Fler än 248 000 nöjda studenter
Mer än 19 års erfarenhet
Alla coacher har 2.00
Det är absolut ett bevis på att det innehåller en reducerande sockerart. Jag gjorde exakt en likadan labb som dig. Syftet med den var nämligen att påvisa om eller inte det fanns en reducerande sockerart i vissa ämnen. Jag vet dessvärre inte vad det bruna är för något. Ska titta på min labb och se om jag kan hitta något.berfin skrev:Börja med försök A. Det första du ska göra då är att börja göra ordning vattenbadet.
Ta en spateludd av laktos i ett provrör med ungefär 1 cm vatten.
Gör likadant med övriga potatistärkelse,sackaros,maltos och glukos. Numrera dessa 1-4.
Sätt 8 droppar av fehlinglösning 1 och 8 av fehlingläösning 2 till provrören. Sätt korkar och blanda genom att vända upp och ned 5 gånger så att alt blandas. Anteckna vad som händer.
Ta ut korkarna och lägg provrören i vattenbadet för att inte riskera att korkarna ploppar ut. Vattenbadet ska då vara nära kokning. Låt de stå i vattnet i 1 minut och anteckna resultatet efter.
Börja med försök A, Fehlingslösning på livsmedel. Det här experimentet går ut på att testa fehlings prov på några vanlliga livsmedel.
Ta fram en provplatta och lägg på provplattan florsocker,russin, Havremust och cornflakes. Krossa det som tstas och slamma upp det i lite vatten i en bägare innan du häller över det i provröret. Ta fram 4 provrör och sätt de på provrörsstället.
Häll i varje provrör 8 dropar Felings lösning 1 och Felings lösning två.Observera vilken färg lösningen har.
När du testat ett livsmedel ska du till ett provrör ,ed Fehlings reagens sätta antingen 1 cm av flytande livsmedel eller 1 cm av vätskan av uppslamningen av ett fast livsmedel.
Blanda och ställ provröret i ett hett bvattenbad. Undersök blandningen efter ett par minuter. Avgör om det innehåller e reducerande sockerart eller inte. Anreckna resultatet. Underök de andra livsmedlerna på samma sätt.
resultatet var att:
på experperiment 1 undersökning av kolhydrater blev vid omskakningen:
1. D-glukos Blå
2. Stärkelse blå
3. Sackaros blå
4. Fruktos grön
5. Maltos blå
6. D-glukos Blå
efter uppvärmningen:
1.brun
2.Blå(oförändrad)
3.Mörkare blå
4.Var först orange och blev sedan brun
5.Röd först sedan orange
6.brun
Jag vet att det röda är kopparoxid fällning med det jag har svårt att förstå är varför blev fruktos grön efter omskakningen?
vad är det bruna för något? Jag förstår att det oranga är fällningen men vad är igentlien det bruna?Kan det vara en bevis på att det innehåller reducerande sockerart?
20/10 - 2024 kl 8:10
kvar att studera!
Anmälningsperiod:
Öppnar 13/8 kl. 8:00
Stänger 20/8 kl. 23:59