Fler än 249 000 nöjda studenter
Mer än 19 års erfarenhet
Alla coacher har 2.00

Bra utbildningskombinationer

Summering
  • Ibland kan det vara en fördel att kombinera bedd med djup för att klara vissa yrkesroller i överlappet mellan två eller flera breda ämnesområden.
  • Ett sätt att uppnå detta kan vara att kombinera två olika utbildningar, antingen genom att läsa dessa parallellt eller börja med en utbildning och sedan läsa ytterligare en senare.
  • Vissa kombinationer av utbildningar är mer efterfrågade på arbetsmarknaden än andra och på denna sida går vi igenom några kombinationer som kan vara särskilt lämpliga beroende på vad du vill uppnå.

Om du redan har en utbildning kan du med fördel välja att komplettera den med någonting annat. Gemensamt för många framgångsrika personer är att de har kombinerat specialisering med bredd, och därför får ett mer nyanserat perspektiv på de mångfasetterade problem de ställs inför i sina yrkesroller. Här listar vi några spännande utbildningskombinationer, som gör att du kan skapa dig en unik profil och bli ännu mer attraktiv på arbetsmarknaden.

  • Journalistik och data science

  • Ekonomi och data science

  • Statsvetenskap och data science

  • Läkare/biomedicin och teknik

  • Svenska och programmering

  • Samhällsplanering och statistik

  • Psykologi och programmering

Ofta brukar det vara konkurrenskraftigt att kombinera ett tekniskt ämne med ett icke-tekniskt, vilket är fallet i förslagen ovan. Du skapar dig då färdigheter och kunskaper som andra som konkurrerar om samma roller som du troligtvis inte har. Förslagen ovan är just förslag för att få dig att själv börja fundera på vilken kombination som skulle kunna passa just dig.

Utmana också dig själv att definiera ett så tydligt mål för vad du vill uppnå som möjligt och tänk igenom om två utbildningar kan ta dig närmare ditt mål eller om det är bättre att investera din tid i en utbildning och kombinera detta med relevant arbetslivserfarenhet för att skapa dig den bredd du behöver. Det finns nämligen ofta mer än ett sätt att nå fram till ditt mål.

Denna sida uppdaterades senast 2020-10-02.

Trots tre mycket små barn, extremt begränsad tid för plugg och 10 år sedan jag tog studenten lyckades jag med hjälp av VIP-utbildningen skriva 1.55 andra gången jag skrev högskoleprovet! Min drömutbildning är nu inom räckhåll, och det hade ALDRIG gått utan HP-guiden. Jag rekommenderar verkligen ALLA som vill komma in på sin drömutbildning att använda sig av HPGuiden. Materialet och coacherna som finns på HP-guiden är ovärderligt och VIP-medlemskapet är helt klart en investering för framtiden och VIP-medlemskapet är värt varenda krona. Vill tacka er för en suverän tjänst och för det fantastiska jobb ni gör! :)

Johanna Skogsberg
Nådde 1.55 som VIP-medlem, nu väntar psykologprogrammet
Läs hela referensen eller läs fler referenser

Intresseanmälan

Du är inte VIP-medlem. Lämna en intresseanmälan och få information helt gratis!

Genom att skicka din e-postadress godkänner du användaravtalet
Dagens ord
ATONI
slapphet i kroppsvävnad, förslappning
Tack skall ni ha för ett jättebra pluggprogram, det underlättade verkligen "nötandet" av ord ;) Jag höjde mig från 1,55 till 1,9 och kom in på läkarprogrammet! Tack så mycket!
Tid till nästa prov

20/10 - 2024 kl 8:10
kvar att studera!

Anmälningsperiod:
Öppnar 13/8 kl. 8:00
Stänger 20/8 kl. 23:59