ord

Diskussioner kring MEK-delen samt MEK-uppgifter
Skriv svar
Användarvisningsbild
johcor
Stammis
Stammis
Inlägg: 434
Blev medlem: lör 23 okt, 2010 20:14
Ort: Sthlm

ord

Inlägg av johcor »

Hejsan.

Kanske bara jag som har dåligt ordförråd men har nu snabbt kört igenom några övningar och tycker att många ord är ord jag inte hört förut. Jag har dock bara fått 22 - 24 på Högskoleprovets orddel men jag har ändå kört igenom alla 24 ordlistor och kan dom nu hyfsat (runt 95% rätt). (höjde mig till 30 senaste provet)

När jag gjorde övningsprovet som skulle ligga som material inför nya högskoleprovet så fann jag orden betydligt lättare.

Är jag den enda som känner så? Återkommer om jag ändrar mig.

Uppdatering.

Gjorde MEK här

https://www.studera.nu/download/18.6244 ... baldel.pdf

och fick 9/10 rätt. På Förklarade meningar 1 & 2 hade jag enbart en rättprocent på 75%.

Gjorde även vanliga övningsmeningar (2 gånger med 10 ord varje gång) och fick 8/10 båda gånger. Men ett fel är omöjlig att veta svaret på i mina ögon (väntar på feedback) och två andra berodde på jag läste fel (klicka på alternativet som var motsatsen av vad jag tänkte) troligtvis för klockan är lite för mkt.

Tidsmässigt låg jag väldigt bra till på allt jag gjort så mer tid är ingen orsak till skillnaderna.

Men somsagt, min åsikt är att förklarade meningar har lite för avancerat språk.
Användarvisningsbild
johcor
Stammis
Stammis
Inlägg: 434
Blev medlem: lör 23 okt, 2010 20:14
Ort: Sthlm

Re: ord

Inlägg av johcor »

Någon som vet hur bra HPGs uppgifter är? Återigen så är det runt 75% rätt och tkr fortfarande att orden som används på HPG är betydligt svårare än som i det interaktiva provet.
MCity
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 73
Blev medlem: lör 06 nov, 2010 16:29

Re: ord

Inlägg av MCity »

Jag hade den verbala delen som utprövningsblock i våras. Fick känslan att det gick bra på MEK men jag fick ju aldrig reda på resultatet.

Kommer dock inte ihåg så mycket av det, men jag håller med dig, jag tycker att HPG har svårare MEK-del än det interaktiva, och av det jag kommer ihåg, utprövningsblocket.

Det används betydligt svårare ord, de som man alltså ska stoppa in i luckan, men det som främst är skillnaden (som jag sett på det interaktiva) är att HPG´s meningar inte ger "letrådar" på samma sätt som den riktiga delen. På det interaktiva provet så fanns det en mening "............hexametern, alltså en....." eller någonting sådant. Då kunde man snabbt hitta svaret eftersom hexa=sex (sexfotad). Alla meningar är inte upplagda på detta sätt såklart men jag hittar ingen mening som har en sådan karaktär.
timjal
Stammis
Stammis
Inlägg: 113
Blev medlem: ons 22 sep, 2010 20:38

Re: ord

Inlägg av timjal »

Jag håller med er! Frågan är väl bara hur pass bra det interaktiva provet stämmer i svårighetsgrad gentemot ett riktigt högskoleprov. Skulle vara underbart om det ligger på samma svårighetsgrad! Annars känns det lite dumt att de lägger ut ett övningsprov som är alldeles för lätt och sen chock-höjer svårighetsgraden på det riktiga provet. Men man vet aldrig med provskrivare...
Användarvisningsbild
Timoteja
Bronspostare
Bronspostare
Inlägg: 701
Blev medlem: sön 21 nov, 2010 16:37
Ort: Sthlm/Linköping

Re: ord

Inlägg av Timoteja »

Jag håller med om att HP-guidens MEK-övningar känns svårare än det interaktiva provet som finns uppe. På det interaktiva provet och här på HP-guiden har jag fått alla rätt på MEK varje gång.

Dock håller jag inte alls med om att MEKdelen på utprövningsblocket i våras låg på samma nivå - jag blev chockad över hur svårt det var! Kan vi ha fått olika prov tro? När jag gjorde den MEK-delen var jag osäker på många frågor, något som chockade mig då. Har blivit lite lugnare av att det interaktiva provet är så pass lätt, men har ändå det där utprövningsblocket i bakhuvudet så jag är inte helt avslappnad inför MEK :?
Användarvisningsbild
miliss
Bronspostare
Bronspostare
Inlägg: 986
Blev medlem: fre 20 aug, 2010 11:40

Re: ord

Inlägg av miliss »

Känns som att det är svårt öva på MEK, det är egentligen ett mellanting mellan ORD och LÄS. Vi fick det övningsprovet som finns uppe på studera som utprövningsblock i våras och det var väldigt mesigt tycker jag.

Timoteja, vad var det för typ var frågor på det utprövningsprovet du fick?
Repetitio es mater studiorum.
Användarvisningsbild
Timoteja
Bronspostare
Bronspostare
Inlägg: 701
Blev medlem: sön 21 nov, 2010 16:37
Ort: Sthlm/Linköping

Re: ord

Inlägg av Timoteja »

Jag kommer inte ihåg specifika frågor (jag gjorde inte provet riktigt utan prövade lite med MEK bara eftersom jag var nyfiken). Det var inte det provet som ligger på studera nu i alla fall.

Frågorna var liksom väldigt svävande, flera av alternativen var (tyckte jag) rena synonymer till varandra så man verkligen behövde känna av tonen i meningarna på ett annat sätt. Det gick inte att utesluta många alternativ för att orden helt enkelt var fel i sammanhanget.
Skriv svar