Framtid för ekonomer?

För dig som är eller är på väg att bli ekonomistuderande
Skriv svar
hp_emil
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 39
Blev medlem: ons 24 aug, 2011 1:56

Framtid för ekonomer?

Inlägg av hp_emil »

Ni som har som mål att plugga ekonomi, hur mycket väger ni in den framtida arbetsmarknaden?

Jag har själv varit inne på området då och då, men blev uppskrämd av den kassa arbetsmarknaden då det är ett stort överskott på ekonomer.

Givetvis kan man lyckas med rätt kontakter, hårt slit och lite tur. Men med ett bättre utgångsläge i en annan bransch hade man kanske "lyckats" ännu bättre där.
Herveao
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 15
Blev medlem: tis 13 mar, 2012 9:39

Re: Framtid för ekonomer?

Inlägg av Herveao »

Är själv utbildad ekonom och insett att konkurrensen är tuff för ett bra jobb efter sådan utbildning. Fast det beror mycket på val av inriktning också, med marknadsföring är konkurrensen extra tuff, som redovisningsekonom är det enklare. Så det beror väldigt mycket på vad man vill jobba med.

Självklart hjälper kontakter och kan ge ett bättre säljjobb efter att ha läst marknadsföring, men ja tror också många gånger en naturligt duktig säljare också kan röra sig mot ett bra jobb tom utan utbildning. Hos redovisningsekonomer går det däremot utan kontakter att komma in på en revisionsbyrå om man läst på ett stort uni som jag förstått det. Om man läser finans tror jag också konkurrensen är hyfsat tuff, men att det iaf ger bättre kvalificerade jobbchanser än marknadsföring. Det hjälper förstås med ett relevant extrajobb/sommarjobb för att förbättra CVet.

Skulle generellt inte rekommendera programmet så högt pga konkurrensen, om man inte brinner för finans, vill jobba som revisor eller är en naturlig säljare och vill hitta ett bra steg mot ett sådant jobb. De marknadsföringsjobb som finns får man oftast inte förrän man först jobbat länge som säljare.
Mauritz
Stammis
Stammis
Inlägg: 100
Blev medlem: tor 05 sep, 2013 14:17

Re: Framtid för ekonomer?

Inlägg av Mauritz »

Är det inte väldigt lätt för nyexaminerade från HHS i stockholm att få jobb om dem har skött sina studier och bildat kontakter? Det är ju en av världens bästa finansskolor.
Användarens profilbild
NASA
Stammis
Stammis
Inlägg: 218
Blev medlem: mån 03 jun, 2013 17:06

Re: Framtid för ekonomer?

Inlägg av NASA »

Jag har hört att 60% av alla civilekonom studenter får jobb antigen under utbildningen eller 6 månader efter examen, detta också oberoende av vilken skola man studerat på.

Hur sant ät detta?
Mauritz
Stammis
Stammis
Inlägg: 100
Blev medlem: tor 05 sep, 2013 14:17

Re: Framtid för ekonomer?

Inlägg av Mauritz »

Inom Ekonomi kan man dra in stora pengar om man är ambitiös utan tvivel. En bekant av mig läser sista året på utbildningen och tycker den är rätt lätt, så om man är driven kan man definitivt utmärka sig betygsmässigt och samtidigt fixa kontakter så att man kommer ut i arbetslivet.

Ekonomi är väldigt internationellt också och det går att inrikta sig på vissa länder och språk. Om jag hade gått på HHS hade jag lärt mig flytande Tyska och något annat språk, detta ger jättebra bredd.
Skriv svar