Summering
  • Det finns flera olika högskoleprovskurser som kan hjälpa dig att bygga upp de färdigheter som behövs för att lyckas på högskoleprovet.
  • Eftersom det inför provet är viktigt med mängdträning rekommenderas att kombinera dessa kurser med en webbutbildning där du kan öva på uppgifter på egen hand.
  • Som VIP-medlem på HPGuiden får du alltid rabatt på alla kurser hos vår samarbetspartner HPKurser.

Det finns flera sätt att förbereda sig inför högskoleprovet och ett populärt sätt är gå en högskoleprovskurs. Det finns flera olika kurser med varierande längd, upplägg och innehåll beroende på dina behov och preferenser. Det kan antingen handla om helgkurser eller en intensivkurs som håller på några timmar och några konkreta exempel är:

  • Intensivkurs högskoleprovet där du lär dig lösningstekniker och strategier för att lyckas på högskoleprovets samtliga verbala och kvantitativa delar.
  • Helgkurs med mattefokus som ger en komplett genomgång av den matematik som du behöver för högskoleprovets kvantitativa delprov.
  • Provsimulering där du får simulera provdagen med ett komplett, specialkonstruerat högskoleprov i en provsal tillsammans med andra provskrivare för att även träna dig på själva provsituationen så att du är förberedd när det är dags att skriva provet i skarpt läge. Dessutom ingår individuell feedback på ditt provresultat för att hjälpa dig i dina fortsatta förberedelser.

Oavsett hur dina behov ser ut finns det med andra ord kurser som kan hjälpa dig i din utveckling mot det högskoleprovsresultat som du strävar efter.

Kombinera kurs med webbutbildning för mängdträning

Kurser inför högskoleprovet kan vara mycket givande och ge dig många värdefulla tips och verktyg för högskoleprovet och hjälpa dig att kickstarta dina studier på ett bra sätt. En viktig förutsättning för att nå ett högt resultat på högskoleprovet är dock mängdträning med uppgifter på egen hand. Att själv arbeta med uppgifter tvingar dig att faktiskt tänka till och ta dig igenom varje uppgift från början till slut vilket är kritiskt för optimal inlärning och utveckling.

Vår VIP-utbildning ger dig beprövade strategier för att lyckas på alla provdelar, tusentals uppgifter med utförliga förklaringar och möjlighet att ta fram en individuell studieplan tillsammans med en coach som själv skrivit 2.00 och vet vilka tekniker som fungerar. Dessutom finns vår support tillgänglig alla dagar i veckan för att du ska få hjälp snabbt om du kör fast på en specifik uppgift eller teorigenomgång. På så vis kan du smidigt träna på uppgifter på egen hand för att bygga upp den erfarenhet som behövs för att du ska kunna ta dig igenom alla typiska uppgiftstyper som du kan tänkas möta på högskoleprovet under tidspress och med minimerad risk för onödiga slarvfel.

Rabatt på kurser

Som VIP-medlem på HPGuiden får du dessutom rabatt på alla kurser (och även privatundervisning) hos vår samarbetspartner HPKurser. Läs mer om kursutbudet och kommande kurstillfällen här. De flesta av de fysiska kurserna ges i Stockholm, Göteborg och Malmö. Om du behöver hjälp att finna rätt kurs för dig är du varmt välkommen att kontakta oss så diskuterar vi gärna!

Fördjupning

Feedback eller frågor?
Intresseanmälan

Du är inte VIP-medlem. Lämna en intresseanmälan och få information helt gratis!

Genom att skicka din e-postadress godkänner du användaravtalet
Dagens ord
SPLEEN
svårmod, livsleda