Fler än 248 000 nöjda studenter
Mer än 19 års erfarenhet
Alla coacher har 2.00

Räcker att plugga lite högskoleprovet

Summering
  • Högskoleprovet testar specifika färdigheter i matematik, svenska och engelska och det är därför mycket viktigt att förbereda dig innan du tar dig an provet.
  • Oavsett hur mycket eller lite tid du har att lägga på dina förberedelser är varje timme värdefull för att du ska nå ditt målresultat så snabbt som möjligt.
  • I vår onlineutbildning har vi samlat allt du behöver för alla högskoleprovets delar så att du ska kunna fokusera på det som är viktigt och få ut så mycket som möjligt av din förberedelsetid.

Högskoleprovet testar väldigt specifika färdigheter i matematik, svenska och engelska och att förbereda sig ordentligt är därmed nyckeln till ett högt resultat. Särskilt med tanke på att högskoleprovet skrivs under strikt tidspress, vilket lämnar begränsat med utrymme att experimentera under provdagen – för att hinna med alla uppgifter inom tidsgränsen underlättar det rejält att vara bekant med vanligt förekommande uppgiftstyper.

Plugga till högskoleprovet med lite tid

Beroende på hur din tillvaro ser ut med t.ex. jobb, övriga heltidsstudier, familj och andra åtaganden kan det vara svårt att få in tid för förberedelser. De goda nyheterna är dock att det går att åstadkomma stora förbättringar även med begränsad tid till förberedelser så länge du fokuserar på rätt saker och gör det mesta av den tid du har att investera i dina högskoleprovsförberedelser. Vi har hjälpt över 200 000 studenter på högskoleprovet med kraftigt varierande målresultat, utgångslägen och tillgänglig pluggtid och har studenter som studerar inför högskoleprovet allt från någon timme i veckan till motsvarande heltid eller mer. Även personer med begränsat med tid över för HP-studier kan nå signifikanta höjningar från ett prov till nästa. Läs gärna mer om vad några av våra tidigare VIP-medlemmar har att säga om utbildningen för inspiration.

Liknande resonemang gäller även om det återstår någon eller några veckor till nästa högskoleprov. Genom att plugga så mycket du har möjlighet till under slutspurten går det att åstadkomma mycket även på någon vecka eller rentav några dagar. Viktigt att komma ihåg är också att även om du inte hinner förbereda dig på allt så kommer de förberedelser du faktiskt hinner med att vara till stor nytta och hjälpa dig att nå ett högre resultat nästa gång du skriver högskoleprovet. Skulle det vara så att du inte når hela vägen fram till ditt slutmål utan istället landar på ett delmål har du med dig allt du lärt dig även till kommande provtillfällen och kan bygga vidare på den grund du redan lagt.

Enligt våra erfarenheter är ofta det allra viktigaste att bara komma igång med dina förberedelser utan att fundera alltför mycket, oavsett om du har möjlighet att plugga några timmar i veckan eller satsa på högskoleprovet på heltid. Varje timme räknas.

Hjälp med individuell studieplan för att använda din tid effektivt

Som VIP-medlem hos oss får du tillgång till allt du behöver för att förbättra dig på högskoleprovet samlat i en smidig onlineutbildning så att du kan plugga precis när du själv vill och har möjlighet. Detta inkluderar våra beprövade tips, strategier, metoder och tricks för samtliga provdelar som hjälpt tusentals och åter tusentals VIP-medlemmar hittills. Du har också tillgång till över 19 000 uppgifter med detaljerade förklaringar som steg för steg visar hur du kommer fram till rätt svar. Du behöver givetvis inte ta dig igenom alla dessa uppgifter för att vara redo att tackla högskoleprovet, men bredden i utbildningen är en fördel om du t.ex. behöver fokusera lite extra på någon enskild provdel eller för studenter som har mer tid att lägga på mängdträning.

Känner du kanske att dina mattekunskaper är lite rostiga? Inga problem! För att du ska kunna fokusera på just de matematiska koncept och färdigheter som behövs för högskoleprovet har vi tagit fram onlinekursen All matte du behöver som ingår som en del i VIP-utbildningen. Där har vi samlat teorigenomgångar, rikligt med exempel och videolektioner för att göra dina förberedelser så tidseffektiva som möjligt i och med att du inte lägger onödig tid på sådant som inte testas på högskoleprovet.

Utöver detta blir du även tilldelad en personlig coach som skrivit 2,00 på högskoleprovet som gärna hjälper dig att lägga upp ett förslag på studieplan som utgår från dina mål, ditt utgångsläge och din tillvaro i övrigt för att du ska få ut så mycket som möjligt av den tid du kan investera i dina högskoleprovsförberedelser. Skulle du fastna på en uppgift eller genomgång eller bara ha frågor i allmänhet kan du alltid kontakta oss så hjälper vi dig att reda ut frågetecknen så att du kommer vidare. Du kommunicerar smidigt med både din coach och vår support via mail och vi finns tillgängliga alla dagar i veckan för att du ska få svar så snabbt som möjligt. Att kommunikationen sker skriftligt är också en fördel för att du lätt ska kunna gå tillbaka till exempelvis din studieplan eller svaren på dina frågor längre fram.

Är du redo att komma igång med dina förberedelser inför högskoleprovet? Finns det något du undrar över? Tveka inte att kontakta oss så ska vi göra vårt bästa för att hjälpa dig vidare!

Efter tre månaders halvhjärtat pluggande (ca 30min/dag i snitt) så höjde jag mig till 1.8 och kommer nu komma in på psykologprogrammet! TACK! Framförallt väldigt hjälpsamt med matten för min del - när man har gymnasiematten 8 år bakom sig så behövdes en hel del repetition. Tipsar alla det angår om er tjänst!

Sandra Boke
Nådde 1.8 med 30 min förberedelser per dag, nu väntar psykologprogrammet
Läs hela referensen eller läs fler referenser

Fördjupning
Intresseanmälan

Du är inte VIP-medlem. Lämna en intresseanmälan och få information helt gratis!

Genom att skicka din e-postadress godkänner du användaravtalet
Dagens ord
KRAKEL
gräl, bråk
Är jättenöjd med HPguiden. Har även tipsat många om er och att det är värt pengarna, det är en investering för framtiden säger jag alltid, vill säga att ni gör ett grymt arbete!
Tid till nästa prov

20/10 - 2024 kl 8:10
kvar att studera!

Anmälningsperiod:
Öppnar 13/8 kl. 8:00
Stänger 20/8 kl. 23:59