Summering
  • Det finns ett stort antal böcker för att förbereda sig inför högskoleprovet.
  • Det stora utbudet och den varierande kvaliteten på dessa böcker gör att det kan vara svårt att finna rätt bok för dina behov och förutsättningar.
  • Ett annat alternativ är att förbereda dig med en interaktiv webbkurs ger dig möjlighet att fokusera på just det du har störst behov att öva på och dessutom ha någon att vända dig till om du kör fast.

Att nå ett högt resultat på högskoleprovet handlar till stor del om förberedelser och det finns flera alternativ att använda för att studera inför provet. Specialiserade böcker för högskoleprovet är ett sätt som kan fungera bra om du är disciplinerad och van att plugga självständigt. En utmaning med att plugga med en bok eller övningsbok för högskoleprovet är att hitta rätt bok – det finns nämligen en uppsjö av böcker av varierande kvalitet. En bok inbjuder också till att läsas från början till slut och om du har specifika områden som du vill förbättra är det lätt att lägga tid på sådant som inte är relevant för dig givet just dina behov och förutsättningar.

Ett alternativ som erbjuder större flexibilitet är en anpassad webbkurs där du interaktivt kan öva på uppgifter, ta del av förklaringar till uppgifterna och genom teori- och videogenomgångar repetera alla viktiga koncept att ha koll på för högskoleprovets olika delar. En annan fördel med en webbkurs är att du alltid har någon att vända dig till om du fastnar på en uppgift eller genomgång eller bara har frågor i allmänhet.

Den onlinekurs som hjälpt överlägset flest att höja sig på högskoleprovet är HPGuidens VIP-utbildning där du får allt du behöver för att bemästra alla delar av högskoleprovet. Dessutom blir du tilldelad en personlig coach som följer dig längs din resa och som gärna hjälper dig att lägga upp en plan för dina förberedelser baserat på ditt mål och utgångsläge så att du får ut så mycket som möjligt av varje minut du har att lägga på dina högskoleprovsstudier. Alla HPGuidens coacher har skrivit 2.00 och vet vilka tekniker som fungerar i praktiken. Läs gärna mer om vad några tidigare studenter har att säga om utbildningen här.

Fördjupning

Feedback eller frågor?
Intresseanmälan

Du är inte VIP-medlem. Lämna en intresseanmälan och få information helt gratis!

Genom att skicka din e-postadress godkänner du användaravtalet
Dagens ord
NÄPSA
tillrättavisa, (be)straffa
Tid till vårens första prov

23/10 - 2022 kl 8:10
kvar att studera!

Anmälningsperiod:
Öppnar 16/8 kl. 8:00
Stänger senast 23/8 kl. 23:59