Fler än 229 000 nöjda studenter!
Mer än 18 års erfarenhet!
Alla coacher har 2.00!

Gamla högskoleprov

Summering
  • Plugga med 7320 uppgifter till 228 provpass från 50 kompletta gamla högskoleprov gratis. Allt som krävs är ett gratismedlemskap.
  • Högskoleprovet har haft det nuvarande upplägget sedan hösten 2011.
  • Att bara studera med gamla högskoleprov är sällan tillräckligt för att nå målresultatet. Som VIP-medlem får du förklaringar till 10140 gamla högskoleprovuppgifter utöver alla 20493 specialkonstruerade uppgifter.

Var finns gamla högskoleprov?

Det går att ladda hem, skriva ut eller öva interaktivt med gamla högskoleprov helt gratis på vår hemsida. Det mest omfattande arkivet med gamla högskoleprov online finner du hos oss via Högskoleprovtränaren. Du kan öva med gamla högskoleprov helt gratis och allt som krävs är att du är gratismedlem. Som gratismedlem får du dessutom förklaringar till alla 160 uppgifter från senaste provet. Som VIP-medlem får du förklaringar till 10140 gamla högskoleprovuppgifter i Högskoleprovtränaren och i arkivet med förklaringar till gamla högskoleprov.

Högskoleprovtränaren

Högskoleprovtränaren är ett sätt att öva på gamla högskoleprov online. Du kan öva gratis med alla de gamla proven. I Högskoleprovtränaren kan du ladda hem, skriva ut eller träna interaktivt med 7320 uppgifter till 228 provpass från 50 kompletta gamla högskoleprov.

Du kan välja att ladda hem eller skriva ut svarshäften och provpassen till högskoleproven eller så kan du träna digitalt med ett svarshäfte som ser ut som det på provet. För varje högskoleprov finner du en källförteckning och på rättningssidan finner du även normeringstabeller och facit. Högskoleprovtränaren räknar dock ut alla normeringar åt dig!

Till de nya proven, från höstens högskoleprov 2011, finner du kompletta verbala provpass (ORD, LÄS, MEK och ELF) och kompletta kvantitativa provpass (XYZ, KVA, NOG och DTK). Du finner även övningsprovet från 2011 och exempelprovet för ELF-delen. Till de äldre proven finner du de fem provdelarna DTK, ELF, LÄS, NOG och ORD.

Öva med gamla högskoleprov

Att öva med gamla prov inför högskoleprovet är en bra metod för att förbereda dig. Det räcker dock inte att bara öva med de gamla provuppgifterna. För att få ut så mycket som möjligt av övningarna behöver du även förklaringar till uppgifterna. Genom att läsa våra pedagogiska förklaringar till de gamla högskoleproven lär du dig hur du ska lösa liknande uppgifter på kommande prov.

Det är värt att öva både med proven efter och innan högskoleprovet ändrades hösten 2011.

Specialkonstruerade uppgifter

För att lära dig de koncept och kunskaper som högskoleprovet testar på det snabbaste och effektivaste sättet bör du också öva med specialkonstruerade uppgifter. Dessa uppgifter är gjorda just för att lära dig ett visst koncept eller en viss metodik och kan vara både lättare eller svårare än högskoleprovets uppgifter. Som VIP-medlem får du tillgång till den största utbildningen med specialkonstruerade uppgifter och du kan öva med dem i våra pedagogiska övningsprogram.

Intresseanmälan

Du är inte VIP-medlem. Lämna en intresseanmälan och få information helt gratis!

Genom att skicka din e-postadress godkänner du användaravtalet
Dagens ord
DAMPA
fukta (kläder före pressning)
Jag är verkligen supernöjd med hpguiden, det finns ingenting som hade kunnat vara bättre med den!
Tid till nästa prov

22/10 - 2023 kl 8:10
kvar att studera!

Anmälningsperiod:
Öppnar 15/8 kl. 8:00
Stänger senast 22/8 kl. 23:59