Fler än 247 000 nöjda studenter
Mer än 19 års erfarenhet
Alla coacher har 2.00

Högskoleprovet hösten 2019 facit

Summering
  • Facit till höstens högskoleprov 2019 kommer att presenteras cirka 3-4 dagar efter provdagen som är 20 oktober. 
  • Du finner då facit och förklaringar till alla uppgifter på vår sida om höstens högskoleprov 2019 eller direkt i Högskoleprovtränaren.
  • Som VIP-medlem och gratismedlem kan du använda Normeringskalkylatorn för att få en uppskattning av ditt normerade resultat innan rättningen av provet är färdig.

Facit till höstens högskoleprov 2019

Facit till högskoleprovet publiceras normalt tre till fyra dagar efter provdagen, vilket innebär att facit för höstprovet 2019 väntas offentliggöras omkring den 23 oktober. Så snart facit finns tillgängligt kommer du att finna svaren tillsammans med våra förklaringar till samtliga uppgifter på vår sida om höstens högskoleprov 2019.

Nytt för högskoleprovet hösten 2019 är att kontrollpappret tagits bort. Kontrollpappret möjliggjorde tidigare för provdeltagare att notera sina svar i slutet av varje provpass för att sedan på egen hand kunna rätta provet innan den officiella rättningen var färdig 4-5 veckor efter provdagen.

Vår rekommendation för att bilda dig en uppfattning om hur det gick på provet är att gå igenom provpassen uppgift för uppgift för att minnas vad du svarade på respektive uppgift. På så vis kan du bestämma en ungefärlig poängsumma som du kan mata in Normeringskalkylatorn för att analysera ditt resultat i väntan på de slutgiltiga normeringstabellerna för höstens prov som släpps ca 4-5 veckor efter provdagen. Du finner samtliga uppgifter, facit och våra förklaringar i Högskoleprovtränaren där du enkelt kan mata in dina svar i det elektroniska svarshäftet och låta Högskoleprovtränaren sköta resten.

Att gå igenom varje uppgift är även ett utmärkt sätt att lära dig av eventuella misstag och få en överblick över områden som du behöver fokusera lite extra på i dina kommande förberedelser om du avser skriva högskoleprovet på nytt framöver. Även på uppgifter som du löst korrekt är det värdefullt att jämföra dina resonemang med våra för att bekräfta att resonemangen håller och snappa upp tidsbesparande genvägar och tricks om du skulle stöta på liknande uppgifter längre fram. 

Tackar enormt för er hjälp med allt!!! Hade aldrig klarat det utan hpguiden.

Upplägget som man fick av sin HP coach hjälpte enormt med att disponera sin tid och snabbt komma igång med sitt pluggande! Att ständigt ha någon som en hjälpande hand är ett stort plus och något som hjälper en med stöttning, förklaring samt anpassning längs pluggets gång. Att allting finns samlat på en sida, uppgifter, gamla prov osv. är även något som hjälper en att komma igång med pluggandet lätt och att inte slösa någon tid!

Lucas Admeus
Höjde sig från 1.35 till 1.75 – mu väntar drömutbildningen
Läs hela referensen eller läs fler referenser

Intresseanmälan

Du är inte VIP-medlem. Lämna en intresseanmälan och få information helt gratis!

Genom att skicka din e-postadress godkänner du användaravtalet
Dagens ord
GEDACKT
täckt labialstämma i orgel
Jag lyckades få 1,75 och går nu på läkarprogrammet i Göteborg! Tack för allt!
Tid till nästa prov

20/10 - 2024 kl 8:10
kvar att studera!

Anmälningsperiod:
Öppnar 13/8 kl. 8:00
Stänger 20/8 kl. 23:59