Fler än 248 000 nöjda studenter
Mer än 19 års erfarenhet
Alla coacher har 2.00

3 skäl varför det är en fördel att skriva provet en söndag

Universitet- och högskolerådet beslöt att från och med 2018 ska högskoleprovet anordnas en gång på en lördag och en gång på en söndag. Som motivering till detta beslut har man angett vissa trossamfunds preferenser att få slippa skriva provet på en lördag. För att göra provet så tillgängligt som möjligt för alla har man alltså låtit ett av de två högskoleproven infalla på en söndag i stället för, som tidigare, bägge högskoleproven på lördagar. Men det finns faktiskt fördelar även för dig som inte av religiösa skäl föredrar att skriva på söndagar. Här har vi gjort en lista på de tre största fördelarna med att skriva högskoleprovet en söndag.

1. Du är mer utvilad på söndagen än på lördagen

Eftersom söndagen ligger en extra helgdag bort har du förhoppningsvis möjlighet att vila ut en extra dag innan provet på söndagen. Eftersom vila inför provet är viktigt är detta alltså en stor fördel när provet skrivs på en söndag. Använd denna lediga lördag till att samla krafterna extra mycket. Har du pluggat ordentligt som VIP-medlem har du vid det här laget inget skäl att stressplugga dagen innan högskoleprovet utan kan i stället fokusera på avkoppling.

2. Söndagar är ändå inte så roliga

Eftersom söndagen är den klassiska vilodagen brukar färre aktiviteter planeras till söndagar. Detta innebär att du inte behöver känna lika dåligt samvete över att spendera hela söndagen i en provlokal jämfört med om högskoleprovet skrivs på en lördag. Lördagarna är ofta fullspäckade med aktiviteter, fester, konserter och andra evenemang. Allt som gör att du kan koppla av och fokusera på provet är till din fördel på provdagen. Med andra ord - söndagarna är ändå inte så roliga!

3. Mindre tid att fundera på högskoleprovet

När söndagens högskoleprov är över kommer nästa dag vara en måndag, det betyder en ny vecka och nya möjligheter! När du skriver provet en lördag kommer du i stället ha hela söndagen på dig att gräma dig över hur det gick, vilken fråga du borde gjort si eller så på. Genom att kastas in i den nya veckan direkt efter högskoleprovet kommer det bli lättare att lägga det bakom dig och mindre tid att fundera på högskoleprovet för denna gång. Du har faktiskt redan gjort allt vad du kunnat på provdagen och förtjänar andhämtning och möjlighet att syssla med något annat en stund. När du väl har återhämtat dig efter provdagen kommer allt kännas bättre, och när du skriver högskoleprovet på en söndag när du dit snabbare!

Tack så mycket! Är sååå glad över hur bra det gick 😁 Har gått från 1.15-1.45-1.85 och det hade verkligen inte gått utan hpguiden! Jag har nu äntligen kommit in på psykologprogrammet i Göteborg som har varit en dröm länge.

Har inte ångrat en sekund att jag använt mig utav hpguidens VIP-utbildning. Det kostar lite, men det är det värt när man sen ser ANTAGEN på sin drömutbildning och välkomstbreven börjar trilla in, jag lovar :)

Amalia Beauregard Camp
Höjde sig från 1.15 till 1.85 och är nu antagen till psykologprogrammet
Läs hela referensen eller läs fler referenser

Intresseanmälan

Du är inte VIP-medlem. Lämna en intresseanmälan och få information helt gratis!

Genom att skicka din e-postadress godkänner du användaravtalet
Dagens ord
JOLM
fadd dryck, blask;faddhet
En otroligt bra sida där allt väsentligt material finns samlat. Lyckades med hjälp av er skriva 1,95 på höstens prov och blev också nyligen med hjälp av detta resultat antagen till Läkarprogrammet. Tusen tack för att ni finns!
Tid till nästa prov

20/10 - 2024 kl 8:10
kvar att studera!

Anmälningsperiod:
Öppnar 13/8 kl. 8:00
Stänger 20/8 kl. 23:59