I denna del av utbildningen ger vi dig redskapen och metoderna som behövs för att klara högskoleprovets LÄS-uppgifter under tidspress. Du får bland annat bekanta dig med och lära hur du tacklar vanliga uppgifts- och texttyper på ett effektivt sätt, ta del av tips och strategier kring läsordning och hur du kan resonera dig fram till rätt svar utan att djupläsa hela texten och mycket mer.

Eftersom LÄS-delen för många är en av de mest utmanande delarna att förbättra sig på är det extra viktigt att plugga smart och utveckla de färdigheter som gör skillnad på högskoleprovet för att säkra ett högt resultat. Våra strategier, tips och tricks för LÄS-delen är framtagna med detta i åtanke och är baserade på mer än ett decennium av erfarenhet att utbilda inför högskoleprovet för att du ska få de verktyg som behövs.

Många av teknikerna som gås igenom här är även användbara för ELF-delens läsförståelseuppgifter, vilket gör dessa tips och metoder extra värdefulla.

Efter att ha gått igenom nedanstående strategier och genomgångar rekommenderar vi att du fortsätter att öva på uppgifter i LÄSprogrammet och Högskoleprovtränaren för att tillämpa strategierna på egen hand.

För att ta del av alla unika provdelsspecifika strategier behöver du vara VIP-medlem. Om du inte är VIP-medlem kan du endast se innehållsförteckningen, men du kan fortfarande öva med ett urval av uppgifter i LÄSprogrammet och med hjälp av Högskoleprovtränaren.

Jag skulle bara vilja tacka för en mycket informativ utbildning. Jag skrev just mitt första högskoleprov i lördags och fick 2.0 med god marginal (bara 10 fel totalt på alla delprov). En eloge till den snabba feedback min kontaktperson tillhandahållit och till de välskrivna och metodiskt upplagda uppgifterna. Texterna till LÄS-programmet är väldigt välskrivna och givande att läsa. Svarsalternativen är skickligt komponerade och oftast aningen mer sofistikerade än själva HP.

Per - Före detta VIP-medlem
Bli VIP-medlem Bli gratismedlem

Nedan visas slumpmässig batteristatus, checkrutor och stjärnmarkeringar för att illustrera funktionen.

Tillbaka till startsidan

Symbolbeskrivning
: Endast för VIP-medlemmar
: Uppdaterad sedan föregående läsning
: Grundkunskaper
: Fortsättningsnivå
: Avancerad nivå
: Läst inom 7 veckor
: Läst mer än 24 veckor sedan
: Läst inom 7 - 12 veckor
: Läst inom 13 - 18 veckor
: Läst inom 19 - 24 veckor
: Läst mer än 24 veckor sedan
: Ej läst
: ​Ej favoritmarkerad
: ​Favoritmarkerad
: Markerad som ej slutförd
: Markerad som slutförd
: Inkluderar video

Sociala medier
Intresseanmälan

Du är inte VIP-medlem. Lämna en intresseanmälan och få information helt gratis!

Dagens ord
KLÄRVOAJANS
fjärrskådning, synskhet
Nästa prov

8/5 - 2021 kl 8:10
kvar att studera!

Anmälningsperiod:
Öppnar 12/1 kl. 9:00
Stänger senast 19/1 kl. 0:59