Summering
  • Att byta yrkesbana en eller flera gånger i livet är inget ovanligt i dagens föränderliga värld och en universitets- eller högskoleutbildning kan öppna helt nya dörrar.
  • Att skriva högskoleprovet är ofta ett utmärkt sätt att öka dina chanser att komma in på din drömutbildning eftersom du är med och konkurrerar om en större andel av utbildningsplatserna.
  • Med vår VIP-utbildning får du allt som behövs för att bemästra högskoleprovets alla delar så effektivt som ett första steg mot ett nytt kapitel i ditt yrkesliv.

I en alltmer föränderlig värld är det fler och fler som ser över möjligheten att mitt i livet slå sig in på en ny yrkesbana. Kanske har du länge haft känslan av att ha fastnat i samma hjulspår, kanske valde du utbildning i ung ålder och har nu lärt känna dig själv och dina intressen bättre, eller kanske vantrivs du i din nuvarande roll och går och sneglar på det vänner,kollegor eller andra i din omgivning gör.

En vanlig indikator på att ens nuvarande arbetssituation inte är helt rätt är känslan av att arbetet tar mer energi än det ger. Detta är såklart något som kan ske även om man egentligen trivs i sin arbetsroll – till exempel under intensiva perioder med hög arbetsbelastning – men om känslan är ständigt närvarande och har funnits under lång tid är det troligtvis ett tecken på att man egentligen skulle passa bättre för något annat. I Sverige är vi priviligierade med en arbetsmarknad bestående av en myriad av olika branscher och yrkesroller, och det finns därför alla möjligheter att kunna kombinera nytta med nöje – dvs. att hitta ett jobb som känns både meningsfullt, roligt och utvecklande.

Kanske har du alltid haft drömmen att bli exempelvis läkare, jurist eller något annat, men livet hann komma emellan, åren gick och plötsligt fann du dig i en arbetsroll du från början inte alls tänkt dig, samtidigt som du aldrig har släppt tanken på vad som hade kunnat bli om du bara skickade in den där ansökan eller kompletterade upp det där betyget. Eller kanske följde du faktiskt drömmen om ett visst yrke, för att senare inse att det inte alls motsvarade dina förväntningar och att du egentligen borde ha valt någonting helt annat.

Kanske har du möjlighet att utan vidare byta jobb och på så vis uppnå det du vill medan det i andra fall kan behövas att du vidareutbildar dig innan du kan ta steget in i ditt nya yrke. Om en universitets- eller högskoleutbildning är nästa steg för dig kan högskoleprovet vara ett fantastiskt verktyg för att byta karriär. Ett bra högskoleprovresultat är ju en inträdesbiljett till den utbildning som i slutändan kan ta dig hela vägen till ditt drömyrke. En annan fördel med högskoleprovet för dig som funderar på att byta karriär är att det kan hjälpa dig in på i princip alla utbildningar som det råder konkurrens om platserna vid. Därmed kan du se till att förbereda dig och klara högskoleprovet innan du fattar beslut om vilken utbildning som är rätt för dig, även om du ännu inte är helt säker på vilken utbildning det är.

På HPGuiden har vi hjälpt otaliga personer att komma in på sina drömutbildningar genom högskoleprovet, både personer som står i början av sin karriär såväl som personer som vill byta karriärbana mitt i livet. Vi har samlat information som kan hjälpa dig att fatta beslut om vilken utbildning som är vägen framåt för dig, beskriver vad du behöver för att kunna bli antagen samt en komplett onlineutbildning som ger dig allt du behöver för att nå ett tillräckligt högt resultat på högskoleprovet för att kunna komma in på utbildningen i fråga.

Navigera vidare i vår karriärguide med knapparna nedan eller låt dig inspireras av vad några av våra tidigare studenter har lyckats uppnå med hjälp av vår högskoleprovsutbildning som inspiration.

Feedback eller frågor?
Intresseanmälan

Du är inte VIP-medlem. Lämna en intresseanmälan och få information helt gratis!

Genom att skicka din e-postadress godkänner du användaravtalet
Dagens ord
SYFFISANS
självgodhet, inbilskhet