Fråga om prioritering och antagning

Övriga utbildningsrelaterade diskussioner
Skriv svar
loveaxelsson
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 2
Blev medlem: ons 09 aug, 2017 17:08

Fråga om prioritering och antagning

Inlägg av loveaxelsson »

Hej!

Jag tänker söka psykologprogrammet, och funderar på hur jag ska prioritera mina anmälningar.

Jag har stor chans att komma in på programmet i Örebro, och ganska liten chans att komma in i Lund. Säg att jag prioterar Lund på plats 1, och kommer in som reserv, har jag då lägre chans att bli antagen till Örebros program än om jag hade satt Örebro på plats 1?

Tacksam för svar 8-)
Ebba12345
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 47
Blev medlem: sön 19 sep, 2021 16:59

Re: Fråga om prioritering och antagning

Inlägg av Ebba12345 »

Alla platser du väljer att behålla kommer att prioriteras, det vill säga att om du väljer att stå kvar som reserv på Lund finns fortfarande chansen att du kan komma in i urval 2 om någon som står före dig hoppar av eller tackar nej till sin reservplats. Är det så att du skulle komma in på Örebro men du blir reserv på Lund men fortfarande hellre vill gå på Lund kan du tacka ja till båda för att öka dina chanser att bli antagen i urval 2. Om du däremot kommer in och blir antagen på ditt förstahandsval i urval 1 kommer dina lägre prioriterade utbildningar strykas. Man kan max läsa 45hp/termin och då ett program på heltid motsvarar 30hp/termin kan man inte antas till två heltidsutbildningar samtidigt. Hoppas jag kunde vara till hjälp! :)
luce97
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 230
Blev medlem: tis 14 jan, 2020 20:03

Re: Fråga om prioritering och antagning

Inlägg av luce97 »

Hej!
Jag sitter också och resonerar kring ordning av valen, och kommer också söka till psykologprogrammet! Av ren nyfikenhet, hur resonerar du (och ni andra) kring sannolikheten att komma in? Jag kommer förhoppningsvis få typ 1,6 på hp nu och vill helst komma in på KI, men det är där gränsen ligger på både första och andra urvalet de flesta år.
Vad fick du som gör dig säker på att kommer in på Örebro? :) bara nyfiken och kul att bolla med någon!
Skriv svar