Anmälan till det begränsade höstprovet öppnar med “förkö” kl. 07.00 på fredag

Större nyheter och uppdateringar om t.ex. utbildningen, hemsidan och högskoleprovet.
Skriv svar
Användarens profilbild
admin
Site Admin
Site Admin
Inlägg: 2241
Blev medlem: tor 31 maj, 2007 20:31

Anmälan till det begränsade höstprovet öppnar med “förkö” kl. 07.00 på fredag

Inlägg av admin »

Bild

Nu har de praktiska detaljerna kring anmälan till höstens begränsade högskoleprov spikats av UHR.

Vem får skriva höstens högskoleprov?
Som tidigare meddelats kommer endast personer utan ett nu giltigt högskoleprovsresultat att kunna anmäla sig till höstprovet och antalet platser är dessutom begränsat till 27 600. Den fullständiga fördelningen av det maximala antalet platser per provort kan ses på studera.nu

Hur anmäler jag mig?
Anmälan sker via hogskoleprov.nu

Anmälan öppnar klockan 08:00 fredagen den 25 september. Från och med klockan 07:00 är det möjligt att ställa sig i en digital “förkö” i väntan på att anmälan ska öppna. När anmälan sedan öppnar kl 08:00 lottas könummer ut till dem som står i den digitala förkön. Könumret man får är alltså oberoende av när under den första timmen man ställde sig i förkön. De som anmäler sig efter 08:00 tilldelas ett könummer i turordning efter de som stått i den digitala förkön.

När anmälan öppnat kommer du att kunna se hur många platser det finns kvar hos de olika universiteten och högskolorna som genomför höstprovet. Där väljer du sedan den provanordnare och den provort du önskar. Du är inte garanterad att få den provort du valt.

Redan innan anmälan öppnar är det möjligt att skapa ett konto och lägga in sina personuppgifter på hogskoleprov.nu. Om du inte redan har ett konto med aktuella personuppgifter är det rekommenderat att skapa ett konto eller uppdatera dina personuppgifter så att allt är klart innan kön öppnar den 25 september.

Anmälningsavgiften till höstprovet är 450 kr och det är endast möjligt att betala med kort direkt i samband med anmälan.

Övrig information
Höstens högskoleprov kommer inte att hållas utomlands, med undantag för Åland. Som vanligt kommer det att finnas möjlighet att skriva ett anpassat högskoleprov vid dyslexi, synskada eller annan funktionsnedsättning.

Källor:
https://www.uhr.se/om-uhr/nyheter/press ... pa-fredag/

https://www.studera.nu/hogskoleprov/inf ... skoleprov/

https://www.studera.nu/hogskoleprov/Anm ... oleprovet/

https://www.studera.nu/hogskoleprov/inf ... sten-2020/

https://hpguiden.se/forumet/47/det-blir ... host-19658
Skriv svar