Summering
  • Det går att träna på högskoleprovet! Lyssna aldrig på personer som påstår att det inte går att öva inför högskoleprovet. De har uppenbarligen aldrig varit VIP-medlemmar hos oss.
  • Att öva till högskoleprovet genom att göra gamla prov räcker inte hela vägen.
  • Plugga effektivast som VIP-medlem hos oss som hjälpt fler än 180 000 studenter komma in på sin drömutbildning sedan starten 2004.

Det går att höja sig genom att på högskoleprovet öva

Till dig som funderar på att skriva högskoleprovet och undrar om det går att öva sig till ett bra resultat: goda nyheter! Det går, det är möjligt! Det finns en väldigt seg myt om att det inte skulle gå att träna inför högskoleprovet. Det är ett ungefär lika korkat påstående som att säga att det inte går att plugga inför något prov i vare sig svenska, engelska eller matematik. Såklart det går!

Du ska därför aldrig lyssna på personer som påstår att det inte går att med övning bemästra högskoleprovet. Lyssna istället på den uppsjö av referenser som intygar att Högskoleprovguiden gör det möjligt att höja sig på provet - just genom övning.

Att öva gamla högskoleprov räcker inte hela vägen

Vi vet vad vi sysslar med, sedan starten 2004 har vi haft över 180 000 studenter hos oss. Det är väldigt användbart att plugga på gamla prov. Det var bland annat därför vi lanserade Högskoleprovtränaren, ett redskap för att effektivt plugga på gamla prov. Men att enbart plugga på gamla prov räcker inte hela vägen. Det kommer att göra dig bekant med formatet på provet och lära dig känna igen de olika delarna samt vilka typer av uppgifter du kan förvänta dig. Men därtill behöver du faktiskt lära dig formler, strategier och plugga. Öva högskoleprov är alltså ett första steg men bör endast ses som ett litet komplement till att bli VIP-medlem på Högskoleprovguiden och plugga på allvar inför provet.

Öva högskoleprovet med Högskoleprovguiden

Som VIP-medlem hos oss på Högskoleprovguiden har du givetvis tillgång till alla gamla högskoleprov från 2000 och framåt. Men du har dessutom tillgång till över 19000 uppgifter, 7000 förklaringar till gamla högskoleprovsuppgifter, genomgångar och strategier inför alla provets delar. All matematik du behöver samt ORDprogrammet med en träffsäkerhet på 85-100% av ORD-delens ord prov efter prov.

Fördjupning

Feedback eller frågor?
Intresseanmälan

Du är inte VIP-medlem. Lämna en intresseanmälan och få information helt gratis!

Genom att skicka din e-postadress godkänner du användaravtalet
Dagens ord
NÄPSA
tillrättavisa, (be)straffa
Tid till vårens första prov

23/10 - 2022 kl 8:10
kvar att studera!

Anmälningsperiod:
Öppnar 16/8 kl. 8:00
Stänger senast 23/8 kl. 23:59