Nästan 40 000 anmälda till höstens högskoleprov 2021

Större nyheter och uppdateringar om t.ex. utbildningen, hemsidan och högskoleprovet.
Skriv svar
Användarvisningsbild
admin
Site Admin
Site Admin
Inlägg: 2240
Blev medlem: tor 31 maj, 2007 20:31

Nästan 40 000 anmälda till höstens högskoleprov 2021

Inlägg av admin »



Anmälan till höstens högskoleprov 2021 stängde den 31 augusti vid midnatt och totalt har nästan 40 000 personer anmält sig.

Till följd av den rådande coronapandemin begränsade UHR på förhand antalet platser till maximalt 40 000 för att minska risken för smittspridning. Dessutom infördes en åldersgräns på 19 år, som vi skrivit om tidigare, med syfte att ge personer som redan har gått ut gymnasiet – och därmed är redo att söka till utbildningar som börjar vårterminen 2022 – företräde.

– Vi förutsåg ett stort intresse för att skriva högskoleprovet i höst och så har det också varit. Av smittskyddsskäl har det varit nödvändigt att begränsa antalet platser, men de allra flesta som verkligen behöver ett resultat för vårens antagning får möjlighet att skriva provet, säger Peter Honeth, regeringens nationella samordnare för högskoleprovet i ett pressmeddelande.

När anmälan stängde återstod endast 96 platser i Mariehamn på Åland. Vid alla andra provorter hade taket för antal anmälda uppnåtts. Alla som har varit ute i god tid och uppfyller ålderskraven har dock haft goda möjligheter att säkra en plats eftersom det funnits lediga platser på alla provorter flera dagar efter att anmälan öppnade på morgonen tisdagen den 24 augusti.

Är du anmäld till höstens högskoleprov? Då är det hög tid att börja tänka på dina förberedelser för att kunna skriva provet i bästa möjliga form. Skjut inte upp pluggstarten utan börja redan idag om du inte redan gjort det!

Går du fortfarande i gymnasiet eller missade du av någon anledning att anmäla dig? Även om du inte kommer att kunna skriva höstens högskoleprov finns det mycket att vinna på att börja förbereda dig i lugn och ro inför vårens högskoleprov nästa år redan nu! Genom att vara ute i riktigt god tid kan du hålla en lugnare studietakt och ändå hinna åstadkomma mycket så att du är redo när du får skriva högskoleprovet nästa gång.

Oavsett din situation och vilket högskoleprov du siktar på står vi redo att hjälpa dig att få ut så mycket som möjligt av varje timme du har att investera i dina förberedelser.

Källor:
https://www.uhr.se/om-uhr/nyheter/press ... oleprovet/
https://hpguiden.se/forumet/47/i-morgon ... nnan-20896
https://hpguiden.se/forumet/47/ingen-ko ... nare-20908
Skriv svar