Fler än 248 000 nöjda studenter
Mer än 19 års erfarenhet
Alla coacher har 2.00

Förberedelser högskoleprovet

Summering
  • Högskoleprovet testar specifika färdigheter inom matte, svenska och engelska och det är därför mycket viktigt att förbereda dig på just den typ av uppgifter du kommer att möta på provet.
  • Ju tidigare du kommer igång, desto bättre förutsättningar har du att förbereda dig tillräckligt – finns det något som hindrar dig att komma igång redan idag?
  • Förbered dig som VIP-medlem så får du allt du behöver för att bemästra högskoleprovets alla delar, både språkliga och kvantitativa.

En fråga som vi ibland får är om det inte är tillräckligt med grundkunskaperna i svenska, engelska och matte som man får med sig från grundskolan och gymnasiet för att lyckas på högskoleprovet. Det korta svaret är att det givetvis underlättar och ger ett bra utgångsläge, men det är långt ifrån tillräckligt för ett toppresultat på högskoleprovet för de allra flesta. Anledningen till detta är att högskoleprovets uppgifter är utformade på ett sätt som skiljer sig från typiska skoluppgifter i svenska, engelska och matte – istället testar högskoleprovet väldigt specifika kunskaper och färdigheter i dessa ämnen. Dessutom skrivs högskoleprovet under stark tidspress, vilket innebär att det krävs vana och erfarenhet för att veta hur typiska uppgifter kan lösas snabbt (i många uppgifter behöver du t.ex. inte ens komma fram till ett exakt numeriskt slutsvar för att kunna besvara frågan).

Sammantaget medför detta att riktade och specifika förberedelser inför just högskoleprovet är nödvändiga för att kunna prestera på topp och få de bästa förutsättningarna att nå ditt målresultat. På så vis ser du till att vara rustad för alla vanliga uppgiftstyper för att kunna undvika onödiga missförstånd eller slarvfel och att tappa värdefull tid på att lösa uppgifter mer noggrant än vad du behöver (det enda som räknas är nämligen att välja rätt svarsalternativ och inte hur elegant eller komplett din lösning är).

På HPGuiden har vi sedan 2004 hjälpt fler än 200 000 studenter att förbättra sig på högskoleprovet och vi har samlat all vår kunskap och erfarenhet i vår onlineutbildning för att du ska ha allt du behöver på ett ställe och kunna känna dig säker på att du använder beprövade och bevisat effektiva metoder för att lyckas på högskoleprovet. Dessutom får du personlig hjälp om du t.ex. kör fast på en uppgift eller behöver hjälp med att lägga upp en plan för dina studier. Vårt team finns tillgängligt veckans alla dagar för att du ska kunna få hjälp oavsett när du kan och vill plugga.

Notera också att det endast finns två tillfällen att skriva högskoleprovet per år, en gång på våren och en på hösten, så det är viktigt att ta vara på varje provtillfälle och inte skjuta upp förberedelserna i onödan. Är du redo att ta det första steget mot ditt målresultat och din drömutbildning?

TACK! Jag kom äntligen in på min drömutbildning som är läkarprogrammet på Lunds universitet. Vet inte om jag hade klarat av att höja mig så mycket utan ert material och coachernas hjälp längs vägen. Är så himla tacksam för allt och kommer definitivt rekommendera er till alla som kämpar med HP. Forsätt med det ni gör, det är ovärderligt! Tycker sidan är så nära komplett man kan komma och jag vet inte om jag hade nått mitt mål utan er så stort tack ännu en gång!

Selin Gürbüz
Höjde sig från 1.1 till 1.7, nu väntar läkarprogrammet
Läs hela referensen eller läs fler referenser

Fördjupning
Intresseanmälan

Du är inte VIP-medlem. Lämna en intresseanmälan och få information helt gratis!

Genom att skicka din e-postadress godkänner du användaravtalet
Dagens ord
KLÄRVOAJANS
fjärrskådning, synskhet
En otroligt bra sida där allt väsentligt material finns samlat. Lyckades med hjälp av er skriva 1,95 på höstens prov och blev också nyligen med hjälp av detta resultat antagen till Läkarprogrammet. Tusen tack för att ni finns!
Tid till nästa prov

20/10 - 2024 kl 8:10
kvar att studera!

Anmälningsperiod:
Öppnar 13/8 kl. 8:00
Stänger 20/8 kl. 23:59