Fler än 249 000 nöjda studenter
Mer än 19 års erfarenhet
Alla coacher har 2.00

Utprövningspasset på högskoleprovet

Summering
  • Utprövningspasset används för att testa uppgifter till framtida prov.
  • Utprövningspasset räknas inte med i ditt resultat och du får varken ta del av uppgifter eller facit efter provet.
  • Som VIP-medlem lär du dig hur du prestera maximalt en hel provdag med fem provpass.

Om utprövningspasset

Utprövningspasset används för att testa uppgifter till framtida prov. Det är antingen ett helt kvantitativa provpass med 40 uppgifter eller ett helt verbalt provpass med 40 uppgifter. 

Räknas inte i resultatet

Poängen från utprövningspasset räknas inte med i det slutgiltiga resultatet. Efter provet får man varken uppgifter eller facit på utprövningspassen eftersom uppgifterna är just potentiella framtida uppgifter. Poängen med utprövningspassen skulle gå förlorad om de publicerades efter provet.

Ingen förvarning

Eftersom utprövningspasset ska testa framtida uppgifter måste alla provdeltagare försöka prestera lika bra som om det vore ett ordinarie provpass som räknas med i resultatet. Detta för att man ska kunna göra analyser av hur lätta/svåra uppgifter, svarsalternativ, texter, diagram o.s.v. är i relation till tidigare och det aktuella provet.

Om man i förväg visste att provpasset var ett utprövningspass skulle förmodligen många "ladda" inför nästa ordinarie provpass istället för att prestera så bra som möjligt på varje provpass.

Efter genomfört utprövningpass

Officiellt får man veta vilket provpass som var utprövningspasset på provdagens eftermiddag.

Vissa provledare meddelar dock vilket provpass som var utprövningspasset efter att det är genomfört.

Det går också att lista ut vilket som är utprövningspasset direkt efter att det är genomfört. Alla i hela Sverige skriver de ordinarie verbala respektive kvantitativa provpassen samtidigt. Om vissa har skrivit ett kvantitativt provpass samtidigt som andra har skrivit ett verbalt provpass innebär det att detta provpass var utprövningspasset. Man måste ju testa framtida uppgifter på alla provdelar varför det varje prov finns både kvantitativa och verbala utprövningspass som testas samtidigt.

I t.ex. forumet kan man under provdagen skriva om man skrev ett verbalt eller kvantitativt provpass. Om alla skrev samma innebär det att det var ett ordinarie provpass medan om man skrev olika innebär det att det var ett utprövningspass.

Det absolut bästa sättet att nå det resultat man behöver är med hpguiden! Jag höjde mig från 0,95 till 1,35! Det hade inte gått utan all den kunskap som finns här på sidan! Guld värt!

Ciro Alves
Tidigare VIP-medlem, nu väntar juristprogrammet
Läs hela referensen eller läs fler referenser

Intresseanmälan

Du är inte VIP-medlem. Lämna en intresseanmälan och få information helt gratis!

Genom att skicka din e-postadress godkänner du användaravtalet
Dagens ord
XEROFYT
växt anpassad till torka
Helt fantastisk sida! Det var första gången jag gjorde provet och jag har kommit in på min drömutbildning. Så ett stort tack till er, detta hade inte varit möjligt utan er!
Tid till nästa prov

20/10 - 2024 kl 8:10
kvar att studera!

Anmälningsperiod:
Öppnar 13/8 kl. 8:00
Stänger 20/8 kl. 23:59