Fler än 248 000 nöjda studenter
Mer än 19 års erfarenhet
Alla coacher har 2.00

Vanliga frågor och svar

Nedan finner du svar på några vanliga frågor. Om du har någon annan fråga är du varmt välkommen att kontakta oss via kontaktformuläret.

VIP-medlemskap

Som gratismedlem får du bl.a. tillgång till fullständiga förklaringar till alla uppgifter på det senaste högskoleprovet och ett urval av uppgifter med förklaringar från övningsprogrammen för de olika provdelarna. Du får också t.ex. videogenomgångar till det senaste provets kvantitativa uppgifter, en detaljerad kunskapsanalys av det senaste provet och du kan också träna med massor av gamla högskoleprov helt utan kostnad.

För att ta del av de pedagogiska steg-för-steg förklaringarna till alla uppgifter och få flera kunskapsanalyser behöver du vara VIP-medlem. Även om gratismaterialet är mycket bra som grund ger VIP-utbildningen ett betydligt mer komplett paket som hjälper dig att nå ditt högskoleprovsmål så snabbt det bara går.

När det gäller innehållet i VIP-medlemskapet kan man sammanfatta det med att du får allt du behöver för att höja ditt resultat på högskoleprovet. Detta innebär i korthet bl.a.:

  1. Beprövade strategier, metoder, tips och tricks för alla provdelar som hjälpt tiotusentals VIP-medlemmar hittills.
  2. Tusentals specialkonstruerade uppgifter med detaljerade förklaringar för alla provdelar för att du ska lära dig de färdigheter som testas på provet. Du behöver givetvis inte ta dig igenom allt detta material, men samtidigt ger bredden av tillgängligt material dig möjligheten att plugga precis så mycket du vill utan att det blir repetitivt.
  3. Du har också tillgång till utförliga matematiska teorigenomgångar som går igenom all teori som behövs för de kvantitativa delarna så att du kan fokusera på de områden som är relevanta för just högskoleprovet.
  4. Dessutom har du tillgång till din personliga coach som tidigare skrivit 2.00 som kan hjälpa dig med studieupplägg och som du kan diskutera studieteknik, motivation eller andra frågor du funderar över.
  5. Det ingår även tillgång till vår support som hjälper dig om du t.ex. fastnar på en specifik uppgift eller genomgång. Vi finns tillgänglig alla dagar i veckan så att du hela tiden ska få svar så snabbt som möjligt.
  6. Möjlighet att lägga till en oöverträffad förbättringsgaranti som ger dig pengarna tillbaka + att vi ersätter dig för anmälningsavgiften till nästa högskoleprov (550 kr) om du inte förbättrar dig jämfört med ditt senaste normerade högskoleprovsresultat efter att ha avklarat minst 30 % av VIP-utbildningen (för fullständiga garantivillkor kan du se användaravtalet).
För ytterligare inspiration kan du gärna kika på vad några av våra tidigare studenter har att säga om VIP-utbildningen.

För att komma igång eller se aktuell prisinformation för VIP-utbildningen hänvisar vi till VIP-köpsidan.

Vi erbjuder VIP-medlemskap med olika giltighetstid samt med eller utan förbättringsgaranti. För en fullständig prisöversikt hänvisar vi till VIP-köpsidan för aktuell prisinformation.

Självklart ingår utbildningsmaterial inför alla fyra verbala delarna (ELF, LÄS, MEK och ORD) samt alla fyra kvantitativa delarna (DTK, KVA, NOG och XYZ).

Som VIP-medlem får du tusentals uppgifter med utförliga förklaringar och genomgångar inför samtliga delprov. Genomgångarna innehåller rikligt med exempel och de flesta av genomgångarna har även videolektioner.

Registrera ditt VIP-medlemskap här nu direkt och förbered dig på rätt sätt!

Nej! Gamla högskoleprov kan du ladda hem gratis via Högskoleprovtränaren som gratismedlem.

VIP-medlemskapet innehåller visserligen Sveriges största databas med förklaringar till gamla högskoleprov, men detta är bara en liten del av VIP-utbildningen.

Du får även tillgång till bl.a. beprövade strategier, tips och lösningsmetoder till alla högskoleprovets delar, tusentals specialkonstruerade uppgifter med lösningar, kursen “All matte du behöver” som går igenom all den teori som du behöver för högskoleprovet så att du ska kunna fokusera på det som är viktigt och inte lägga tid på sådant som är mindre relevant eller inte testas. Dessutom ingår personlig coachning och hjälp om du kör fast på en uppgift eller genomgång eller bara har frågor överlag. Vi finns tillgängliga över mail alla dagar i veckan för att du ska få hjälp snabbt oavsett när du pluggar.

Läs gärna vad några av våra tidigare studenter har att säga om VIP-utbildningen.

För att komma igång eller se aktuell prisinformation för VIP-utbildningen hänvisar vi till VIP-köpsidan.

Så fort du registrerat ditt VIP-medlemskap får du ett välkomstmail från din personliga coach. Din coach hjälper dig gärna att ta fram ett förslag på individuell studieplan grundat på dina mål, ditt utgångsläge och den tid du har tillgänglig för förberedelser. Du kan även diskutera studieteknik, motivation och andra frågor som dyker upp under resans gång. Alla våra coacher har skrivit 2.00 på högskoleprovet och vi på HPGuiden har hjälpt över 150 000 personer på högskoleprovet, så du är i goda händer.

Om du skulle fastna på en uppgift eller teorigenomgång eller bara ha frågor i allmänhet kan du, utöver coachningen, även kontakta vårt supportteam så hjälper vi dig gärna att reda ut frågetecknen. All kommunikation med din coach och supporten sker smidigt över mail och vi finns tillgängliga alla dagar i veckan för att kunna erbjuda dig så snabba svar som möjligt. Du får alltid svar inom 24 timmar, men vanligtvis betydligt snabbare än så. Detta är en modell som är mycket uppskattad av våra medlemmar.

För ytterligare inspiration kan du gärna kika på vad några av våra tidigare studenter har att säga om VIP-utbildningen.

För att komma igång eller se aktuell prisinformation för VIP-utbildningen hänvisar vi till VIP-köpsidan.

Absolut! Så fort du har blivit VIP-medlem får du ett välkomstmail av din personliga coach så att du kan få hjälp att lägga upp dina studier utifrån dina mål, ditt utgångsläge och dina möjligheter att plugga. Alla våra coacher har själva skrivit 2.00 på högskoleprovet och vet vilka upplägg och metoder som fungerar i praktiken för att varje timme som du har att lägga på dina högskoleprovsförberedelser ska bli så givande som möjligt.

Nej, du kan bli VIP-medlem direkt.

Om du inte redan har ett medlemskap kommer vi att skapa ett åt dig och skicka dig användarnamn samt lösenord. Om du redan är medlem kommer vi att uppgradera ditt medlemskap till ett VIP-medlemskap så länge du anger samma mailadress som för ditt tidigare medlemskap i samband med köpet.

Om du registrerar ett VIP-medlemskap med förbättringsgaranti får du hela avgiften för perioden tillbaka och vi betalar din anmälan till nästa högskoleprov (550 kr) om du har gått igenom minst 30 % av utbildningen och inte förbättrar ditt normerade resultat jämfört med ditt senast föregående högskoleprov.

Allt som krävs är att du faktiskt har använt delar av VIP-utbildningen. Du behöver inte ens använda mer än en tredjedel av VIP-utbildningen för att garantin ska gälla.

Om du inte skulle förbättra ditt resultat ber vi dig styrka detta med dina resultatsbesked, vilket kan göras via nätet.

Vi återbetalar din garanti inom cirka en vecka från att den är bekräftad.

Läs mer om villkoren i användaravtalet.

Du får åtkomst till VIP-utbildningen så fort du har slutfört köpet. Om du har ett medlemskap sedan tidigare kan du direkt komma åt hela VIP-utbildningen genom att logga in och om du inte redan är medlem får du inloggningsuppgifter skickade till dig via e-post.

Om du inte fått ett välkomstmail inom några minuter från köpet kan välkomstmailet ha hamnat i skräpposten, så dubbelkolla där som första steg. Annars är du välkommen att höra av dig till oss så hjälper vi dig vidare.

Om du inte kan eller vill betala med Klarna, om du vill betala från utlandet eller betala på annat sätt kan du kontakta oss via kontaktformuläret så hjälper vi dig gärna vidare.

Klarna, som tillhandahåller våra ordinarie betalningsalternativ, erbjuder flera typer av delbetalning och uppskjuten betalning. Du kan direkt se vilka betalningsalternativ de kan erbjuda dig när du går vidare från första sidan i kassan.

Du kan direkt se vilka betalningsalternativ Klarna kan erbjuda dig när fyllt i dina uppgifter i steg 2 på köpsidan.

Om du inte kan välja delbetalning kan du kontakta Klarna via chat, telefon eller e-post för en förklaring.

Absolut, vi har många studenter som använder mobil eller surfplatta för sina förberedelser. Hela hemsidan går att använda även på mobila enheter för att öva på uppgifter, se förklaringar och ta del av strategi- och teorigenomgångar inklusive videogenomgångar.

Vi lämnar 14-dagars ångerrätt på alla köp i enlighet med distansavtalslagen, men detta förutsätter att användandet av tjänsten/coachningen ej har påbörjats och att ingen inloggning har skett. Fullständiga villkor finner du i användaravtalet.

Det är varken möjligt eller tillåtet att dela konto. Medlemskapen är strikt personliga och skulle man dela kontot kan VIP-medlemskapet inaktiveras utan återbetalning i enlighet med användaravtalet. Fullständiga villkor finner du i användaravtalet.

Man skulle också förlora på att dela VIP-medlemskap. T.ex. registreras uppgifter man klarat av och jobbat med varför man skulle missa mycket av det pedagogiska värdet om man delade konto. Uppgifter som en klarar av skulle t.ex. den andra inte ha samma möjlighet att öva på.

Det är varken möjligt eller tillåtet att överlåta sitt konto. Medlemskapen är strikt personliga och skulle man försöka överlåta eller överlåta sitt konto kan VIP-medlemskapet inaktiveras utan återbetalning i enlighet med användaravtalet. Fullständiga villkor finner du i användaravtalet.

Man skulle också förlora på att ta över någon annans VIP-medlemskap. T.ex. registreras uppgifter man klarat av och jobbat med varför man skulle missa mycket av det pedagogiska värdet om man tog över någon annans konto. Uppgifter som kontoinnehavaren redan klarat av skulle t.ex. den nya innehavaren inte ha samma möjlighet att öva på.

Medlemskap

Du kan återställa ditt användarnamn via länken Glömt användarnamn? i Logga in rutan.

Om du vill återställa ditt lösenord kan du göra det via länken Glömt lösenord? i samma ruta.

Självklart går det att byta användarnamn.

Vi ber dig att e-posta oss tre användarnamn som du hellre skulle vilja ha än ditt befintliga via kontaktformuläret. Vi byter sedan till första bästa lediga användarnamn.

Högskoleprovet

I sektionen Allt om högskoleprovet finner du svar på alla frågor du kan tänkas ha om högskoleprovet.

Notera att vi på HPGuiden inte sköter anmälan till eller genomförandet av högskoleprovet, utan erbjuder utbildning inför högskoleprovet.

Anmälan till högskoleprovet sköts via hogskoleprov.nu men anmälan kan endast ske under anmälningsperioden. Det finns inga möjligheter till sen anmälan.

Det finns dock mycket att vinna på att komma igång med dina förberedelser inför högskoleprovet redan nu för att vara i bästa möjliga form inför kommande provtillfällen. Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

På Universitets- och Högskolerådets hemsida om högskoleprovet hittar du mer information och kontaktuppgifter.

Du kan även läsa mer om alternativa sätt att få tag på ditt högskoleprovsresultat på vår sida om resultat på högskoleprovet.

Forum

Ja! Åtkomst till forumet är helt gratis och det är endast VIP-hörnan som kräver särskilt medlemskap för åtkomst. Som gäst kan du läsa i forumet men för att starta egna trådar eller skriva inlägg behöver du bli gratismedlem.

Intresseanmälan

Du är inte VIP-medlem. Lämna en intresseanmälan och få information helt gratis!

Genom att skicka din e-postadress godkänner du användaravtalet
Dagens ord
JOLM
fadd dryck, blask;faddhet
Har nu fått beskedet att jag är antagen till min önskade utbildning! Tack för er hjälp med högskoleprovet!! Tillslut så gick det!!
Tid till nästa prov

20/10 - 2024 kl 8:10
kvar att studera!

Anmälningsperiod:
Öppnar 13/8 kl. 8:00
Stänger 20/8 kl. 23:59