Bra kurser i Göteborg?

För dig som är eller är på väg att bli juridikstuderande
Skriv svar
akerblomman
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 4
Blev medlem: tor 27 dec, 2018 11:58

Bra kurser i Göteborg?

Inlägg av akerblomman »

Hej! Har bestämt mig för att söka nu till hösten till Juristprogrammet vid Göteborg som förstahandsval och Örebro som andrahandsval. Om inte normeringen till HP skulle bli riktigt tuff i år eller antagningskraven skulle höjas markant borde jag komma in åtminstone till Örebro men om jag nu inte skulle göra det har jag tänkt söka ett par fristående kurser i Göteborg för att söka till Jurist nästa år igen.

Har ni några idéer på bra kurser att läsa i Göteborg? Antingen bra kurser att ha med sig när jag sedan börjar Juristprogrammet eller allmänt bra kurser att ha till framtiden? Funderar själv lite på grundkurspaketet till internationella relationer? Vad tros om det?
Användarens profilbild
aristofanes
Bronspostare
Bronspostare
Inlägg: 711
Blev medlem: tor 15 nov, 2018 16:27

Re: Bra kurser i Göteborg?

Inlägg av aristofanes »

Du kan göra som jag gjort, välja kurser som intresserar mig. Alternativt tar du en kurs du har nytta av som jurist. Vilken inriktningen känner du för? Brottmål, affärsjuridik, familjerätt, entreprenadjuridik etc. Det kan väl ge en bra inriktning på nästa års studier.

Men internationella relationer låter väl intressant. Gillar du ämnet blir det enklare att lyckas.
Undan för undan lägger jag ut några videor på Youtube om mina hp-erfarenheter. Kolla gärna. Sökord Högskoleprovet Aristofanes eller Högskoleprovet Jon
akerblomman
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 4
Blev medlem: tor 27 dec, 2018 11:58

Re: Bra kurser i Göteborg?

Inlägg av akerblomman »

Det där med att man lyckas lättare om man gillar ämnet är ju verkligen sant men funderar också på att kanske läsa Franska för att språk alltid är en bra merit att ha till framtiden tänker jag. Vad gäller inriktning har jag faktiskt ingen aning om vad jag är mest intresserad av än, tänker att det framgår ett tag in på utbildningen. Men det är ju smart annars, att läsa någon kurs mer relaterat till det.
Skriv svar