Extrema bostadsproblem - Umeå!

Övriga utbildningsrelaterade diskussioner
Skriv svar
1Snöflingan1
Stammis
Stammis
Inlägg: 207
Blev medlem: tis 25 okt, 2022 13:40

Extrema bostadsproblem - Umeå!

Inlägg av 1Snöflingan1 »

Hej!
Jag har stått i kö i Umeå i snart 9 år hos bostaden. Jag och min man och vårt barn (4 år) kommer att flytta dit i Januari. Min man har sökt läkarprogrammet och kommer in till 100%. Jag har också sökt men har kanske en 75% chans att komma in och då antagligen inte vid första urvalet, utan andra eller ännu senare.

Vi bor just nu 35 mil från Umeå och behöver alltså flytta. Jag har provat söka treor hos Bostaden som är vanliga hyreslägenheter men jag har stått för kort tid i kö. Studentbostäder däremot, det har jag en chans på. Eftersom vi har barn skulle vi verkligen behöva en trea.

Nu till det STORA problemet: Jag kommer inte att "bli" student förrän efter den 22a december. I all panik har jag gjort en sen anmälan till tre stycken 15poängs kurser där jag garanterat kommer in. Men eftersom det är en sen anmälan kommer den inte att behandlas förrän efter andra urvalet - 22a december. Jag kan alltså inte acceptera en studentlägenhet förrän efter 22a december. Jag har kontaktat både Umeå universitet och antagning för det har varit helt förgäves.

Nu är jag extremt orolig att jag inte kommer att hinna få en rimlig bostad till januari. Hade jag inte vårt barn att tänka på skulle det ha kunnat gå att lösa, men det är inte helt lätt med en fyraåring.

Är det någon som vet hur bostadssituationen ser ut i slutet av december? Finns det möjlighet till studentlägenheter med inflyttning i januari då? Eller kommer det vara helt kört? HJÄLP! Tar emot alla tips!!!
Skriv svar