134 fuskare har nu fått indraget HP-resultat sedan december 2018

Större nyheter och uppdateringar om t.ex. utbildningen, hemsidan och högskoleprovet.
Skriv svar
Användarens profilbild
admin
Site Admin
Site Admin
Inlägg: 2241
Blev medlem: tor 31 maj, 2007 20:31

134 fuskare har nu fått indraget HP-resultat sedan december 2018

Inlägg av admin »

Lagom till midsommar fick ytterligare 37 fuskare på högskoleprovet ett beskt besked: deras högskoleprovsresultat dras tillbaka av Universitets- och högskolerådet (UHR). Totalt har UHR därmed dragit tillbaka 134 fuskares högskoleprovsresultat sedan december 2018 efter att ha analyserat fuskligan HP-hjälpens kundregister. Utöver detta har ytterligare nio fått sina resultat återkallade sedan tidigare och 105 personer nekats resultat på högskoleprovet sedan hösten 2015.

Precis som vid tidigare återkallanden har de berörda personerna nu tre veckor på sig att överklaga beslutet innan det vinner laga kraft. Därefter kommer universitet och högskolor att underrättas och de avgör sedan om de fuskare som redan påbörjat en utbildning kommer att bli av med sin plats. Dessutom stängs fuskarna av från att få skriva högskoleprovet under två år räknat från det datum då fusket begicks.

UHR meddelar också att deras hantering av fuskärenden inte påverkas av Göta Hovrätts beslut om att göra om rättegången i det så kallade högskoleprovsmålet till följd av jäv som vi skrivit om tidigare. UHR kommer alltså att fortsätta utreda de sista namnen som förekommer i HP-hjälpens kundregister och fatta beslut kring dessa inom kort.

Källa:
https://www.uhr.se/om-uhr/nyheter/press ... sresultat/
Skriv svar