LÄSprogrammet (Exempel)

LÄSprogrammet består av kortare och längre svenska texter, av olika svårighetsgrad, med tillhörande flervalsuppgifter. Vi har olika uppgiftskonstruktörer för att variera texterna och frågornas utformning, tema samt svårighetsgrad.

Alla uppgifter har en förklaring så att du lär dig så mycket som möjligt när du besvarat uppgiften.

I LÄSprogrammet ges du möjlighet att öva med 215 uppgifter till 77 olika texter. Du får således öva på många olika typer av texter så att du är väl förberedd inför de texter som kan dyka upp på provet.

I LÄS-utbildningens strategigenomgång får du lära dig ett upplägg för genomförandet av delprovet samt förklaring till hur du kan tolka och lösa flera olika text- och frågetyper.

Välj vilken text du vill studera med nedan.

Varje högskoleprov består av 20 LÄS-uppgifter och rekommenderad medeltid är 2 minuter och 12 sekunder per uppgift.

Jag kommer få 1,85-1,90! Det räcker gott och väl till min drömutbildning i höst. Vill tacka för en bra sida! Utan HPguiden skulle jag aldrig kunna höja mig med 1,10. Detta är sjukt! Verb gick så enkelt idag, hade varken nerver för LÄS eller ELF. Återigen tack för era strategier och tips, de har hjälpt mycket! Ni får jättegärna citera mig. Alla ska veta att det är en utbildning av rang om man vill skriva ett högt resultat på HP. Trots att svårighetsgraden var svårare jämfört med i höstas hade jag fått in teknikerna tack vare er pedagogik.

Henrik

Som gäst kan du inte öva med nedanstående exempeluppgifter. För att kunna testa övningsprogrammet måste du bli gratismedlem. För att få åtkomst till hela övningsprogrammet måste du bli VIP-medlem.

Bli VIP-medlem Bli gratismedlem
Antik demokrati 2 exempeluppgifter
En längre text där du kan testa två av fyra flervalsfrågor.
Kapten Brink 2 exempeluppgifter
En kortare text med två flervalsfrågor.
Intresseanmälan

Du är inte VIP-medlem. Lämna en intresseanmälan och få information helt gratis!

Dagens ord
GUTTAPERKA
gummiartat ämne från sydöstasiatiska trädslag
Nästa prov

14/4 - 2018 kl 8:10
50 dagar 5 timmar och 30 minuter kvar att förbereda sig på.

Sista anmälningsdag:
1/2 - 2018 kl 23:59