Fler än 229 000 nöjda studenter!
Mer än 18 års erfarenhet!
Alla coacher har 2.00!

Kvantitativt provpass

Summering
  • Den kvantitativa delen utgör hälften av provets 160 poäng och varje provpass består av de fyra delproven XYZ, KVA, NOG och DTK.
  • Den kvantitativa delen testar matematisk problemlösning, kvantitativa jämförelser, kvantitativa resonemang samt att hämta och tolka information ur diagram, tabeller, kartor och andra grafiska framställningar.
  • Som VIP-medlem får du alla strategier, genomgångar, tekniker och kunskaper du behöver för att nå toppresultat på den kvantitativa delen. Oavsett vilken matematisk grund du börjar på.

Om den kvantitativa delen

Den kvantitativa delen består av 80 uppgifter.

  • 24 XYZ-uppgifter (12 per provpass)
  • 20 KVA-uppgifter (10 per provpass)
  • 12 NOG-uppgifter (6 per provpass)
  • 24 DTK-uppgifter (12 per provpass)

Provpassen består dels av matematiska uppgifter och dels av uppgifter som kräver logiskt och analytiskt tänkande.

I kommande avsnitt går vi kort igenom de fyra provdelarna utifrån de anvisningar som ges på provdagen. Exemplen är från det officiella anvisningshäftet men förklaringarna är utvidgade av oss.

Mer information

I VIP-utbildningen går vi igenom samtliga provdelar mer i detalj och du får unika strategier, genomgångar, tips och trix samt lösningsmetoder för alla tänkbara uppgifter som kan komma på provet.

Tack så jättemycket! Med HPguiden har jag äntligen nått mitt mål. Från att inte ens kunna grunderna i matte till att ha 1 poäng ifrån 2.0 på den kvantitativa delen, det hade aldrig gått utan HPguiden. Det har inte alltid varit lätt men ack så värt! Känns otroligt bra att äntligen vara i mål! Jag är så glad över att det finns en så bra hemsida som eran! Har tipsat er till många bekanta! Fortsätt som ni gör! STORT TACK!

Sofia Kuhlström
Höjde sig från 0.5 till 1.5, nu väntar drömutbildningen
Läs hela referensen eller läs fler referenser

Intresseanmälan

Du är inte VIP-medlem. Lämna en intresseanmälan och få information helt gratis!

Genom att skicka din e-postadress godkänner du användaravtalet
Dagens ord
IDIOLEKT
en enskild individs språk(bruk)
Fantastisk hemsida! Mitt mål är att ta mig in på läkarprogrammet och tack vare hpguiden lyckades jag skriva 1,7 på vårens prov. Detta hade aldrig varit möjligt utan er hjälp! Tack!
Tid till nästa prov

22/10 - 2023 kl 8:10
kvar att studera!

Anmälningsperiod:
Öppnar 15/8 kl. 8:00
Stänger senast 22/8 kl. 23:59