Mattehjälp!

Diskussioner kring antagning, prövning, urval mm
Skriv svar
HannaLj
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 4
Blev medlem: ons 07 nov, 2012 16:27

Mattehjälp!

Inlägg av HannaLj »

Jag pluggar just nu stenhårt på högskoleprovet för att komma in på min drömutbildning. Min akilleshäl är dock mattedelen, inte så att jag hatar eller har svårt för matte (Jag gick natur på gymnasiet) det är bara det att jag är så omotiverad till det. Vet redan om att frågorna kommer vara tråkiga och komplicerade att jag aldrig får ro till att verkligen ta tag i dem. Därför vänder jag mig till er, vilka är era ultimata matte-tips?
- Hur pluggar ni matte?
- När pluggar ni?
Jag funderar också på vad som är effektivast, att snabbt gå igenom frågor bara för att få en överblick vad som kan tänkas komma eller noga gå igenom frågor för att skapa sig en förståelse för matte? Kvantitet eller kvalité?
Alla tips tas emot med öppna armar och möts av min eviga tacksamhet!
andreasL
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 24
Blev medlem: lör 22 sep, 2012 14:18

Re: Mattehjälp!

Inlägg av andreasL »

Även jag gick natur på gymnasiet och läste matte a-e. Men har jag har likt andra fått befara att det inte i sig betyder att man får superbra på den kvantitativa delen av HP.

Det bästa är egentligen att skaffa dig en mattebok för A och B (finns på bibliotek), och sedan går du igenom kanske 12 xyz, 10 kva och 6 nog för varje specifik del (algebra, aritmetik, geometri osv.) och behandlar det främst som ett diagnostest. Analysera felen. Var brister jag? Vilka baskunskaper har jag glömt/behöver förnyas? Sedan letar du upp det avsnittet som du gjort frågorna inom (ex Algebra) i matteboken och läser igenom samt räknar uppgifter på detta. Därefter gör du om proven här och ser vad som blir bättre och vad som kräver mer träning.

Det kan kännas hopplöst och tidskrävande att ge sig i kast med något sådant när det inte är så lång tid kvar till provet, men det ger bäst resultat och mattematikkunskap. Läs även de genomgångar som finns här på HPG, då de är mycket bra.

Jag pluggar matten på just detta sättet nu och det fungerar finfint (hoppas jag, vi får se vad resultatet blir).

Det löser sig! Kör hårt och lägg ner så mycket tid du bara kan!
HannaLj
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 4
Blev medlem: ons 07 nov, 2012 16:27

Re: Mattehjälp!

Inlägg av HannaLj »

Tack snälla, Andreas! Det var ett bra tips som jag ska se över. jag önskar dig ett stort lycka till! :)
Skriv svar