Plugga med depression & musik

Övriga högskoleprovrelaterade diskussioner
Skriv svar
user98761234
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 1
Blev medlem: sön 15 jan, 2023 7:03

Plugga med depression & musik

Inlägg av user98761234 »

Hej! Kortfattat har jag problem med depression och ångest, och att lyssna på musik medan jag pluggar hjälper att lugna ner tankarna. Är dock orolig att detta påverkar mitt resultat under HP-dagen för att jag är så van vid att plugga med musik :cry: Några tips på hur man kan plugga utan att tankar som kommer depression stör?
romanreigns33
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 28
Blev medlem: ons 29 mar, 2023 15:23

Re: Plugga med depression & musik

Inlägg av romanreigns33 »

Tycker du borde läsa igenom "mental träning" sektionen på Hpguiden om du är VIP. Det finns väldigt användbara tips som berör jobbiga tankar och hur man kan tänka så att dessa tankar är inte lika störande längre.

https://hpguiden.se/component/innehalls ... al-traning
Mimmies
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 40
Blev medlem: tis 08 nov, 2022 13:53

Re: Plugga med depression & musik

Inlägg av Mimmies »

Mitt tips är att dela upp plugget mellan att göra uppgifter och att göra hela prov. Personligen gör jag uppgifter 4 dagar i veckan och övar på hela prov (provpassgeneratorn & gamla HP prov) 1 dag i veckan. När jag gör uppgifter så tycker jag att det är helt fine att lyssna på musik, poängen med att göra uppgifterna är att lära sig från dem och det kan man göra oavsett om man lyssnar på musik eller inte. När jag däremot skriver hela prov så försöker jag göra det så likt provssituationen som möjligt; ingen musik, timer etc. På detta sätt tycker jag att man får en bra känsla och övning inför att skriva provet.

Ångest kan se olika ut, men personligen kan jag tycka att det är fördelaktigt att skriva övningsproven i exempelvis ett bibliotek (eller bara ett ställe där det finns lite människor) för att öva på att skriva provet med lite ljud och annat i bakgrunden... precis som det kommer vara provdagen. Bara för att verkligen ge sig en bra förberedelse för hur det kommer vara, och eliminera eventuella "tänk om"-tankar.

Hoppas att detta make sense haha, ifall något är oklart är det bara att säga till :)
Skriv svar