Övningsprov - Uppgift 26

Diskussioner kring MEK-delen samt MEK-uppgifter
Skriv svar
Användarvisningsbild
admin
Site Admin
Site Admin
Inlägg: 2240
Blev medlem: tor 31 maj, 2007 20:31

Övningsprov - Uppgift 26

Inlägg av admin »

Uppgift 26 - Verbal del.
Från studera.nu:s övningsprov inför det nya högskoleprovet.
Publicerat av Högskoleverket.

Här ser vi att stycket handlar om matematik och matematiker. Det är alltså ett uttryck med matematisk koppling som bör sättas in i tomrummet.

Läran om livets helgd: då helgd syftar till helighet är detta något som känns mer kyrkligt och koralfilosofiskt än matematiskt.

Antroposofernas modell: antroposofin är en andlig filosofi som grundades i början av 1900-talet av österrikaren Rudolf Steiner och ligger till grund bl.a. för Waldorfpedagogiken. Den går ut på att det finns en andlig värld som är objektiv, intellektuellt förståelig och tillgänglig för direkt erfarenhet genom inre utveckling och kultivering av en form av tänkande oberoende av sinnesintryck. Denna modell har således inga matematiska beröringspunkter.

Den darwinistiska världsbilden: darwinismen handlar om Charles Darwins lära om det naturliga urvalet. Inte heller här finns någon direkt matematisk koppling.

Aritmetikens formella struktur: aritmetik handlar om räknelära och sifferräkning. Här har vi alltså ett alternativ som i högsta grad berör matematiken och dess skrivna form passar även in i meningsuppbyggnaden.

Det är aritmetikens formella struktur som är rätt svar.
Skriv svar