Fler än 248 000 nöjda studenter
Mer än 19 års erfarenhet
Alla coacher har 2.00

Få hjälp högskoleprovet

Summering
  • Känner du dig osäker på hur du ska förbereda dig inför högskoleprovet så effektivt som möjligt? Då är du inte ensam och det finns hjälp att få!
  • Vi har hjälpt över 200 000 studenter på högskoleprovet hittills och delar gärna med oss av all den erfarenhet vi byggt upp för att göra dina förberedelser så givande det bara går!
  • Oavsett ditt utgångsläge, dina förutsättningar och dina mål står vi redo att hjälpa dig mot din drömutbildning.

Har du skrivit högskoleprovet tidigare och känner att du har en bit kvar till ditt målresultat? Eller ska du skriva högskoleprovet för första gången och känner dig osäker på hur du ska förbereda dig för att göra din HP-debut så framgångsrik som möjligt? Har du kanske jobb, studier, familj och andra åtaganden som gör det svårt att få tiden att räcka till dina högskoleprovsförberedelser?

På HPGuiden har vi hjälpt över 200 000 studenter inför högskoleprovet och vi ser fram emot att få hjälpa dig med! På denna sida berättar vi kort om hur vi kan hjälpa dig att nå dina mål oavsett ditt utgångsläge och dina förutsättningar att plugga.

Komplett onlineutbildning

Högskoleprovet består av åtta olika delprov som vart och ett har sina utmaningar och egenheter. I vår VIP-utbildning har vi samlat allt du behöver för att bemästra alla dessa. Du får bland annat tillgång till beprövade strategier, tips och tricks och över 19 000 uppgifter med detaljerade förklaringar för alla provdelar. Dessutom ingår webbkursen All matte du behöver som samlar teorigenomgångar, exempel och videolektioner för att du smidigt ska kunna repetera just den matematik som behövs för högskoleprovet och inte lägga tid på sådant som inte är relevant.

Om du skulle fastna på någon uppgift eller teorigenomgång eller bara ha frågor i allmänhet står vårt team redo att hjälpa dig vidare – vi finns tillgängliga alla dagar i veckan året om för att du ska få hjälp snabbt oavsett när du pluggar.

Personlig coachning och individuell studieplan

Som en del av VIP-utbildningen ingår dessutom personlig coachning av en coach som själv nått maximala 2.00 på högskoleprovet och som vet vilka upplägg och metoder som ger resultat. Din coach hjälper dig t.ex. gärna att lägga upp en individuell studieplan baserat på ditt utgångsläge, dina förutsättningar och dina mål för att du ska få ut så mycket som möjligt av all den tid som du har att investera i dina studier. Du har också någon att vända dig till om du har frågor eller funderingar eller känner att motivationen sviktar. All support och coachning sker över mail för att du lätt ska kunna komma tillbaka till era diskussioner längre fram vid behov. Dessutom innebär det kortare svarstider och du kan räkna med svar inom 24 timmar även från din coach, men vanligtvis får du svar betydligt snabbare än så.

Kombinera med kurs eller privatundervisning

Även om VIP-utbildningen innehåller allt du behöver för högskoleprovet så kan det ibland vara mycket givande att kombinera onlineutbildningen med en intensivkurs som under en eller ett par dagar sammanfattar vad som är viktigt att ha koll på inför provet. Det finns både allmänna kurser som täcker samtliga delar av högskoleprovet och kurser som fokuserar på de matematiska färdigheter som behövs för högskoleprovets kvantitativa delar.

I vissa fall kan det även vara till stor hjälp att sitta ner tillsammans med en erfaren privatlärare som kan ge dig helt individuell hjälp för att accelerera din kunskapsutveckling. Oavsett om du behöver några privatlektioner för att komma igång med dina förberedelser eller om du söker ett mer varaktigt samarbete med din privatlärare så kan vi genom vår partner HPKurser erbjuda detta.

Du kan läsa mer om kommande kurstillfällen och privatundervisning här

Oavsett om du känner behov av en kurs eller privatundervisning rekommenderar vi alltid att utgå från VIP-utbildningen, alltså vår onlineutbildning, som grund. Detta eftersom en viktig förutsättning för att lyckas på högskoleprovet är mängdträning med uppgifter och tillhörande förklaringar som du kan öva med på egen hand.

Provsimulering

Utöver att ha de kunskaper som behövs för att klara de uppgifter som du kommer att möta på högskoleprovet innebär provdagen ytterligare utmaningar i form av tidspress och att du behöver kunna upprätthålla din koncentration och kunna prestera på topp en hel dag (provdagen varar nästan 8 timmar inklusive pauser).

Att skriva gamla högskoleprov hemma på tid är utmärkt träning, men det blir aldrig riktigt samma sak som att faktiskt sitta i en provlokal och behöva förhålla sig till de regler som gäller under provdagen. För att ge våra studenter tillfälle att även förbereda sig inför själva provdagen erbjuder vi därför Provsimuleringar genom vår partner HPKurser.

En provsimulering innebär att du får skriva ett specialkonstruerat högskoleprov under samma förutsättningar som kommer att råda under provdagen i en sal tillsammans med andra provdeltagare. Efter att provdagen är avklarad får du dessutom feedback baserat på ditt provresultat för att hjälpa dig identifiera områden som du kan behöva fokusera lite extra på i dina fortsatta förberedelser.

Hjälp att styra upp dina förberedelser inför högskoleprovet

Oavsett hur dina behov, förutsättningar och mål ser ut har vi något för dig! Känner du dig osäker på hur du ska förbereda dig och vilka delar av utbildningen som kan passa dig? Kontakta oss så diskuterar vi gärna!

Tack till HP guiden och till min coach som stöd för mina studier mot läkarlinjen. Utan er hade det inte gått! Jag gick från 0.95 (0.6 på verbala och 1.3 på kvant) till 1.75 (1.5 på verbala och 2.0 på kvant). Jag är så otroligt lättad och tacksam.

Emma Spagnolo
Höjde sig från 0.95 till 1.75, nu väntar läkarprogrammet
Läs hela referensen eller läs fler referenser

Intresseanmälan

Du är inte VIP-medlem. Lämna en intresseanmälan och få information helt gratis!

Genom att skicka din e-postadress godkänner du användaravtalet
Dagens ord
KLÄRVOAJANS
fjärrskådning, synskhet
En otroligt bra sida där allt väsentligt material finns samlat. Lyckades med hjälp av er skriva 1,95 på höstens prov och blev också nyligen med hjälp av detta resultat antagen till Läkarprogrammet. Tusen tack för att ni finns!
Tid till nästa prov

20/10 - 2024 kl 8:10
kvar att studera!

Anmälningsperiod:
Öppnar 13/8 kl. 8:00
Stänger 20/8 kl. 23:59