DTKprogrammet (Exempel)

I DTKprogrammet övar du med 263 specialkonstruerade övningsuppgifter. De 106 diagrammen avläser du med det digitala DTK-verktyget eller skriver ut för att öva med papper och penna.

Diagrammen, tabellerna och kartorna i övningsuppgifterna kan med DTK-verktyget förstoras, förminskas och flyttas runt på ett enkelt sätt. De graderade linjalerna i horisontell och vertikal riktning som följer muspekarens rörelser underlättar avläsning direkt på skärmen.

Varje övningsdiagram i DTKprogrammet har flera övningsuppgifter.

Välj vilken uppgiftsgrupp du vill studera med nedan. Först kommer din egna uppgiftsgrupp, med uppgifterna du själv har valt, följt av uppgiftsgrupper bestående av fyra olika diagram med tillhörande uppgifter.

Varje högskoleprov består av 24 DTK-uppgifter och rekommenderad medeltid är 1 minut och 55 sekunder per uppgift.

För att kunna se diagrammen i diagramverktyget behöver du Adobe Flash Player. På mobila enheter som inte stödjer Flash kan du välja "skriv ut" för att se diagrammen.

Tycker utbildningen är snudd på optimal. Något som överraskade mig var hur effektivt det var att träna på uppgifter som är svårare än själva högskoleprovet. Upplevde detta framför allt i DTK-delen. När jag övade på gamla prov efter att ha tränat på hpguidens DTK-del var det som att man lagt ur handbromsen. =) Är otroligt tacksam för att ha fått denna hjälp, då jag med största sannolikhet kommer in på min drömutbildning.

Mikael

Som gäst kan du inte öva med nedanstående exempeluppgifter. För att kunna testa övningsprogrammet måste du bli gratismedlem. För att få åtkomst till hela övningsprogrammet måste du bli VIP-medlem.

Bli VIP-medlem Bli gratismedlem
Min uppgiftsgrupp 20 exempeluppgifter
De uppgifter du på rättningssidan har sparat till din egna uppgiftsgrupp.
Blandade uppgifter 5 exempeluppgifter
Ännu ej avklarade uppgifter från alla uppgiftsgrupper.
DTK-Uppgifter III 1 exempeluppgift

DTK-Uppgifter X 1 exempeluppgift

DTK-Uppgifter XIII 1 exempeluppgift

DTK-Uppgifter XX 1 exempeluppgift

DTK-Uppgifter XXVI 1 exempeluppgift

Exempel på diagram i DTKprogrammet
Intresseanmälan

Du är inte VIP-medlem. Lämna en intresseanmälan och få information helt gratis!

Dagens ord
DATJA
ryskt lantställe
Nästa prov

14/4 - 2018 kl 8:10
54 dagar 6 timmar och 15 minuter kvar att förbereda sig på.

Sista anmälningsdag:
1/2 - 2018 kl 23:59