att det finns en metod att följa, tror jag.

Jag kan berätta att jag kände mig lite svag på DTK. Då gjorde jag i stort sett alla DTK 1990-2011, på den tiden var det ofta 10 diagram med två frågor var på varje prov. Kanske 700 uppgifter tror jag. Det gav en djupare förståelse, och vi blev vänner.

Jag är alltså inte så mycket för att börja med sammanställningar typ All Matte Du Behöver, även om jag vet att många gillar det. Mig passar det bättre att bara kasta mig in i provet och lära mig matten efterhand.
Många gillar pomodoro-metoden. Jag ser den mest som ett sätt att skapa studiedisciplin. Säkerligen bra för den som har svårt att sitta still en längre tid, men inte riktigt vad jag behöver.
Kort sagt, det finns många metoder, viktigast är att man pluggar och inte fastnar i en metoddiskussion.
Undan för undan lägger jag ut några videor på Youtube om mina hp-erfarenheter. Kolla gärna. Sökord Högskoleprovet Aristofanes eller Högskoleprovet Jon
dannem
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 37
Blev medlem: sön 24 okt, 2021 19:28

Re: Provresultat (hur når jag 1.5)

Inlägg av dannem »

Jag hade skrivit 1.1 på matten 2 högskoleprov i rad. Läste upp matte 3 och 4 före jag skrev vårprovet and low and behold så blev resultatet 1.1 igen för 3 gången. Nu till höstprovet så skaffade jag mig vipmedlemskap. Gick igenom grunderna här och sedan gjorde jag ca 100 kvantprov före höstens högskoleprov. Jag gjorde alla på tid och felanalyserade alla fel jag fått och skrev 1.7 på kvant nu i höst. Lägger du ner tiden så går det!
Skriv svar