Effektivt sätt att repetera matten på??

Blandade mattefrågor som inte är knutet till en viss provdel
Skriv svar
asil123
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 10
Blev medlem: ons 02 sep, 2020 16:31

Effektivt sätt att repetera matten på??

Inlägg av asil123 »

Hej hörni! jag behöver verkligen er tips för att repetera matten. Har gått igenom lite på "all matte du behöver" och gjort relaterade uppgifter i Matteprogrammet. Det är ett bra sätt men känner att det tar alldeles för lång tid och inte alls effektivt. Skulle säga att det är en bra metod när det ca 5 månader kvar till provet men inte nu när det är så nära. Hur kan man repetera matten effektivt med ca 50 dagar kvar till provet? vad hade ni för metod för att repetera matten effektivt?

Just nu funderar jag på om jag ska kolla på videos på sammanfattning för varje kapitel och sedan nöta med gamla hp uppgifter och i övningsprogrammet? Tog studenten förra året så känner ändå att lite av matte kunskaperna sitter kvar. Har någon av er provat/har liknande metod och vad tycker ni isåfall? super tacksam för råd!!
Användarens profilbild
BuggyNuggy
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 31
Blev medlem: sön 25 jul, 2021 11:58
Kontakt:

Re: Effektivt sätt att repetera matten på??

Inlägg av BuggyNuggy »

Hallå!
Har ej varit VIP så vet inte hur omfattande HPguidens "all matte du behöver" är. Men jag repeterade genom att läsa på matteboken.se (Kurs 1 och delar av 2). Började själv med videos men enligt mig är det så väldigt långtråkigt. Men om det är din grej, gör det och ta anteckningar samtidigt!

För utom vidoes och matteboken så kan du kolla igenom formelblad, kolla på deras formler och se hur och när de används. Jag har personligen gjort ett deck med flashcards med de olika formlerna samt multiplikationstabellen upp till talet 12. Rekommenderar Anki för detta.

Om du behöver träna på din lösningshastighet så rekommenderar jag att du kör lite så kallat "Speed math", finns hemsidor för detta som du kan använda (om HPguiden inte har någon). Sen är det bara att nöta matte, då lär du dig undantag och får det att fästa i ryggmärgen.
Joina gärna min studiegrupp på Discord! :D
https://discord.gg/xZCtu9zQfH
asil123
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 10
Blev medlem: ons 02 sep, 2020 16:31

Re: Effektivt sätt att repetera matten på??

Inlägg av asil123 »

Åh vad snällt! tusen tack för bra tips. jag lär mig bra av videos och använde det mycket när jag gick i skolan också så tror jag ska testa det och komplettera med matteboken.se/hp guiden när det behövs. Ska även kika på Anki. Lycka till med dina studier och tack återigen!
Skriv svar