Bli expert på högskoleprovet och nå din målutbildning!

Högskoleprovguidens onlineutbildning med personlig coachning har sedan 2004 utbildat över 150 000 studenter att nå sina högskoleprovmål.

Du får allt du behöver för att besegra högskoleprovets alla delar.

Bli VIP-medlem direkt och nå din drömutbildning så fort som möjligt!

Läs mer och börja direkt!

154408 studenter inför högskoleprovet sedan starten år 2004!

Exempel på vad som ingår
Gratis
VIP
Övningsuppgifter
8 000+
18 000+
Uppgifter med förklaring
300+
18 000+
Videogenomgångar
100+
700+
Detaljerade kunskapsanalyser
1
18
Sveriges största högskoleprovforum
 
 
Formelblad, tips och utmaningar
 
 
Personlig coach med 2.00
 
 
Skräddarsytt studieupplägg
 
 
Hjälp om du kör fast eller har frågor
 
 
Unika beprövade strategier för alla provdelar
 
 
Valbar oöverträffad förbättringsgaranti
 
 

Komplett och unik utbildning

Studera med 18459 övningsuppgifter, 8515 förklaringar till gamla högskoleprov, 700+ videor, unika strategier, genomgångar, guider, knep och mycket mer. Utbildningen anpassar sig efter dig och dina behov.

Börja öva gratis

Personlig coach med 2,00

Som VIP-medlem får du en personlig coach som skrivit 2,00 på högskoleprovet. Du får hjälp med t.ex. individuell diagnos med analys, skräddarsytt studieupplägg och vägledning utifrån just dina mål och förutsättningar.

Bli VIP-medlem nu

Toppresultat på utvärderingarna

Vi har hjälpt tiotusentals nöjda studenter sedan starten år 2004. Över 4 av 5 poäng på alla utvärderingspunkter i över 12 år och uppemot 100 % av våra studenter skulle rekommendera VIP-utbildningen till en vän.

Läs våra referenser

En investering i din framtid

Att skriva provet utan VIP-medlemskap är som att försöka skaffa körkort utan att ha övningskört eller lärt sig teorin. Du och din framtid förtjänar det bästa. Plugga på bästa sätt som VIP och nå drömutbildningen!

Bli VIP-medlem nu

Vårt största löfte någonsin

Vi lovar att hjälpa dig som får ut gudlbiljetten att komma in på din drömutbildning - oavsett vilket resultat på högskoleprovet som krävs. 

Vi lovar dig som fått ut guldbiljetten all hjälp du kan tänkas behöva för att nå det resultat på högskoleprovet som krävs för att bli antagen så fort som möjligt. Vi kommer att finnas vid din sida ända tills du kan logga in och läsa ordet ANTAGEN!


Sprid ett försök att få ut den 

Dela ditt försök att få ut guldbiljetten med #hpguldbiljett och ha chans att vinna alltifrån gratis/återbetalt VIP-medlemskap och helgkurser till privatlektioner och frågespel inför högskoleprovet.


 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

900 kg is från ishotellet i Jukkasjärvi. Dela din bild på iskonstverket eller ditt bästa pluggtips med #hpguldbiljett, de bästa inläggen belönas.

Ett inlägg delat av Högskoleprovguiden (@hpguiden) 15 Jan 2020 kl. 10:52 PST 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inuti isblocket finns en guldbiljett. Om du får tag i den lovar vi att du kommer in på din drömutbildning! Imorgon visar vi var det står. #hpguldbiljett

Ett inlägg delat av Högskoleprovguiden (@hpguiden) 14 Jan 2020 kl. 12:06 PST 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vi lovar att den som får tag i den här kommer in på sin drömutbildning! #hpguldbiljett

Ett inlägg delat av Högskoleprovguiden (@hpguiden) 12 Jan 2020 kl. 6:02 PST


Ingen guldbiljett? Inga problem!

Om du inte vill/kan/orkar få ut guldbiljetten kan vi hjälpa dig inför högskoleprovet ändå! Studera med oss som gratismedlem eller som VIP-medlem.

Som gratismedlem får du utöver t.ex. 42 kompletta gamla högskoleprov och hundratals VIP-exempel även ett formelblad med den viktigaste matten, detaljerad kunskapsanalys av senaste provet, 10 utvalda tips, 7 utmaningar och Sveriges största forum om högskoleprovet.

Missa inte att du som VIP-medlem får allt du behöver på alla provdelar för att kunna nå ditt mål. Dessutom får du snabb personlig hjälp om du fastnar på något och kan lägga till en förbättringsgaranti som ger mer 450 kr mer tillbaka än du betalat.

Har du någon fråga eller fundering? Kontakta oss gärna! Vi har även bemanning kvällar och helger så att du alltid får snabbare hjälp än branschsnittet. Vi ser fram emot att hjälpa dig besegra högskoleprovet!

Exempel på skillnaderGratisVIP
Övningsuppgifter 8267 18124
Uppgifter med förklaringar 300+ 18124
Videogenomgångar 100+ 700+
Personlig coach med 2.00
Studieupplägg och support
Unika strategier på alla delar


Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Vinsten kan inte överlåtas. Vinnaren måste kontakta oss inom 24 timmar för att åberopa sin vinst. Vinnaren godkänner att göra en vinnarintervju och delta i uppföljning under resans gång som kommer att publiceras i sociala medier.

Feedback eller frågor?
 

Högskoleprovet

Om högskoleprovet

Högskoleprovet är en helt egen väg, urvalsgrupp, in på drömutbildningen. Det är Universitets- och högskolerådet (UHR) som ansvarar för högskoleprovet och högskoleprovets officiella sida är Studera.nu. Det är högskolor och universitet som anordnar högskoleprovet och anmälan till högskoleprovet görs på Hogskoleprov.nu. Anmälningsperioden är begränsad till lite mer än två veckor. På uppdrag av UHR är det Umeå universitet som konstruerar alla provdelar utom ELF-delen som konstrueras av Göteborgs universitet.

Bara fördelar med högskoleprovet

Det finns bara fördelar med att skriva högskoleprovet då det alltid är ditt bästa resultat på högskoleprovet som räknas och det är giltigt i fem år. Du kan alltså skriva högskoleprovet flera år innan du behöver använda det. Högskoleprovet kan ibland vara den enda eller sista chansen att bli antagen och det är alltid värt att skriva högskoleprovet även om du har höga betyg. Inte ens de mest populära utbildningarna kräver längre 2,00 på högskoleprovet så med ett högt resultat på högskoleprovet ökar du dina chanser att bli antagen och kunna välja och vraka bland drömutbildningarna.

Två högskoleprov per år

Högskoleprovet anordnas två gånger per år, ett höstprov och ett vårprov. Höstens högskoleprov genomförs från och med höstens högskoleprov 2018 på söndagar medan vårens högskoleprov 2018 och kommande vårprov genomförs på lördagar. Att skriva högskoleprovet tar hela dagen och kostar 450 kronor. Det går att skriva högskoleprovet i de flesta större orter i hela Sverige och på utvalda platser utomlands.

Efter högskoleprovet

Provfrågorna på högskoleprovet publiceras måndagen efter högskoleprovet och facit publiceras på onsdagen efter högskoleprovet. Det officiella resultatsbeskedet för högskoleprovet släpps cirka fyra veckor efter högskoleprovet. Dina poäng på högskoleprovet omvandlas genom normeringen till ett resultat mellan 0,00 och 2,00 och det är ditt normerade resultat på högskoleprovet som du söker med till utbildningar och kurser.

Högskoleprovets delar

Högskoleprovet består av 160 uppgifter. Åtta delprov fördelat på två typer av pass. Det verbala provpasset består av de fyra delarna

  • ORD - Ordförståelse
  • LÄS - Svensk läsförståelse
  • MEK - Meningskomplettering
  • ELF - Engelsk läsförståelse

Det kvantitativa provpasset består av de fyra delarna

  • XYZ - Matematisk problemlösning
  • KVA - KVAntitativa jämförelser
  • NOG - Kvantitativa resonemang
  • DTK - Diagram, Tabeller och Kartor

På högskoleprovdagen skriver du två verbala provpass och två kvantitativa provpass. Du skriver även ett utprövningspass som används för att testa nya högskoleprovuppgifter. Dessa poäng räknas inte med i ditt slutgiltiga högskoleprovsresultat.

Studera inför högskoleprovet

Genom att studera inför högskoleprovet med VIP-utbildningen kan du enklare och snabbare nå det resultat du behöver på högskoleprovet samtidigt som du blir bättre rustad för dina kommande studier och karriär.

Högskoleprovet 2020 datum

Vilket prov?När är provet?När är anmälningsperioden?
Vårens högskoleprov 2020 Provet inställt Lördagen den 4 april 15 januari – 3 februari
Höstens högskoleprov 2020 Söndagen den 18 oktober 10 augusti – 27 augusti

Ta dig till ditt mål på högskoleprovet och till drömutbildningen