Summering
  • Högskoleprovet testar matematiska koncept från grundskolan och gymnasiet upp t.o.m. Matte 1 (tidigare Matte A).
  • Långt ifrån allt som täcks av kurserna upp till Matte 1 testas dock på högskoleprovet och det är lätt att lägga onödig tid på avsnitt som är mindre relevanta om du repeterar med en mattebok.
  • I kursen All matte du behöver som ingår i VIP-utbildningen har vi samlat all matte som är viktig för högskoleprovet så att du kan fokusera din tid på det som behövs för just högskoleprovet.

Högskoleprovet består till hälften av kvantitativa uppgifter som testar matematiska färdigheter från grundskolan och gymnasiet upp t.o.m. Matte 1 (tidigare Matte A) samt allmän matematisk problemlösningsförmåga. Detta innebär att du behöver ha bra koll på de teoretiska grunderna och god räknevana för att framgångsrikt ta dig an högskoleprovets kvantitativa uppgifter under den tidspress som råder på provet.

Vilken är bästa matteboken för högskoleprovet?

Det finns många pedagogiska matteböcker från högstadiet och gymnasiekursen Matte 1/A som kan hjälpa dig att lägga din matematiska grund och för repetition. Notera dock att sådana matteböcker i allmänhet är relativt breda i innehåll och upplägg – de täcker alltså till stor del sådant som inte testas på högskoleprovet. Eftersom högskoleprovet testar väldigt specifika färdigheter brukar det i de flesta fall därmed inte vara tidseffektivt att förbereda sig med typiska skolböcker i matematik.

Webbutbildning med fokus på högskoleprovet

För att du ska kunna fokusera på just de matematiska koncept och färdigheter som behövs för högskoleprovet har vi tagit fram onlinekursen All matte du behöver som ingår som en del i vår VIP-utbildning. Där har vi samlat teorigenomgångar, rikligt med exempel och videolektioner för att göra dina förberedelser så tidseffektiva som möjligt i och med att du inte lägger onödig tid på sådant som inte testas på högskoleprovet. Om det var ett tag sedan du läste matte på gymnasiet eller om du känner att du glömt mycket av matematiken och skulle behöva en riktad repetition så får du alltså tillgång till en komplett matematisk kurs som är helt anpassad till högskoleprovet. Vid behov kan du alltid kombinera VIP-utbildningen med en traditionell mattebok om det är något särskilt område du skulle behöva fördjupa dig i ytterligare, men detta brukar inte vara nödvändigt i de flesta fall.

Utöver All matte du behöver inkluderar VIP-utbildningen också alla våra bästa strategier, metoder och tips för högskoleprovets samtliga provdelar (både kvantitativa och verbala) och ca 18 000 uppgifter med detaljerade förklaringar som visar hur du löser varje uppgift steg för steg. Skulle du mot förmodan fastna på någon specifik uppgift eller teorigenomgång står vårt team redo att hjälpa dig reda ut alla frågetecken. Du får också hjälp att, tillsammans med en coach som själv skrivit maximala 2.00 på högskoleprovet, lägga upp en individuell studieplan som utgår från dina mål, ditt utgångsläge och dina förutsättningar för att du ska utvecklas och få ut så mycket som möjligt av varje timme du har att investera i dina HP-förberedelser. All kommunikation med din coach och supporten sker smidigt via mail och vi har bemanning alla dagar i veckan även på kvällar och helger för att kunna erbjuda snabba svarstider oavsett när du pluggar.

Fördjupning
Feedback eller frågor?
Intresseanmälan

Du är inte VIP-medlem. Lämna en intresseanmälan och få information helt gratis!

Genom att skicka din e-postadress godkänner du användaravtalet
Dagens ord
SPLEEN
svårmod, livsleda