Summering
  • Högskoleprovets anmälningsperiod sträcker sig över ca två veckor och brukar vanligtvis ligga 1-3 månader innan provdagen.
  • Det finns i regel ingen möjlighet till sen anmälan, så se till att anmäla dig innan sista anmälningsdatum!
  • Om du missat anmälan lönar det sig ändå att börja förbereda dig redan nu inför provtillfället därefter.

Anmälningsperiod till högskoleprovet

Anmälan till högskoleprovet är bara öppen under ca två veckor och stänger vanligtvis ca 1-3 månader innan provet äger rum. Du kan se aktuella datum för anmälningsperioden och sista anmälningsdag för nästa högskoleprov och kommande högskoleprov längst ner på vår startsida.

Sen anmälan till högskoleprovet ej möjlig

Det är viktigt att du inte missar att anmäla dig innan sista anmälningsdag eftersom det inte finns möjlighet att göra en sen anmälan till högskoleprovet. Universitets- och högskolerådet (UHR) som anordnar högskoleprovet är mycket strikta på denna punkt. Du kan läsa mer om hur du anmäler dig till högskoleprovet här.

Om du missat att anmäla dig i tid

Om du missat att anmäla dig till nästa högskoleprov i tid finns dessvärre ingen möjlighet att skriva provet vid det provtillfället. Det vi rekommenderar är att du ändå kommer igång redan nu och förbereder dig som om du vore anmäld till nästa provtillfälle. Då kan du efter provdagen på egen hand göra provet på tid för att se hur du ligger till och ta hjälp av våra förklaringar till alla uppgifter på det senaste högskoleprovet för att lära dig av dina misstag och vara i bästa möjliga form för nästa provomgång. De flesta brukar behöva skriva högskoleprovet mer än en gång innan de når sitt målresultat så ta tillvara på möjligheten att börja plugga inför högskoleprovet redan nu!

Som medlem hos oss förbereder du dig på bästa sätt och får tillgång till allt du behöver för att besegra högskoleprovet. Vi har sedan starten 2004 hjälpt över 130 000 studenter inför högskoleprovet så du är i trygga händer.

Coachteamet på Högskoleprovguiden Coacherna på Högskoleprovguiden
  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Feedback eller frågor?
Sociala medier
Intresseanmälan

Du är inte VIP-medlem. Lämna en intresseanmälan och få information helt gratis!

Dagens ord
BULDAN
grov väv av jute, lin eller hampa
Nästa prov

25/10 - 2020 kl 8:10
kvar att studera!

Sista anmälningsdag:
1/10 - 2020 kl 23:59