Fler än 247 000 nöjda studenter
Mer än 19 års erfarenhet
Alla coacher har 2.00

I denna del av utbildningen ger vi dig redskapen och metoderna som behövs för att klara högskoleprovets LÄS-uppgifter under tidspress. Du får bland annat bekanta dig med och lära hur du tacklar vanliga uppgifts- och texttyper på ett effektivt sätt, ta del av tips och strategier kring läsordning och hur du kan resonera dig fram till rätt svar utan att djupläsa hela texten och mycket mer.

Eftersom LÄS-delen för många är en av de mest utmanande delarna att förbättra sig på är det extra viktigt att plugga smart och utveckla de färdigheter som gör skillnad på högskoleprovet för att säkra ett högt resultat. Våra strategier, tips och tricks för LÄS-delen är framtagna med detta i åtanke och är baserade på mer än ett decennium av erfarenhet att utbilda inför högskoleprovet för att du ska få de verktyg som behövs.

Många av teknikerna som gås igenom här är även användbara för ELF-delens läsförståelseuppgifter, vilket gör dessa tips och metoder extra värdefulla.

Efter att ha gått igenom nedanstående strategier och genomgångar rekommenderar vi att du fortsätter att öva på uppgifter i LÄSprogrammet och Högskoleprovtränaren för att tillämpa strategierna på egen hand.

För att ta del av alla unika provdelsspecifika strategier behöver du vara VIP-medlem. Om du inte är VIP-medlem kan du endast se innehållsförteckningen, men du kan fortfarande öva med ett urval av uppgifter i LÄSprogrammet och med hjälp av Högskoleprovtränaren.

Äntligen äntligen äntligen!!! RESULTATET ÄR HÄR!!! Gud jag har varit så ängslig inför den här dagen. Jag var helt uppe i min egna värld på gymmet när en kompis ringer typ 11:20 och säger att resultatet är ute. Panikartat loggar jag in och ser att jag har fått... 1.8! :D :D

Jag hatade verkligen den verbala delen då jag var så himla dålig på det. Hade inte alls ordkunskapen och jag tyckte LÄS var sjukt svårt. Jag gjorde en höjning på 8/20 rätt på ORD till 17/20 samt 12/20 på LÄS till 19/20. Jag gick igenom alla olika strategier för LÄS och testade alla metoder tills jag hittade sättet som passade mig bäst.

Evelina Ernström

Höjde sig från 1.25 till 1.8 – nu väntar drömutbildningen
Läs hela referensen eller läs fler referenser
Bli VIP-medlem Bli gratismedlem

För dig som inte är VIP-medlem visas slumpmässiga tider, batteristatus, checkrutor och stjärnmarkeringar för att illustrera funktionen.

Forumet

Symbolbeskrivning
: Endast för VIP-medlemmar
: Uppdaterad sedan föregående läsning
: Grundkunskaper
: Fortsättningsnivå
: Avancerad nivå
: Läst inom 7 veckor
: Läst inom 7 - 12 veckor
: Läst inom 13 - 18 veckor
: Läst inom 19 - 24 veckor
: Läst mer än 24 veckor sedan
: Ej läst
: ​Ej favoritmarkerad
: ​Favoritmarkerad
: Markerad som ej slutförd
: Markerad som slutförd
: Inkluderar video

Intresseanmälan

Du är inte VIP-medlem. Lämna en intresseanmälan och få information helt gratis!

Genom att skicka din e-postadress godkänner du användaravtalet
Dagens ord
GEDACKT
täckt labialstämma i orgel
Jag är verkligen supernöjd med hpguiden, det finns ingenting som hade kunnat vara bättre med den!
Tid till nästa prov

20/10 - 2024 kl 8:10
kvar att studera!

Anmälningsperiod:
Öppnar 13/8 kl. 8:00
Stänger 20/8 kl. 23:59