Juristprogrammet i Örebro, Karlstad, Gbg?

För dig som är eller är på väg att bli juridikstuderande
Skriv svar
jur.stud
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 50
Blev medlem: lör 14 apr, 2018 21:34

Juristprogrammet i Örebro, Karlstad, Gbg?

Inlägg av jur.stud »

Hej!

Är lite nyfiken på hur undervisningen i Gbg, örebro och Karlstad ser ut? Är det mycket på plats (seminarier och dylikt) eller kan man komma undan med att närvara på zoom? Och typ åka upp dit när det är tentor och större arbeten? Har gått en ekonom utbildning tidigare och för att klara tentorna där räckte det för mig att gå igenom kursmaterialet och gamla tentor (gick sällan på föreläsningarna). Jag bor en bra bit bort från dessa städer och har inte möjlighet att flytta men vet att jag hade kommit in där så det är därför jag frågar. Vill veta vad jag har för möjligheter.
Sssss
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 12
Blev medlem: mån 29 nov, 2021 16:44

Re: Juristprogrammet i Örebro, Karlstad, Gbg?

Inlägg av Sssss »

Hej!

Jag pluggar just nu T1 i Örebro så kan berätta om hur det varit för mig hittills. Alla föreläsningar är frivilliga 5-7 st i veckan. Alla seminarium är obligatoriska, ungefär 1-4 per delkurs. Har en i klassen som åker endast in i uni när det är obligatoriskt och det funkar bra för henne! Vi har ingenting på zoom och det finns nog inte heller som alternativ.
jur.stud
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 50
Blev medlem: lör 14 apr, 2018 21:34

Re: Juristprogrammet i Örebro, Karlstad, Gbg?

Inlägg av jur.stud »

Hej! Tack så mycket för ditt svar!

Börjar överväga detta alternativet. Hur många gånger i genomsnitt i månaden måste man vara på plats i uni? Om du har någon ungefärlig siffra då :)
a.karrob
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 38
Blev medlem: lör 17 jul, 2021 22:50

Re: Juristprogrammet i Örebro, Karlstad, Gbg?

Inlägg av a.karrob »

Läser termin tre vid Karlstads universitet och undervisningen beror kurs till kurs, även om det är liknande på de flesta av dem.

Vissa kurser har "obligatoriska" seminarium där man ibland kan missa ett antal av dem utan komplettering. De flesta föreläsningar är frivilliga förutom vissa gästföreläsningar. Personligen går jag på alla om jag inte är sjuk, men det går att kolla Powerpoint som brukar delas på Canvas samt läsa kurslitteraturen.

Sedan kan det finnas andra obligatoriska moment under kursen där det är närvaro på plats. T.ex. muntlig föredragning, opponering på pm/upsats, rättegångsspel etc. Sedan har vi kurstentor, vilket gör att man kan ha 3 tentor en viss termin, 2 en annan etc. Dessa sker på universitetet. Dock kan vissa kurser ha hemtentor och man behöver då inte vara på plats.

Vanligtvis brukar man ha en eller två seminarium respektive föreläsningar samma vecka, men det kan vara färre eller fler beroende på vart i kursen man är, hur lång kursen är etc. Självklart går det säkert bra att pendla när man behöver närvara på plats, men rekommenderar att överväga att flytta närmare eller till Karlstad eller den stad du skulle börja i, om det är något som hade fungerat för dig.

Sedan kan man höra med universiteten och respektive juridiska fakultet e.d. om det är möjligt att närvara på t.ex. seminarium via zoom. Däremot tror jag det föredras att man är på plats då det inte längre är samma situation med corona då all undervisning skedde på distans.
Skriv svar