Hur ska jag söka? Antagning.se

För dig som är eller är på väg att bli juridikstuderande
Skriv svar
TudorHeritage
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 81
Blev medlem: fre 17 jul, 2015 0:54

Hur ska jag söka? Antagning.se

Inlägg av TudorHeritage »

Hej på Er!

Har en liten fundering... Mitt mål förut har varit att komma in på Juristprogrammet i Umeå. Men nu har jag tänkt om lite, flyttar hellre till Uppsala och pluggar. Så jag tänkte söka in till Uppsala, men ändå lägga till Umeå i listan. Har även tankar om att söka in till juridiskt grundår i Uppsala.

Nu till frågan: hur lägger jag upp ansökan på bästa sätt?

Så här ser det ut just nu:

1. Uppsala
2. Umeå
3. Juridiskt grundår Uppsala

I bästa av världar kommer jag in i Uppsala. Skulle jag inte göra det testar mina betyg/HP mot Umeå. Vad händer ifall jag kommer in i Umeå? Kan jag tacka nej och fortfarande få en plats på Juridiskt grundår eller stryks det alternativet direkt jag kommer in i Umeå?

Har sökt en gång förut och då hade jag enbart Umeå på listan.. Men efter ett års HP plugg har jag förhoppningsvis fler alternativ att vraka mellan :)
AirFilip
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 149
Blev medlem: lör 02 jul, 2016 18:24

Re: Hur ska jag söka? Antagning.se

Inlägg av AirFilip »

Det alternativ du har rankat högst som du tar dig in på är det som gäller. De andra alternativen stryks. Kommer du inte in i Uppsala men i Umeå så är det den platsen du erbjuds. De alternativ du valt under stryks och du kommer inte kunna välja bland dem.
Användarens profilbild
Tirrith
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 466
Blev medlem: ons 09 okt, 2013 0:59

Re: Hur ska jag söka? Antagning.se

Inlägg av Tirrith »

Du kommer bli struken på utbildningarna som ligger under den du blivit antagen till. Det går dock att återanmäla sig till en utbildning som man blivit struken ifrån men då räknas det som en sen anmälan. Går att läsa om här! https://www.antagning.se/sv/Hur-du-anma ... dig-igen-/
The struggle is real but the struggle is worth it.
Skriv svar